Доктор Несторовић, теоретичар завере или весник истине?

To nije moj stav, vec stav svakog ko se bavio naukom bar trunku u svom zivotu.
Из ове реченице произилази логичан закључак да се ти науком ниси бавио ни бар трунку у свом животу.

To nije tema, vec ovaj majmun i sarlatan.
A za tu temu imam najstrucniju osobu na planeti da pitam, tako da ne sekiraj se za mene :)
Јеси ли мени ономад самостално покушао објаснити збрајање температура преко концепта векторских величина или ти је и тада помагао неко најстручнији на планети за ту област?

Овом човеку многи верују, јер је дефинитивно то да је врло паметан и да много зна.

Е сад, је ли он онај који стварно говори истину? Или је ипак неко ко узима голем новац да плаши и забавља народ теоријама завере недељним гостовањима на телевизијама?
On je pre svega satiricar, pa sve ostalo. Covek se zajebava...

Nestor je Giorgio A.Tsoukalos za sirotinju.

im not saying ancient aliens GIF by Giffffr

Ne brate ako cemo realno ja sam nesto kao "Djordjo Cukalos" za sirotinju. 😄

Mada recimo ja sam i strastveni basketas i pikam basket i nekako uvek mi je omiljeni igrac bio Dejan Bodiroga i stalno sam se trudio da "skidam" neke njegove finte, stil igre i sta ja znam (posebno onu njegovu prednju promenu sto je nekad radio i Danko Cvjeticanin tamo 80-ih), pa eto neki se zezaju samnom kao " Bodiroga za sirotinju" ili " Bodiroga" za one sa jeftinijim ulaznicama.
Inace secam se pre nekoliko godina kada sam bio u "Pioniru" na nekoj utakmici i tamo u poluvremenu vidim Bodiogu dole na terenu, onako vec malo sa stomakom, vidno van forme i treninga onako stoji pod kosem i ubacije nekih par zicera u kos i pitam drugara koji je bio tamo samnom, e brate sta mislis jel bi mogao on sad da izvede onu njegovu promenu kojom je "izlomio" Ricarda Dzefersona i Karmela Entonija i da zavrsi polaganjem, a on kaze, a brate sumnjam, ali ti mozes, postade ti brate veci "Bodiroga" od samog Bodiroge. 😅

Inace meni su ovako da kazemo basket (i sport generalno), muzika (prvenstveno Hip Hop) i ufologija (i te misterije) neka glavna interesivanja i preokupacije u zivotu. ;)

Из ове реченице произилази логичан закључак да се ти науком ниси бавио ни бар трунку у свом животу.

Јеси ли мени ономад самостално покушао објаснити збрајање температура преко концепта векторских величина или ти је и тада помагао неко најстручнији на планети за ту област?

Ne nego si ti sbirao temperature 2 tela (sto je retardirano samo po sebi) i pokusao da me isprovociras sa tvojim drugarem tabom, kojem ne izlazis iz duppeta, da te iznapusavam pa da me banujete.

@tab503 , drugar ti se otrgao, vezuj to na kratkom lancu.

Koja nova tehnologija? :)
Ako mislis na mRNA, to bas i nije novo:

https://publichealth.jhu.edu/2021/the-long-history-of-mrna-vaccines
odgovor na tvoje pitanje leži u prvom pasusu tog članka koji si linkovao

Messenger RNA, ili mRNA, otkrivena je ranih 1960-ih; istraživanje o tome kako se mRNA može isporučiti u ćelije razvijeno je 1970-ih. Dakle, zašto je uzelo do globalne pandemije COVID-19 2020. godine da bi prva mRNA vakcina izašla na tržište?

I onda procitas clanak do kraja, ali ne - pobogu, pa zasto sa citam sve onako kako je napisano, hajde da izvucem iz konteksta ono sto odgovara mom misljenju i da to upotrebim kao argument u nekom svom kontekstu 😁
naravno da sam pročitao do kraja, ali nisam morao jer je priča poznata. mRNA tehnologija nije bila razrađena i kao što je i sam Fauči rekao, uzelo bi mnogo godina da se testira, osim ako se ne bi desila neka pandemija pa pod okriljem hitnosti mogu da se ispreskaču legalni putevi. To je rekao pre nego se korona pojavila.

naravno da sam pročitao do kraja, ali nisam morao jer je priča poznata. mRNA tehnologija nije bila razrađena i kao što je i sam Fauči rekao, uzelo bi mnogo godina da se testira, osim ako se ne bi desila neka pandemija pa pod okriljem hitnosti mogu da se ispreskaču legalni putevi. To je rekao pre nego se korona pojavila.

A ti si ga licno cuo da je to bas tako rekao tim recima, i da je to ceo kontekst price?

Dakle, kazes 'nova tehnologija'. Ja ti pokazem da nije nova.

Ti onda krenes da prikupljas razne delove necega sto je neko mozda rekao, kako bi dokazao neku teoriju zavere.

A vidis, upravo je to sustina razlike izmedju nauke i tog tvog, kako god se zvalo:

Nauka polazi od cinjenica, pa onda kreira teoriju koju cinjenice potkrepljuju, a onda teoriju dokazuje u praksi.
Vi, teoreticari zavere, prvo kreirate teoriju, pa onda kreirate i cinjenice tako sto izvlacite iz konteksta samo one delove koji vam odgovaraju u 'dokazivanju' te vase teorije.

I to je cela prica. :)

A ti si ga licno cuo da je to bas tako rekao tim recima, i da je to ceo kontekst price?
Bio je u nekoj TV emisiji, milioni su čuli i videli
Dakle, kazes 'nova tehnologija'. Ja ti pokazem da nije nova.
kada ljudi nemaju dobar kontra argument obično se hvataju za sematiku, pravopis i ostale oblike cepidlačenja
Ti onda krenes da prikupljas razne delove necega sto je neko mozda rekao, kako bi dokazao neku teoriju zavere.

A vidis, upravo je to sustina razlike izmedju nauke i tog tvog, kako god se zvalo:

Nauka polazi od cinjenica, pa onda kreira teoriju koju cinjenice potkrepljuju, a onda teoriju dokazuje u praksi.
Vi, teoreticari zavere, prvo kreirate teoriju, pa onda kreirate i cinjenice tako sto izvlacite iz konteksta samo one delove koji vam odgovaraju u 'dokazivanju' te vase teorije.

I to je cela prica. :)
lepljenje takve etikete na sve sa čime se ne slažeš je tehnika koja je doživela svoj vrhunac u poslednjih par godina.

Pozivanje na nauku da bi se naglasilo da suprotna strana nema pokrića, da je neobrazovana i glupa, je izlizana metodologija. To je prolazilo u prvih godinu, dve, dok se ljudi nisu navikli kako da razgovaraju sa takvima koje potežu nauku kao adut.

Daj bože da se svi pridržavaju nauke jer onda ne bi imali ovakve rasprave.

ciji neciji?
ovde svi kao i ti grade misljenje na osnovu televizije.
ko je odavde realno imao bliski susret sa njim?
Ево ја лично, лечио ми ћерку, у Тиршовој, на срећу ништа озбиљно, али све је било како је рекао. Врло позитивно искуство. Нисам тад имао појма ко је он, тек кад сам га видео у корони повезао сам, у ствари супруга се сетила :)

Bio je u nekoj TV emisiji, milioni su čuli i videli

kada ljudi nemaju dobar kontra argument obično se hvataju za sematiku, pravopis i ostale oblike cepidlačenja

lepljenje takve etikete na sve sa čime se ne slažeš je tehnika koja je doživela svoj vrhunac u poslednjih par godina.

Pozivanje na nauku da bi se naglasilo da suprotna strana nema pokrića, da je neobrazovana i glupa, je izlizana metodologija. To je prolazilo u prvih godinu, dve, dok se ljudi nisu navikli kako da razgovaraju sa takvima koje potežu nauku kao adut.

Daj bože da se svi pridržavaju nauke jer onda ne bi imali ovakve rasprave.

Nego na sta da se pozove covek nego na nauku, mozda na astrologiju i horoskop? 😂😂😂😂

Ovo je postalo smesno 🤣🤣🤣

što nisu pukli kad je bio AIDS, svinjski ili avian grip ili neka druga pandemija (a bila je)? Kud su se setili da polude baš sad kad je trebala da se progura nova tehnologija?
Ne radi se o struci koji je i sada jedinstvena. Nego se radi o populizmu koji je sada veći nego ikada pre, pa su sada mnogi stali uz one minorne u struci. Ljudi verovatno su tako reagovali iz straha. Da, strah od globalne pandemije kod naroda se prevazilazi kroz negaciju toga ili umanjivanje realnih efekata. Naravno plus bolja sredstva komunikacije i društvene mreže kojih ranije nije bilo, gde svako ima pristup i može da priča šta god hoće.

Tako da strah i blagodeti širenja ličnih stavova kroz društvene mreže je uticao da dođe do velikog izražaja protivljenje merama struke.

Tako da strah i blagodeti širenja ličnih stavova kroz društvene mreže je uticao da dođe do velikog izražaja protivljenje merama struke.
Problem je u "merama struke" koje nisu bile usaglašene već se isforsirao samo jedan put popločan "mrtvim telima" protivnika.

Nije problem nauka već što se neosnovano pozivaju na nauku tako što samo kažu da veruju u nauku ali bez obrazloženja.

Bas zbog gore opisane procedure kako radi nauka, verovanje u nju nije upitno.

Bas zbog gore opisane procedure kako rade teoreticari zavera - verovanje u njih nije upitno.

Sam izaberi sta ti deluje zdravorazumski od to dvoje.

Nestorovic je jedno vreme bio ovo prvo.

Onda je video da je laksa i veca lova (pogotovo kad si mator i mozes samo da laprdas) u ovom drugom, i postao ovo drugo.

I to je sve.

Bas zbog gore opisane procedure kako radi nauka, verovanje u nju nije upitno.

Bas zbog gore opisane procedure kako rade teoreticari zavera - verovanje u njih nije upitno.

Sam izaberi sta ti deluje zdravorazumski od to dvoje.

Onda je video da je laksa i veca lova (pogotovo kad si mator i mozes samo da laprdas) u ovom drugom, i postao ovo drugo.

I to je sve.
To što si napisao (zaključio) je tipična teorija zavere (naročito to da se prodao).

Ne brate ako cemo realno ja sam nesto kao "Djordjo Cukalos" za sirotinju. 😄

Mada recimo ja sam i strastveni basketas i pikam basket i nekako uvek mi je omiljeni igrac bio Dejan Bodiroga i stalno sam se trudio da "skidam" neke njegove finte, stil igre i sta ja znam (posebno onu njegovu prednju promenu sto je nekad radio i Danko Cvjeticanin tamo 80-ih), pa eto neki se zezaju samnom kao " Bodiroga za sirotinju" ili " Bodiroga" za one sa jeftinijim ulaznicama.
Inace secam se pre nekoliko godina kada sam bio u "Pioniru" na nekoj utakmici i tamo u poluvremenu vidim Bodiogu dole na terenu, onako vec malo sa stomakom, vidno van forme i treninga onako stoji pod kosem i ubacije nekih par zicera u kos i pitam drugara koji je bio tamo samnom, e brate sta mislis jel bi mogao on sad da izvede onu njegovu promenu kojom je "izlomio" Ricarda Dzefersona i Karmela Entonija i da zavrsi polaganjem, a on kaze, a brate sumnjam, ali ti mozes, postade ti brate veci "Bodiroga" od samog Bodiroge. 😅

Inace meni su ovako da kazemo basket (i sport generalno), muzika (prvenstveno Hip Hop) i ufologija (i te misterije) neka glavna interesivanja i preokupacije u zivotu. ;)
Ти си ко ја по том питању

Види и то је скроз могуће

Али опет, зна он шта прича, није само да лапрда нешто без основа

Сви ти "теоретичари завере" морају имати неко знање којим ће уверити људе у заверу

Види и то је скроз могуће

Али опет, зна он шта прича, није само да лапрда нешто без основа

Сви ти "теоретичари завере" морају имати неко знање којим ће уверити људе у заверу

I Vucic je najbolji student prava pa je izvitoperio celokupni pravni sistem Srbije i napravio drzavu bez ikakve veze i sa pravom i sa pravdom.

To sto neko poseduje neko znanje je jedno. A to sto neko prica je sasvim drugo.

Nestorovic nije glup, niko ne kaze da je on neznalica, samo je oportunista i lak na kesh i popularnost.

Teorije zavere su ekstra za lak kesh.
Njihove knjige se prodaju u milionskim tirazima. Autor ima najmanje dolar (cisto, kada se odbiju svi porezi) po primerku.

Da ne pominjem zarade online.

To je slepa vera, a slepa vera propusta svakakve gluposti, koje plasira nauka...

To nije vera vec uverenje bazirano na cinjenicama. Zato se naucna uverenja menjaju promenom cinjenica (uglavnom kada se utvrde neke nove). Tako se nauka i razvija.

Vera se bazira na emocijama. Cak je i ona podlozna promeni, jer su i emocije promenjive.

Slepa vera je vec za posmatranje i poznata je pod nazivom fanatizam.

Back