Dodju vanzemaljci i sta?

Procitajte roman od S. Lema "GLAS GOSPODARA"

Tada cete razumeti sta bi se na Zemlji dogodilo samo ako se SAZNA da u Kosmosu ima zivota....

Kada bi NASA jednog dana izjavila zvanicno: "NISMO SAMI!"

Od tog momenta vise na Zemlji nista ne bi bilo isto: ni religija, ni nauka, ni granice ni drzave ni sistemi ni istorija ni ljudi.....

Procitajte roman od S. Lema "GLAS GOSPODARA"

Tada cete razumeti sta bi se na Zemlji dogodilo samo ako se SAZNA da u Kosmosu ima zivota....

Kada bi NASA jednog dana izjavila zvanicno: "NISMO SAMI!"

Od tog momenta vise na Zemlji nista ne bi bilo isto: ni religija, ni nauka, ni granice ni drzave ni sistemi ni istorija ni ljudi.....
post-1734-1226475918.gif

Potrudicu se da do te knjige dodjem...
Zakljucak si donio sam po procitanoj knjizi ili je pisac rekao sto ce biti?
Ili oboje...I ja sam slicnog misljenja...Sve da se na bolje promijeni a posebno ljudi jer sami u kosmosu nijesmo...A kako bi sve izgledalo izgledi su da ja i ti Blajbinger to u nasem vremenu necemo dozivjeti...Voljela bih da hocemo...

Neverovatno bi bilo da na milijardama drugih nebeskih tela nema zivota,pa i bica koja su na nivou coveka,a verovatnije je da ima i onih ciji je razvoj odmakao dalje?
No ostaje jedno pitanje od sustinskog znacaja a to je da li je neko od razumnih stvorova u kosmosu uopste upoznao ko je sve to porodio i zasto?
Nemoguce je da ne postoji neka Vrhovna moc koja vlada celokupnim bivstvom.

Neverovatno bi bilo da na milijardama drugih nebeskih tela nema zivota,pa i bica koja su na nivou coveka,a verovatnije je da ima i onih ciji je razvoj odmakao dalje?
No ostaje jedno pitanje od sustinskog znacaja a to je da li je neko od razumnih stvorova u kosmosu uopste upoznao ko je sve to porodio i zasto?
Nemoguce je da ne postoji neka Vrhovna moc koja vlada celokupnim bivstvom.

evo dela pisma koje sam poslao prijateljici pre nekoliko dana :

Nothing makes me better than anyone else. I am simply not.

I will explain as I see it,understand it and believe it. God creates. Creation is love. Only love can create. His love is unconditional as is the love of a mother towards hers child. God is not a person so He doesn't have any of our faults, so to say. No anger, no wrath, no jealousy. God is a positive force. Pure creation and love. When you look around yourself and up into the sky all you see is His creation. Even beyond what our eyes can see. Far, far beyond. Before creation of universe, there was only God. Can you imagine the void before His creation? Nothingness? And then by magic of His word an explosion of creation. The matter expanding from within Him and turning into all elements. And then, life. A part of God's spirit inside matter. Life moving freely everywhere, changing, growing. Our lives and all life in the universe existing as His experience of creation. Part of Him entering matter and leaving matter as He breaths creation. So, you see, we must love each other because it is the same as loving God. We are of Him and we are part of Him.

As His spirit enters our body at the moment of creation, and later when we are born, we are made conscious keepers of our souls, which are in fact part of God. And there lies the most important thing in our lives. What should we do with this breath of life. Should we be material and deny its existence? Should we be loving and kind towards ourselves and others? Should we let emotions like anger and fear darken this divine spark within us? Should we create more nests for His spirit? Should we deny God and thus deny ourselves? The choice is ours. I choose to make this light inside my chest brighter.

Predpostavimo sledecu situaciji, da jedan svemirski brod sa nekoliko viskokih, plavokosih humanoidnih vanzemaljaca, svetlecih ociju, sleti na sam severni pol i tamo sagrade grad i u njega prime sve one ljude za koje misle da su dovoljno sazreli za takvo nesto.

Dodju istrazivaci i ugledaju neku vrstu polja koja ne dozvoljava da bilo koja materija ili talas prodre unutra. Sta bi ostali ljudi radili, kako bi se ponasali u tom slucaju da znaju za postojanje vanzemaljsih entiteta slicnih njima? Da li bi doslo do promena na globalnom nivou samim saznanjem bez bilo kakvog mesanja novih posetioca?
mislim da ne bi puno uticalo na ljude, bila bi velika udarna tema ali bi se brzao splasla, doslo bi mozda kao jos jedno otkrice mozda najvece do sad
e sad zavisi kako bi se ti vanzemaljci ponasali, ako dolaze u miru onda jos manje uzbudjenja i ostalog, bili bi nam zanimljivi i kao atrakcija
a ako dalze kao nepriajtelji onda bi se verovatno mirnim putem pokusali spozarumeti (tu bi se valjda celo stanovnistvo slozilo) i tako bi pokusali mozda uspemo, ako ne onda ko zna sta, rat, pa ko je superironiji opstaje steta sto mozda dobra strana nepobedjuje uvek kao sto bi trebalo
ma da sto bi nas napadali, jedino ako nemaju gde na drugo mesto da odu, a mozda bi se i tad uklopili, ili bi mozda bili orejntisani ka borbi

Predpostavimo sledecu situaciji, da jedan svemirski brod sa nekoliko viskokih, plavokosih humanoidnih vanzemaljaca, svetlecih ociju, sleti na sam severni pol i tamo sagrade grad i u njega prime sve one ljude za koje misle da su dovoljno sazreli za takvo nesto.

Dodju istrazivaci i ugledaju neku vrstu polja koja ne dozvoljava da bilo koja materija ili talas prodre unutra. Sta bi ostali ljudi radili, kako bi se ponasali u tom slucaju da znaju za postojanje vanzemaljsih entiteta slicnih njima? Da li bi doslo do promena na globalnom nivou samim saznanjem bez bilo kakvog mesanja novih posetioca?

Prvo, ne moz toj takoj...Da dodjev vanzealjci, a da gi ne ponudimo sa leb i sol i sas raciju..Toj nema da bidne.E, kad gim pokazemo kakvi smo mi domacini i domacice, oni uznu, napraviv grad u Severni pol i tamo ne primiv...Jer su videli da smo domacini.I domacice.:mrgreen:

Recimo i da se spuste sa north pole i oforme neku bazu tamo...

Verujem da bi Emotion,Pink i ostale sekte odmah snimile neki reality šov o tome.
Pa im ubace Zoricu Brunclik,Miloša Bojanića i Bokija 13.
Tek da vide s kim imaju posla.
Onda Boki Tadić jurne da im se izvini zato što ih mi Zemljani loše predstavljamo u literaturi i na filmu.
Miroslav Mišković im predstavi Deltu i zajedničke poslove koje bi mogli da naprave.
Koštunicu malo bolje obaveste,pa ode i on da ih pozdravi za jedno 50 godina.
Ratko Mladić izađe iz pećine i pod ruku sa Bin Ladenom ode da se pokloni mudroj rasi.
Obama spremi mornaričke foke za upad u bazu.
Okrivi Ruse za napad.
Putin potpiše alijansu sa Mandarinima i lansira 101 nuklearku ka rezervatima indijanaca.
Dok se okreneš,eto nama rata.Planeta opustošena.
Vanzemaljci bez ispaljenog metka preuzimaju Zemlju.
Kraj priče.

Ali negde u udaljenom kutku svemira,jedna mala kapsula putuje sa jedinim preživelim članom posade.
Mlađa.
Naš Mlađa,ljudi.
Dinkić :)

slazem se...Dinkic je... cudo
mada, istinski...sampion opstanka je Dacic... : )))

Kad bi kod nas sleteli vanzemosi,recimo negde po sumama i gorama,
kapiram da bi nas prost seljak iz momenta uzeo vile i nabo malog
zelenog na iste, pitajuci ga kezeci se kroz poispadale zube:
"sta je majku ti americku,jesi doso da nam hapsis Ratka,e neces vala,
neces dok je nas zivih!"
Zatim ga treska sa vile o beton i baca svinjama :dash:

Sta mislite da li bi nam vanzemaljci prvo najavili svoj dolazak ili bi jednostavno samo dosli - preplavili nebo svojim flotama bez ikakve najave
eto mi na primer kad idemo kod nekoga obicno mu javimo telefonom da cemo doci, pogotovo kada idemo kod nekoga u posetu ili ako nas ide vise, da li bi oni nama na slican nacin javili svoj dolazak ili bi se jednostavno samo pojavili, i da li imaju mogucnost da nas obaveste ja mislim da mogu ako vec mogu i da dodju
da li je kod njih to shvatanje slicno kao i kod nas, eto mi na primer i kad stupimo sa drugom drzavom u rat mi joj prvo objavimo rat, a dobre namere jos vise objavljujemo, da li i vanezemaljci imaju slicno shvatanje ili mogu biti dosta razliciti, imati sasvim drugacija shvatanja i td. ....

Ja sam mislio da imam preveliku "bujnu mastu",izgleda da nisam jedini. Pre svega odakle vama ideja da vanzemljaci poseduju letelice,naprednu tehnologiju,lasere itd,itd? Zar niste posumljali da mozda zive po pecinama i imaju mozga velicine pakle cigareta? NE PORICEM da ne postoji zivot,svemir je ogroman ( ali ne verujem u te gleposti da je "BESKRAJAN").

Ja sam mislio da imam preveliku "bujnu mastu",izgleda da nisam jedini. Pre svega odakle vama ideja da vanzemljaci poseduju letelice,naprednu tehnologiju,lasere itd,itd? Zar niste posumljali da mozda zive po pecinama i imaju mozga velicine pakle cigareta? NE PORICEM da ne postoji zivot,svemir je ogroman ( ali ne verujem u te gleposti da je "BESKRAJAN").
A ti nisi pomislio da jesu inteligentni dok recimo ja jesam i jedno i drugo. Nije glupost da je svemir bekonacan. Veca je glupost da je konacan.

Kad bi kod nas sleteli vanzemosi,recimo negde po sumama i gorama,
kapiram da bi nas prost seljak iz momenta uzeo vile i nabo malog
zelenog na iste, pitajuci ga kezeci se kroz poispadale zube:
"sta je majku ti americku,jesi doso da nam hapsis Ratka,e neces vala,
neces dok je nas zivih!"
Zatim ga treska sa vile o beton i baca svinjama
Kako znas da su zeleni?

E moram da dodam i ovo, bar kad sam procitao naslov!
Ako vec " vanzemaljci" mogu da dodju do nas, postoji verovatnoca da zakone fizike mnogo bolje znaju od nas, vec ako mogu da putuju brzo kroz prostor i vreme, znaci postoji mogucnost kroz vreme, crvotocine i putovanja iz paralelnih svemira, sve ono sto imamo dokaza da postoji, da je moguce a li nemozemo da vidimi, jel, posto da bi neko dosao sa druge galaksije treba ovo da ima u "malom prstu"
Sta je pisac hteo da kaze, vrlo bitno je da smo na istom nivou kao majmuni i covek, (vanzemaljac i covek) e onda se otvara mogucnost da mi njih i nevidimo i ako su tu, to je isto razlika u poznavanja zakona fizike kad bi istom majmunu objasnio kvantnu mehaniku, znaci ako su oni kao ljudi prema majmunima, mi i necemo znati da su nas posetili kao sto majmuni neznaju kad ih kamera snima, nije covek lud da se popenje na drvo pored gomile simanzi i da im napravi pometnju ili da im predaje o teoriji relativiteta, e tako ce oni i nama
Vreme i prostor su u svemiru promenjivi, rastezu se, nastaju i nestaju, postoje i crvotocine o kojima je ajnstajn dokazao matematicki kao sto je i crnu rupu dokazao ali nije verovao da moze nesto tako u prirodi da postoji, dok je habl nije snimio (black hool), samim tim neminovno je da postoje prolazi kroz vreme i precice kroz prostor, takodje i paralelni svemiri ali se od njih neodbija svetlost da bi ih videli, takodje foton je cestica koja moze biti na dva ista mesta odjedom, postoje 2 cestice koje nastaju niodcega na svakom mestu u svemiri, ali se kao + i - spoje i ubrzo nestaju, tako su dokazli da postoji crna rupa, jedna nastala je bila usisana jer je imala gravitaciju druga ne, pa je nastalo zracenje iz crnih rupa, ekscelerator u evropi i sam proizvodi mini crne rupe ( samo se igrajte budale ) i vec su napravili labaratorisku anti materiju, a kako vidim pre par dana na rst su prikazali da je dokazanao postojanje cestice koja daje masu?? i to se hvale vodeci svetski naucnici da su dokazali, veme na satelitu i na zemlji netece isto, svaki dan je korekcija ili ne bi radile navigacije, sve ovo da vam pisem da bi vam objasnio koja je razlika majmun-covek i covek-vanzemaljac stim da bi neko putovao iz galaksije u drugu galaksiju mora biti veca razlika u koaficijentu inteligencije nego i covek majmun:per:........
TAKO DA NEMATE RAZLOGA ZA BRIGU, JER AKO ZNAJU DA DOPUTUJU MI IH NECEMO PRIMETITI:eek:.......

E moram da dodam i ovo, bar kad sam procitao naslov!
Ako vec " vanzemaljci" mogu da dodju do nas, postoji verovatnoca da zakone fizike mnogo bolje znaju od nas, vec ako mogu da putuju brzo kroz prostor i vreme, znaci postoji mogucnost kroz vreme, crvotocine i putovanja iz paralelnih svemira, sve ono sto imamo dokaza da postoji, da je moguce a li nemozemo da vidimi, jel, posto da bi neko dosao sa druge galaksije treba ovo da ima u "malom prstu"
Zakone fizike ni ne moraju poznavati,pošto na njih zakoni fizike ne utiču jer su iz paralelne dimenzije koja nije materijalna.Mnogi su svedoci kretanja njihovih letelica apsolutno van zakona fizike.Takođe ako kod njih nema materije,ne postoji vreme niti prostor,pa ne putuju kroz vreme i prostor.
Putovanja u paralelni svemir mogu samo njihovi stanovnici,odnosno oni,a ne i materijalna živa bića.Naravno to se ne odnosi kada naša duša napusti svoje materijalno telo.
Pošto ti vanzemaljci nisu iz naše dimenzije,ne mogu da dolaze iz neke galaksije našeg materijalnog univerzuma.

ovde izgleda da je fora i majmune da nevidis, umest majmuna vidis vanzemaljce:mrgreen:
Ja se malo izvinjavam, ja sam realan covek, svoje misljenje zasnivam na cinjenicama, tako da masim deo foruma rezervisan za naprirodne, izvinjavam se za ovakve postove, terba imati hobi, pozdrav:bye:

Poslednja izmena:

Back