rdeki
Elita
- Poruka
- 17.948
Mene bi baš zanimalo kako se u razvijenim zemljama postupa prema pacijentima koji svojim ponašanjem ugrožavaju i sebe i ljude oko sebe.U ovom slučaju ja sam više zgrožena mogućnošću da se ovako nešto dešava kod nas, da se ne kontroliše i ne kažnjava. Ne možemo se baš za sve vaditi na siromaštvo, a nesavesno ponašanje medicinskog osoblja je jedno od takvih stvari. To što je nekome mala plata ne daje mu za pravo da se neljudski ponaša prema pacijentu. Ko se seća slučaja sexualnog zlostavljanja isto u nekom domu za retardiranu decu od pre možda 2 godine? Tim povodom su potkačene kojekakve nepravilnosti u radu, da ih tako nazovem, kao i loši uslovi u ustanovama tog tipa i trt. Duvalo, duvalo i nikom ništa..
Ne treba da opravdavamo nesavesno ponašanje medicinskog osoblja, ali treba da razumemo i njih.
U ovoj zemlji nisu samo medicinski radnici nesavesni. Hajde, neka podigne prvi kamen onaj ko jsvoj posao obavlja 100% savesno....
Kako nazvati one koji su ovo jedva dočekali ne bi li imali razloga za pljuvačinu?Zameram propagandu u oba nastupa, podelu opet na neke Srbe i neke anti-Srbe. Sve da je izveštaj tačan od prve do poslednje reči, Srbija zbog toga nije fašistička. Sve i da je kompletan izveštaj laž, srpsko zdravstvo je u groznom stanju zbog kadrovskih i finansijskih problema koji se ili potpuno ignorišu ili im se posvećuje premalo pažnje.
A šta da predložim, osim onoga što svi tupimo u sličnim temama - "čišćenje" kukolja u zaposlenima, kontrola, poštovanje zakona, više sredstava za rekonstrukcije...
Treba obezbediti više sredstava... Kako? Da li bismo podržali povećanje poreza?