Došljaci- Da ili Ne?

Registra:
Ma strašno, najlakše je iživljavati se nad nekim nesrećnikom, Ma to su ti, Sale, kompleksi - naučno dokazano. Nije teško biti superioran nad izbeglicama (makar nad većinom njih). Kad pročitam postove Topmodelsice, shvatim da je ona najobičnija ćurka. Kladim se da joj je deda došao sa one strane Drine u Srbiju, to ti je onaj sindrom - veći katolik od pape. Ona mora da dokazuje da je prava Srbijanka (ma šta to značilo), a pravo da ti kažem meni je svejedno, kod mene, a verovatno i tebe, se to podrazumeva.

Upravo tako. ;-)

p.s. pusti Topiku, dobra je ona...samo živi u svom filmu, koji je često, bar meni interesantan i duhovit. Bitno je ma ko da je, da nije zlonamerna. :wink: :lol:

Жао ми је што кварим овај диван дијалог (пун разумевања и патетике) између вас две, али... Мало ми смета што посматрате ствари тако црно-бело. Да одма' будем јасан, немам ништа против избеглица и прогнаних. Напротив, мислим да су ти несрећници највише пропатили од свих нас заједно. За време олује многи новосађани (међу њима и већи део моје родбине и комшија) су им доносили храну код СПЕНС-а, где су их сместили као стоку. Међу тим људима који су им доносили храну је било доста и МАЊИНА. И зато није у реду да неког ко не мисли исто као и ви проглашавате за издајнике, Муслимане, Хрвате, мањине итд. Уосталом многи и од тих МАЊИНА су испали много већи Срби од многих Срба који су ''пљували'' по тим људима из Крајине. И зато бих вас замолио да не филозофирате много о стварима које не знате.

Pijanista:
Жао ми је што кварим овај диван дијалог (пун разумевања и патетике) између вас две, али... Мало ми смета што посматрате ствари тако црно-бело. Да одма' будем јасан, немам ништа против избеглица и прогнаних. Напротив, мислим да су ти несрећници највише пропатили од свих нас заједно. За време олује многи новосађани (међу њима и већи део моје родбине и комшија) су им доносили храну код СПЕНС-а, где су их сместили као стоку. Међу тим људима који су им доносили храну је било доста и МАЊИНА. И зато није у реду да неког ко не мисли исто као и ви проглашавате за издајнике, Муслимане, Хрвате, мањине итд. Уосталом многи и од тих МАЊИНА су испали много већи Срби од многих Срба који су ''пљували'' по тим људима из Крајине. И зато бих вас замолио да не филозофирате много о стварима које не знате.

Pratim ovu temu već neko vreme i ne vidim zašto si kivan na njih dve.Koliko ja vidim, obe pljuju po Srbima koji pljuju po izbeglicama, pa šta tu nije u redu. Ja nisam video da su pomenuti Muslimani, Hrvati ili neke druge manjine. Možda od nekih drugih, od njih dve sigurno ne. Prema tome, na krivom si tragu.

Pravo da ti kažem, njih dve su mnogo veći ljudi od većine nišandžija ovde na forumu.

SANDRINAbg:
Ne pišu tako Srbi, Registra...ne bi imali srca ni duše da se čak i verbalno iživljavaju nad sudbinama takvih ljudi. :cry: :confused:

Registra, to pišu ovi koji pripadaju manjinama, a čije su pretke i same nekada od nekud proterali...isterali i ovi su hleb i uhlebljenje pronašli upravo u Vojvodini...Srbiji.
[/B] :?
На ово сам реаговао, запало ми за око (ипак је најсвежије). Нисам пратио тему, скоро сам се укључио па налетех на ово. Прочешљаћу мало, ако је тако како кажеш (а верујем да јесте), биће и ту доста да се коментарише. Али чињеница је да Сандрина све који се не слажу са њом ''провали'' као Фате, Мује, усташе и сл. А то ипак превише подсећа на нека прошла-гадна времена...

Pijanista:
На ово сам реаговао, запало ми за око (ипак је најсвежије). Нисам пратио тему, скоро сам се укључио па налетех на ово. Прочешљаћу мало, ако је тако како кажеш (а верујем да јесте), биће и ту доста да се коментарише. Али чињеница је да Сандрина све који се не слажу са њом ''провали'' као Фате, Мује, усташе и сл. А то ипак превише подсећа на нека прошла-гадна времена...
ma to su beogradjani ,nisu oni srbi

Pijanista:

Jeste vala, promaklo mi je, mada stvarno ranije nisam primetio takve komentare. Ali kako god, Sale nije zlonamerna, ne verujem da je i te manjine o kojima govoriš, strpala u isti koš sa onim srbomrscima.

Torrente BG:
Cemu rasprava oko teme koju je postavila najobicnija gnjida i cija je poenta ne u tome sto su dosli neki sa strane i sada oni prave probleme vec u tome sto ti koji su dosli ( na zalost ne svojom voljom) su Srbi.Njemu smeta to sto su Srbi dosli da su dosle ustase iz Hercegovine ili Hrvatske i slicno ne bi bilo problema ali ovako smetnje postoje posto su dosli Srbi.

klasik palanackog razmisljanja jednog indoktriniranog post modernog modela Ilije Cvorovica.
iznesi dokaze za ove tvrdnje buduci da si dao sebi za pravo da govoris u ime drugih sta oni zapravo misle

i jos mi objasni, sta sad nekome moze da smeta necija nacionalnost?
kako to uopste utice na tudji zivot?
to me interesuje, jer ako si vec serlok holms onda da cujemo motiv takve percepcije da njemu ustvari smeta to sto su srbi

BG1109:
Jeste vala, promaklo mi je, mada stvarno ranije nisam primetio takve komentare. Ali kako god, Sale nije zlonamerna, ne verujem da je i te manjine o kojima govoriš, strpala u isti koš sa onim srbomrscima.
Ја сам то приметио, али не мислим да је то нека злонамерност, него онако... Ал' не бих више о њој ипак није присутна (није лепо). Мене само мало нервира када се нешто генерализује. Исто тако реагујем када неко каже да су Срби глуп народ, Босанци су овакви, Мађари онакви...

pa da u pravu je Signature nacionalnost u principu nije bitna jer se recimo bosanci muslimanske ,pravoslavne i katolicke veroispovesti razlikuju samo po tome u kojoj crkvi se mole ,a u svemu drugom su potpuno identicni i na istom su civilizacijskom nivou zato se i kolju stalno.

svetolik trpkovic:
pa da u pravu je Signature nacionalnost u principu nije bitna jer se recimo bosanci muslimanske ,pravoslavne i katolicke veroispovesti razlikuju samo po tome u kojoj crkvi se mole ,a u svemu drugom su potpuno identicni i na istom su civilizacijskom nivou zato se i kolju stalno.
Bolna istina koja se mnogima ne dopada, ali u osnovi je tako.
Pijanista:
I ja sam to primetio.

Original postavio Pijanista

nesha taxista
I ja sam to primetio.

E stvarno ste cepidlake.

pa vracamo se na staru pricu.
ako ne podrzavas kult seselja, onda si antisrbin, izdajica, strani placenik, sve ono sto se vec redja na spisak standardno. Ukratko po njihovom ti si ustasa.
a apsurd u svemu je sto su oni sebi dali za pravo da porede svakog na "skali srbosti" dok su oni naravno neprikosnovene patriote, pritom su Oni toliko civilizacijski unazadili ovu drzavu kako niko jos nije uspeo, a nadam se ni nece. Oni su toliko stete ovoj drzavi naneli, a opet jedino sebe smatraju patriotama i svako ko se ne slozi sa njima je ustasa-balija.

sramota ste!

SIGNATURE 350:
ako ne podrzavas kult seselja, onda si antisrbin, izdajica, strani placenik, sve ono sto se vec redja na spisak standardno. Ukratko po njihovom ti si ustasa.
a apsurd u svemu je sto su oni sebi dali za pravo da porede svakog na "skali srbosti" dok su oni naravno neprikosnovene patriote, pritom su Oni toliko civilizacijski unazadili ovu drzavu kako niko jos nije uspeo, a nadam se ni nece. Oni su toliko stete ovoj drzavi naneli, a opet jedino sebe smatraju patriotama i svako ko se ne slozi sa njima je ustasa-balija.

sramota ste!
seselj je zakon!!

SIGNATURE 350:

sramota ste!

Ne razumem.

svetolik trpkovic:

ПА ОВО ШТО СИ НАПИСАО ЈЕ ОСНОВНА ПОЛИТИЧКА НИТ ДР ВОЈИСЛАВА ШЕШЕЉА.... :lol: :lol: :lol: , то су његове речи више пута изречене.....и више пута
писмено обрађене у његовим књигама......

са којима са ја, наравно, не слажем....... 8-) 8-) 8-)

Registra:
Original postavio Pijanista
На ово сам реаговао, запало ми за око (ипак је најсвежије). Нисам пратио тему, скоро сам се укључио па налетех на ово. Прочешљаћу мало, ако је тако како кажеш (а верујем да јесте), биће и ту доста да се коментарише. Али чињеница је да Сандрина све који се не слажу са њом ''провали'' као Фате, Мује, усташе и сл. А то ипак превише подсећа на нека прошла-гадна времена..

nesha taxista
I ja sam to primetio.

E stvarno ste cepidlake.

sandra je verovatno polutanka kad se toliko muci da se iskaze kao srpkinja

svetolik trpkovic:
pa dobro koliko ja mogu da vidim 90% zidara a i preduzimaca po gradu su bosanci pa je mozda na to mislio covek

Ajd što su zidari i trgovci, nego su ušli u školstvo na velika vrata...tako npr. u srednjoj mašinskoj školi u Novom Sadu uglavnom radi "bosanski" kadar...poznat je slučaj profesora mašinskih elemenata Mladena Rogića , došao iz Bosne 1995, koji čas započinje bacanjem stolica i guranjem stolova uz vredjanje "srbijanskih lenština"..od 120 učenika , koliko predaje , na popravni je oborio 95.... tip definitivno ima dijagnozu međutim, niko ne reaguje...

Torrente BG:
Cemu rasprava oko teme koju je postavila najobicnija gnjida i cija je poenta ne u tome sto su dosli neki sa strane i sada oni prave probleme vec u tome sto ti koji su dosli ( na zalost ne svojom voljom) su Srbi.Njemu smeta to sto su Srbi dosli da su dosle ustase iz Hercegovine ili Hrvatske i slicno ne bi bilo problema ali ovako smetnje postoje posto su dosli Srbi.

ukoliko imas televizor, pronađi tv duga- "dugino poselo" i pronađi se tu....

Vojvodina je poslednja stanica svih prognanih.
Ja sam iz jedne stare poznate Pancevacke porodice,moji su se stalno bunili protiv dodjosa,ali i moj cukun cukun deda je od nekud dosao,kao i svakog vojvodjana.
Jedini starosedeoci u Vojvodini su zabe i komarci.

Lala Vojvođanski:
Ajd što su zidari i trgovci, nego su ušli u školstvo na velika vrata...tako npr. u srednjoj mašinskoj školi u Novom Sadu uglavnom radi "bosanski" kadar...poznat je slučaj profesora mašinskih elemenata Mladena Rogića , došao iz Bosne 1995, koji čas započinje bacanjem stolica i guranjem stolova uz vredjanje "srbijanskih lenština"..od 120 učenika , koliko predaje , na popravni je oborio 95.... tip definitivno ima dijagnozu međutim, niko ne reaguje...

А ти онда, књигу у шаке, научи правопис, мани се форума и сејања мржње према нашим новим грађанима, па загреј столицу, издвој 4 године и заврши неки факултет, па у школу и предаји.

А не овако, кукаш што си био лош ђак, па ти крив наставник-Босанац што си ређао кечине. :lol:

Back