Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Dobar dan.
Srećan vam Veliki petak ?
Ubacila sam pirinčaru da se peče, posle stavljam pite s višnjom. Skuvala jaja za farbanje. Stavila ribu da se kuva (čorbu). Baš sam vredna.
Muža je zvao komšija iz sela gde imamo vikendicu da damo pare za put za asfalt. Snašli smo se nekako. Nekako kad vidim da smo dva puta stavili ciglice, da ćemo dati za put u selu, da smo popravili kola, da smo se ponovili odećom, sredili frizure i sve obezbedili ćerki za njen fakultet, srce mi je puno ?
To znači na nekoj drugoj strani odricanja, ali neka.
Čekam svoju pitu da doručkujem. Baš sam gladna.
Kad ćerka dođe imamo dva posla, ona da farba jaja, ja da spremim čorbu. Ona je inače otišla po recepte za lekove za malog psa.
Baš me zanima kakva će mi biti pita, ćerka je pravila zimus dok sam bila povređena, njena je bila savršena.
Za sutra ćemo imati i čorbe i ribe i pite, a prednost ovog recepta čorbe je što može da se pravi od bilo koje ribe. To me je svekrva naučila da pravim. Osećam se kao Jamie Oliver za zapadnosrpsku kuhinju ?

bog te mazo , bas dobro izgleda taj zid , majstorski uradjeno, nego ja samo da vas sve pozdravim i pozelim vam da ugodno provedete Uskrsnje praznike..pozz
Hvala Mister takođe i želim zdravlje, sreću i mir. Neka nas Bog čuva. ?

Skuvala sam čorbu, ćerka farba jaja. Izvadila je čuvarkuću. Ove godine u kuvanju puklo mi je samo jedno jaje. Ništa posebno nisam radila, samo sam ih kuvala na tihoj vatri dugo. Nisam stavljala ni so ni sirće, kad jesam masovno su mi pucala jaja. Pa sam rešila da ih samo skuvam.
Kad sam bila dete najviše sam volela da farbam jaja. Naučila sam i u lukovini i koprivi da farbam, ali otkako sam se udala farbam u boje jer mi je tako lepše. Baš sam se umorila. Slana i slatka pita su gotove, čorba isto. Kad završimo jaja, ručaćemo čorbu, pa kasnije stavljam pastrmku. Jela sam moju pitu, slatko mi je bilo baš.
Zaovi su pukla skoro sva jaja, baš mi je žao. Ćerka je kupila 4 vrste sličica za ukras, a ja mramorni i sedef gel preliv. Nemamo mnogo jaja, 21. Sad boji roze, to je od drugog proizvođača, ne znam da li će joj uspeti. One standardne boje koje kupujem svake godine u Maksiju su odlične, ne menjam ih. Sad sam legla da se odmorim, crkla sam. Kako ona uživa u farbanju, milina jedna.

Konačno odmor.
Imam još pastrmku da ispečem jer je niko nije hteo, najeli smo se pite i čorbe za ručak.
Sad sam slobodna, stvarno slobodna.
Osećam se čudno da trenutno ne moram ništa da radim. Večeras ili sutra da operem kosu, kako budem raspoložena. Kaže ćerka koliko mi je čudno, više nisi plava.
On je zaspao, a ona otišla malo napolje. Ja se odmaram, možda i ja dremnem malo.
Rekla sam im, posle 12 se ne posti, mi ne postimo, pa uzmite šta želite, svega ima.
Obukla sam džemper, u stanu je hladno, ali sam se dobro utoplila i sad mi je fino. Ako nije odnela slušalice, da malo slušam muziku, nisam odavno. Ali mislim da ću da stavim ribu da se peče i da malo odmaram bez muzike. Ne toliko što je Veliki petak, već zato što mi se ne sluša, samo mi se odmara.
Sutra ćerka pravi tortu, a ručka ima, i večere ima, još samo sitno stvari da se dokupi, to će ona ujutru. Kupila sam materijal za koktele, pa ćemo u nedelju da pijemo 🥂.
Danas mi je ova posna hrana baš prijala, nisam se prejela, a bilo je baš ukusno. A posle pastrmka za večeru.
Posle današnjeg celog dana u poslu, zasluženi odmor za domaćicu.
Prija mi sve ovo, ne umem ni da dočaram. 👍

Svi smo uživali u hrani ceo dan i dobila sam komplimente da je sve bilo vrhunski. Postala sam jako ponosna na svoje spremanje, ali samo iz razloga što sam konačno savladala i malo teže stvari za pravljenje i neke cake i stekla osećaj i strpljenje koji su mi falili, bez moje improvizacije.
Pričamo, već je 11, a posle ponoći ću ja prva da uzmem nešto mrsno kao dete (psihološki). Ostavila sam i čorbu i ribu i za sutra, i pirinčaru. Ona sutra pravi tortu uz moj nadzor. Ja joj dođem kao onaj starac fočo što sedi i deli savete, ali ona to voli. Između ostalog više puta smo spasle nešto tako što smo zajedno izvećale šta da radimo.
Ona me i zove kad nešto pravi da joj pravim društvo, smejemo se i tračarimo.
Ako i ima nekog posla još, ujutru ću. Nemam sad više energije, a sutra ima manje posla, samo torta, sve ostalo imamo, pa mogu pre podne da raspremim. Da konačno nisam naučila da radim 'polako brzo' i da podelim sebi obaveze tako da su u razumnoj meri, i da nisam deo obaveza prebacila na njih, sad bih se opet vajkala, a samo je trebalo da shvatim da mogu da prebacim deo posla i na druge ili uradim kada mogu. To je sve. Ne gleda mi se tv. Drema mi se. Čita mi se i sad mi se sluša muzika. I kafu ću da pijem. Kakav mi je to odmor ako ne pijem nes u 1. Pa svašta. 😊

Dobro veče.
Kuvam kafu, večerala sam pitu i seoski uz neki rustični hleb i bilo je baš lepo. Dok isečemo rolat ću malo da slušam muziku. Počela sam ali me problem s tortom omeo.
Ćerka će sad da namesti sto i ujutru složi jaja, ja da sredim krš u kuhinji i sve je spremno. Nekako smo veliki posao uradile ova dva dana. Sad imamo hrane za naredne dane i ima svega, mirna sam, ipak ću uhvatiti dva dana odmora i nakon toga par dana bez spremanja ručka.
A šta bih i inače radila... Rolat je ispao boli glava. Pustila sam malo muziku i odmaram se. Možda ću malo i da dremnem, ovih dana mi to najviše prija. Opustila sam se u kućnoj atmosferi totalno, pravimo pripreme za rođendan koji nam predstoji. Čekam da ćerka namesti svečani sto, da idem da sedim i uživam malo. Život jeste rad, ali je i uživanje i odmor. Ako ne znaš da uživaš u onome što si uradio i proslaviš svaku lepu stvar u životu, džaba ti je sve. Zato ja svaki uspeh barem malo obeležim i svakoj sitnoj stvari koja me raduje poklonim dovoljno pažnje. Time činim još jednu korisnu stvar - nemam kad da se bavim vestima sa tva i osobama koje nisu bitne ili mi misle nešto loše ili prosto crpe energiju. Čuvam svoju pozitivnu energiju i ne rasipam je više uludo.

Vaistinu vaskrese 💖

Prilozi

• IMG-373cd5aa1eb9fcd30a676da8cfe3fd55-V.jpg
    IMG-373cd5aa1eb9fcd30a676da8cfe3fd55-V.jpg
    164,1 KB · Pregleda: 41
Dobar dan.
Srećan Uskrs 💖 želim zdravlje, ljubav, mir, sreću i blagostanje.

Ja sam sama kod kuće, oni su otišli da prošetaju. Oprala kosu, malo se založila, skuvala kafu, odmaram se. Uživam u prazniku i odmoru. Punim telefon da slušam muziku. Maki mi je čestitala Uskrs. Ono predjelo jutros mi je tako leglo, a sad jedva čekam njih dvoje da dođu da jedemo tortu. Mada bi i ručak mogao, što da ne, nama će to biti večera. Baš se odmaram i uživam. Vreme je divno, u stanu toplo, svi smo se doterali, širom je otvoren prozor i uživam gledajući na jaja i na sto i na ciglice i sliku u dnevnoj i puna sam vedrine 🤗

Dobro veče.
Skinula sam šminku, večerali smo, ćerka gleda film, on se dopisuje, ja se odmaram. Lepa mi je kosa, pa sam je pustila. Čekam dok još malo preživim ovu večeru da pijem nes i kad ona završi film da joj uzmem slušalice. Za divno čudo, konačno jedan praznik da dočekam da imam dovoljno cigareta dok se ne otvore prodavnice.
Inače sam izgubila u kucanju jajima tri puta tj. svakog puta. Bukvalno nijednom nisam pobedila :lol: Muž ima neko jaje sa sličicom ovčice, zove je posrnula ovčica i to je njegovo pobedničko jaje, dobija nas redom :lol:
Ne mogu i dalje da dišem od jela, pa sam legla, ne mogu ni tortu, ni koktel, ni ništa, čak ni kafu, a bilo je slatko reči nemam. Sve nam je ispalo baš lepo. Ja se trenutno divim svojoj frizuri, kako sam lepo ošišana, pa i sa opranom kosom bez frizera imam konačno frizuru.

Slušam muziku, ne spava mi se. Jela sam tortu, ali koktel nisam pila, možda ću sad. Ne planiram da ustajem dok se ne naspavam ko car. Konačno malo ludujem po svojoj volji, ležem kasno, ustajem još kasnije, sutra ne spremam ništa i baš me briga za sve. Dobro ću se naslušati muzike. Možda i izađem sutra malo negde. Grad je pust, svi su negde otišli, što je u neku ruku i super bilo ovih dana. Mogu da se vrate i sutra uveče, neka slobodno 'koriste dan'. Još bolje ako su spojili praznike, taman divota. Meni uopšte ne smeta ni ako je kafić pust, jer ionako ne izlazim zbog drugih. Ovde je mnogo lepše bez gužve, odmorimo se propisno kada je tako.
Razmišljam se da kažem ćerki da ode u biblioteku posle praznika i uzme mi Braću Karamazove, recimo to mi se sada čita, a ona nije čitala, i imam Ime ruže u kući, pa ću se dohvatiti knjige koliko sutra, samo ako me muzika ne zaludi ceo dan, a dešava se.

Samo mala napomena lady...Veliki petak se ne čestita i ne proslavlja.To je najtužniji dan u hrišćanstvu.Čak se i posti najstrože moguće,a nikako ne do podne.Mislim,ovo je ako hoćeš ispravno...a ako nećeš,možeš kako hoćeš.
Inače,srećan Vaskrs! 🙂
Rekla mi je Marge. Stvarno nisam znala, ali znam za ubuduće.

Dobro jutro.
Nisam dugo spavala, a legla sam baš kasno, ali šta je tu je.
Barem sinoć ništa nisam pila.
Još danas odmoriti koliko je moguće, a od sutra opet u stari ritam i poznate probleme.
Mi smo država sa najmanje praznika u Evropi, ne znam da li ste to znali.
Inače imam nešto posla standardnog po kući, ali ću polako. Nemam nešto volje da bilo šta radim. Ćerka mora da uči, ni ona se neće nešto odmoriti. Ali da kažem da je moja histerija bila sasvim dečija, ja kao da sebe ne poznajem, na kraju niti je čega falilo, niti je išta bilo loše, a i ono što jeste nas dve smo rešile. Valjda treba da imam poverenja u sebe malo više, toliko sam puta spremala, pravila i nabavljala do sad.
Lepo smo proslavili. Svi su mi čestitali i ja sam svima čestitala, nekako nam je praznik protekao baš u miru hvala Bogu.
Nisam odavno skinula neku novu pesmu, kao da mi nedostaje i elana i inspiracije u poslednje vreme.
Koleginicina smrt me je duboko potresla, nema dana od kad je umrla da ne mislim o njoj. Razmenila sam par rečenica sa njenom sestrom jer je obaveštavala ljude u službenom telefonu.
Juče mi je muž otvorio oči za jednu bitnu stvar dok smo pričali i hvala mu na tome.
Nije ni bitno za vas pa neću ni podeliti, bitno je da meni znači.
Ja polako učim da radim stvari zbog sebe, ne samo za dete, porodicu, posao, druge.
Ići će teško sa mojim vaspitanjem, ali uspeću. Kada se čovek menja na bolje, trud nije uzaludan.

Poslednja izmena:
dobar dan moje Dame...sinoc sam se kasno vratio iz Grcke, dokomletirao sam kamp u Grckoj i odneo frizider i rostilj na plin...trebace valjda u toku leta. osim toga moj prijatelj namerava tamo i za prvi maj..ja necu.. sto sam dobro donio iz Grcke..donio sam Uzo i prehladu pa sad se lecim antibioticima.. i ne pijem taj uzo..Ko sto sam procitao nekoliko pasusa kod vas stanje redovno i bez turbulencija..drago mi je zbog tog..pozzz

dobar dan moje Dame...sinoc sam se kasno vratio iz Grcke, dokomletirao sam kamp u Grckoj i odneo frizider i rostilj na plin...trebace valjda u toku leta. osim toga moj prijatelj namerava tamo i za prvi maj..ja necu.. sto sam dobro donio iz Grcke..donio sam Uzo i prehladu pa sad se lecim antibioticima.. i ne pijem taj uzo..Ko sto sam procitao nekoliko pasusa kod vas stanje redovno i bez turbulencija..drago mi je zbog tog..pozzz
Želim ti što brži oporavak i ozdravljenje. Čuvaj se. Takođe da na leto uživaš u prikolici.

Ja idem na odmor prolećni od 10. maja jer praznike nismo spajali, pa ćemo malo kod muža i na Zlatibor i ko i uvek čari Zapadne Srbije. Idemo na put, i uzimam odmor, kad mi se koleginica vrati sa bolovanja.
Za prvi maj nećemo ništa posebno raditi, uranak ne praktikujem, roštilja nismo željni, možda samo odemo malo u skitnju po Beogradu, na Topčider ili Adu u šetnju, a možda samo izađemo. Ništa posebno neću praviti od hrane, meni taj praznik nije u skladu sa mojim načelima, slavim rad, ma daj *******, znam da nije to, ali tako ga percipiram. Dobar izgovor za ždranje i opijanje, što me uopšte ne zabavlja. Mi tada imamo prvi rođendan kod rođake, pa ćemo se spremati za to. Sutra radim od kuće, što je odlično. I u petak isto. U sredu mi dolazi dobavljač iz Rumunije. Baš da smislim šta lepo da obučem. Narednih dana ću eskivirati kuhinju koliko god mogu, puno sam spremala i radila ovih dana, taman i da potrošim zalihe hrane, da ne stoje dugo u frizu, već ću ja to popuniti ponovo. Nisam od jutros jela tortu, smutila sam sebi koktel i baš mi je prijao, popila još jedan nes i džonjam. Vreme je divno, ja sam bosa, u majici i helankama, otvoren je prozor i uživam što je ovako toplo. Popodne moram do prodavnice za neke sitne stvari za sutra, nije mi ćerka rekla da sutra pre podne nije tu.
Ko bi rekao da će ovako brzo da izraste, ko juče da je bila dete, prošlo mi je u trenu. Dok sam se okrenula, ona je postala čovek.
I nije sad to ni bitno što sam se mlada udala pa ja nemam mnogo godina a imam veliko dete. Već mi je bitno to što se bliži kraju ona etapa podizanja deteta da postane svoj čovek. Uskoro dolazi i to. Što se tiče kuće, sve je naučila i mnogo je bolja u domaćinstvu od mene, jer ja prosto ne volim kućne poslove. Što se tiče školovanja, još malo i završava se deo sa nastavom, posle joj ostaju samo ispiti. Možda će vrednica početi i da radi jer ona to jedva čeka. Aktivno radimo na njenoj karijeri mic po mic. Uradila sam joj savršen CV i profil, imala je već jedan poslić, a ona se polako interesuje. Kad završi sa nastavom, i bude slobodna, krećemo da joj tražimo zaposlenje, nešto što može dok ne završi. A posle, posle ćemo videti da nađemo ozbiljan posao shodno njenoj struci, ipak je ona visokoobrazovan stručnjak u traženoj branši, a uz to dete vredno, dobro i pametno.
Nego eto razmišljam, bližimo se kraju studija. Sve mi je proletelo kao tren. Nisam ni primetila da više nisam mlada po godinama (pošto sam u duši večito dete, tako mi bar ona kaže).

A dete odraslo. Mislim da je konačno vreme da malo usporim. Da se posvetim sebi i da više uživam u životu, smireno, polako. To mi je nekako došlo konačno u glavu.
Previše sam ja sebi natovarila obaveza, ali uskoro će biti lakše. I uopšte ne mora ništa tako kako sam ja radila. Naročito ne u periodu koji dolazi.
Polako mi se menja mindset i za posao i za porodicu, ali ne tako da išta trpi, već tako da ja prestanem da ispaštam i radim više nego što treba. Taj moj mindset se promenio samim tim što sam shvatila da sve može lakše, drugačije, polako, bez stresa, bez nervoze, opušteno. Nije uspeo ručak, pa šta, nećemo ostati gladni, uvek ima šta da se jede. Nema dovoljno para, pa šta, kupićemo već na ček za prvu pomoć. Za posao... Nema mesta stresu. Ako se ja do sada nisam dokazala, stvarno ne znam ko je. Čupala sam iz govana što sveti petar ne bi. Red je malo da se vernost, lojalnost i briga i borba nagrade. Osim toga radim i poslove koji nisu u mom opisu posla pa ništa i mnogo više od svog zvaničnog zvanja, radim tri posla. Ja nemam šta i kome više da se dokazujem, i neću. Samo ću kao i do sada da vodim brigu o biznisu kao o malom detetu i da učestvujem u donošenju odluka svojim iskustvom i svojim duhom da se stvari učine efikasnijim i boljim. Svojim iskustvom sada mogu da dam jednu novu dimenziju poslu i očekujem da se to prepozna. I to je sve.
A privatno... Privatno ću da uživam, kad mi se troši trošim, radim ono što volim, i puuuno se odmaram. Takođe ću naći neki hobi da mi bude ispunjenije vreme i da me oslobodi stresa.

Dobar dan. Prođoše praznici i odmah u ludilo. Sada pravim kratku pauzu, odoh da pijem kafu i zapalim jednu. Od jutros u haosu sa poslom. Mada sam ustanovila jednu zanimljivu stvar. Kada je čoveku dosadno, počne da razmišlja previše i bavi se glupostima. Nekada je bolje uposliti se nego se kidati oko drugih stvari da skreneš misli. To se naravno ne odnosi na radno vreme, radi se i previše i pauza je preko potrebna. Mislim na vreme kod kuće. Meni realno to možda i ne treba, jer de facto treba da se odmaram više, ali sam ustanovila da me neki sitan posao malo smiri kada pucam sa živcima. Da sad ne pričam šta je juče zezalo dan, ali sam od muke uhvatila nešto da radim i upalilo je. Doduše, radim po osećaju što se tiče kuće. Kada mi prija radim i više od potrebnog, a kada sam umorna ne pipam ništa. Nego eto da podelim zapažanje sa vama.
Pravim pauzu i baš mi prija, od jutros ja mislim da sam baš nagazila sa poslom. Našem Akiju je 14. rođendan. Srce ♥.
Mnogo sam ponosna na nas što je i dalje sa nama i dobro se drži, živi još uvek normalan život i brinemo se o njemu sa puno brige i pažnje.

Back