Ahem...
1.
2.
3.
4.
5.
Bio je negde i šesti, ali ne mogu da ga pronađem.
Опет спамерска пракса и твоја смешна замисао да ако докажеш да није 1882, да си доказао и претпоставку да је име настало кварењем латинског без разумевања значења. Остави се тога човече, не води те ничему сем губљењу и твог и туђег времена.
Тврдња да је насеље Сутоморе настало 1882, се појављује на пореклу, на википедији и уопште било где се прича о самом насељу. Уради претрагу и видећеш. Али већ сам рекао да то нема везе, ту временску одредницу сам ставио јер је тако највероватније, али као што сам рекао ништа не мења ни да је 1332.
Једини начин да докажеш да је топоним Сутоморе настао кварењем латинског назива без разумевања је да докажеш да је топоним настао пре примања хиршћанства а након наводног досељавања Словена.
А то је немогуће јер је сам манастир настао у 9. веку, бар тако извори кажу, и онда једноставно све остало пада у воду.
И при томе те не мрзи да проведеш силно време копајући по мојим порукама али те и даље мрзи да читаш.
Због тога имаш ту репутацију јако проблематичног форумаша који ће све учинити да уклони и покрије незгодна питања и незгодне информације, само се неће бавити суштином и темом.
Суштина овога је да имена насеља нису настала кварењем латинског без разумевања и да се не може користити крајња претпоставка логичког низа као доказ почетне претпоставке.
Логички низ који ви користите:
1. Словени су се доселили у 7. веку
2. Затекли су топониме које не разумеју па су их прилагодили
3. Примили су хришћанство након тога али топоними су се сачували
4. Те топониме не мењају ни вековима касније и из тога изводите следећи закључак:
5. Топоними су настали кварењем латинског без разумевања, дакле Словени су се морали доселити
Ако жечиш да се бавиш нечим корисним бави се са ове две ствари.