Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

A evo i početka radova

Prilozi

• IMG_20220418_210905.jpg
    IMG_20220418_210905.jpg
    64,2 KB · Pregleda: 53
  • IMG_20220418_210930.jpg
    IMG_20220418_210930.jpg
    81,5 KB · Pregleda: 53
Dobar dan svima na ovom forumu..poplako su pocele pripreme za docek velikog hriscanskog praznika .. katolicima ako svracaju ovde cestitam Uskrs i zelim sve najbolje..Ja sam recimo ok sto zelim i svima vama..Cestitke Ladyy na pocetak novih radova..uglavnom ide u dobrom pravcu

Ja sam prosle godine prodao kamp prikolicu u Ohridu..pre cetiri dana sam bio u Grckoj i kupio novu kamp prikolicu U oblasti Leptokarija..pa sam morao da idem tamo na licu mesta da je vidim..usput zadovoljan sam mestom..50m od mora..postavio sam sa zetom i tendu i prekrili i prikolicu i tendu i predtendu platnom tako da ce biti prijatno rucati napolje..dole su plocice..blizu vc i kupaonice..uglavnom sve udobnosti..Moji ce za Prvi maj, a ja cu pocetkom juna. za pocetak radova..Sto ne valja u svemu tome..ne valja sto sam u povratku vozio 300km..pa sam malo umoran..Pozz svima

Čestitam Mister i da vas u sreći služi!
Dobar dan svima.
Danas sam u nekoj fazi oporavka, dobila sam pre vremena od stresa. Radila sam od jutros puno hitnog posla, završila sam to što nije moglo da čeka, sad pravim pauzu.
Nešto sam iscrpljena i osećam se istrošeno zbog svega što se dešavalo. Oprala sam turu veša, čekam da ćerka raširi.
Sutra idem u kancelariju, moram zbog dokumenata, a baš se osećam loše. Bolele su me i noga i ruka, ne znam od čega.
Sva sam nešto izlomljena.
Jedva čekam praznike, trudiću se da se tada malo odmorim, i pre svega uživam. Odmor sam uzela jedan dan u četvrtak, a posle tek u maju, nakon praznika, da mogu kolege da spoje i dok se koleginica vrati.
Danas radim do pola 5, počela sam u pola 9. Posle posla imam dosta obaveza po kući, ali ću konačno malo slušati muziku, nisam danima od tužne vesti. To mi pomaže i da odbolujem.
Mislim se da stvarno koristim popodne koliko mogu, kad završim s poslom, da se malo povratim od svega.
A danas me je onako podiglo to što mi je pala jedna super ideja na pamet za posao, takoreći bingo, i uradila sam sjajnu stvar, i drago mi je kada me uhvati kreativnost u radu.

Hello hello 👋
Kuvala sam čorbast pasulj sa rebrima i kostima, uz to zelena salata, nas dve smo tako slatko ručale. Ona je uzela meso, ja juče pasulj, i dok sam ja radila, pasulj se skuvao. Kakva bogovska gozba, okrepila sam se malo, posle popila jedan jak nes, i opet radila silu važnih poslova, ugovore, pregovore, odobrenja, strategije...
Onako sam se danas propisno naradila. Prilično sam umorna, ali sam psihički bolje, a i ručak mi je prijao.
Imam jedno pakovanje punjene paprike u frizu, a imaću i od ovog pasulja jednu turu, kakav kapital za dane kad idem u kancelariju. Paprike su mi za vikend bile nikad lepše. Postala sam jako ponosna kako kuvam. Jeste da mi je trebalo toliko godina da mi jela ispadaju vrhunski, ali sada je to klasa kad spremim, čak i sama uživam u svemu što napravim.
Za posao sam danas takođe ponosna na sebe što sam mislila out od the box. Na hiljadu strana sam danas stigla i uradila poslova. Volim kada sam od dana umorna, ali zadovoljna sobom, urađenim, i kada sam od svega najviše zadovoljna svojim ponašanjem na poslu. To ume da ugreje srce. Vidim i po ljudima, koliko su srdačni sa mnom, da me kapiraju, a pored toga sam ponosna na nivo ophođenja koji sam uvela, potpuno asertivan.
Da ne idem u detalje, to je već znanje koje sam naučila na treningu, a to se debelo plaća.
Vredelo je. Unela sam neke izmene u svoj stav i ja se odmah bolje osećam.
Želim da iz stresnog posla koji radim i koji je stvarno naporan, a nije ni lak, izvučem za sebe koliko je moguće maksimum zadovoljstva, i prepoznatosti takođe.

Ostala sam do 5 na poslu, pola sata duže, ali je vredelo. Iznela sam jedan ogroman projekat na leđima. Kako sam ponosna na sebe, opisati ne mogu. Šef me je pohvalio. Koliko sam danas briljirala, toliko će se videti na novom projektu.
Sutra ću da pitam da izađem malo ranije.
Baš sam onako ponosna na sebe. Svemu je prethodilo što mi se upalila lampica 💡
Jako sam umorna, ali kad vidim šta ja uradim, prosto mi se srce ugreje od radosti.
Imam cigara, poslove u kući ću kasnije, sad da se debelo odmorim.
Idem po slušalice, ovaj uspeh danas zaslužuje slavlje 🎊

Dobar dan.
Izašla sam u 4.
Muž ima problema sa stomakom, pa sam svratila u prodavnicu da mu kupim šta će da ruča.
Ostao mi je pasulj pa sam zamrzla, trebaće.
Sutra sam na odmoru, ne radim do utorka. Hvala Bogu. Baš mi treba jedan odmor od posla, od 10. februara nisam bila na odmoru, a ubih se radeći.
Danas sam imala pregovore za Evropu. Oni svi glavešine za neke stvarno jake brendove ko mutavi. Sve globalni kupci i direktori. Ali sam ja pregovarala ko zmaj. Ako uspe ono što sam tražila spustiću ukupno trošak za 190.000 evra, a i ako bude nešto drugačije bez 100.000 evra uštede nije. Tačnu računicu znaću sledeće nedelje.
Danas je tako hladno i pre podne je padala kiša. Dobro sam se obukla, ali je u stanu hladno. Boli me grlo od juče ali sam morala u kancelariju po aneks.
Konačno da odmorim malo od posla i posvetim se praznicima.
Mnogo će mi značiti.
Danas sam toliko posla uradila, ni na pauzu za ručak nisam išla.
Večeras ćerka i ja pravimo one naše palačinke, žao mi je što muž neće da ih jede. Možda će ako mu bude bolje. Već se radujem, biće to prava gozba. I onda konačno 5 dana spavanja dugo i odmaranja, priprema praznika će biti lakša jer će mi ćerka pomoći, praviće tortu, farbati jaja. Ovog Uskrsa ne putujemo nigde, bićemo kući i odmarati. Meni lično tako najviše prija. Meni je odmor kod kuće top, mogu da izlazim, spavam, odmaram se, u Bg bože zdravlja uvek imaš gde da odeš i kako da se provedeš, a i nama je u stanu fino, klopica, pićence, muzika, filmovi, družimo se, odmaramo.
Iznad svega želim da se odmorim. I opustim malo.
Prijaće mi ova kratka pauza od posla baš i kvalitetno vreme kod kuće.

Maja mi je stalno u mislima i pred očima. Sećam se kako je govorila kada ja posle posla kuvam sarmu i spremam lepinje, svaka tebi čast, sećam se kad mi je majka umrla rekla je sedi tu i nemoj ništa da radiš, samo da presediš dovoljno je, sećam se kad smo išle na kafu koliko je bila normalna i volela život, kupila je bila onu okruglu ljuljašku za stan i toliko se radovala tome, oblačila se po poslednjoj modi, vodila računa o svemu, u poslu je bila perfekcionista, iskrena, puna topline. Bila je tako normalna. Kao da pričam s njom sada, takav mi je osećaj. Za mene ona nije otišla. Nikad i neće. Nikad neću zaboraviti. I nikad neću shvatiti da je nema jer je ona tu i dalje, dok god budem sa ovom pameću Maja ostaje da živi sa mnom. Ne znam kako da vam objasnim. Toliko je tu da ja ne pojmim da kafe neće biti i da nikad više neću osetiti taj zagrljaj.

Lady.
Jedan veliki zagrljaj.
Hvala ti Rokerko :vzagrljaj:
Neću prestati da je se sećam i da je volim. Kada se jednog dana ponovo sretnemo, reći ću joj a sad Majče vodim ja na kafu da ti pričam...
Šta reći... To je život na žalost.
Žao mi je što mi je ovo zapravo samo dodatno otvorilo oči, ako mogu tako da kažem. Da se ne nerviram i da budem manje srčana, da budem manje emotivna i da se manje dajem u svemu. Uvela sam to pravilo konačno. Neka čeka ceca. To mi je nova deviza. Danas sam pokušala da pomognem na poslu i jedan novi šef druge službe, mamlaz, me je optužio da sam pogrešila, pred svima. Zapravo je njegova podređena pogrešila i on me je napao na pravdi boga. Ali nisam ja on. Nisam ga stavila u kopiju da ne otkrivam njenu grešku, ali svog šefa jesam da vidi šta mi rade. Trebalo je da popizdim, ali sam samo rekla neka mu je prosto. Nisam ja oni. I to me u životu čuva, to što na pakost ne odgovaram zlim, nego dobrim.
Ali pamtim.

Poslednja izmena:
A što partizan može da me obraduje :zloca:
Palačinke su bile mrak, vr, ubile smo se kao gladni vukovi, to je bilo tako slatko da sad mogu samo da hrčem. I on večera palačinke, bolje mu je, stavljao je ciglice. Slikaću jer se već vidi kako će da izgleda zid i kako će se uklopiti sa garniturom.
Izgleda svetski uživo, slika to ne može da dočara. Mnogo sam ponosna na njega. Vrednost ovog posla je 500 evra, pa malo li je... A on to radi bolje od majstora, svaku uklapa, slaže boje, pravi raspored. Posle svakog rada analizira šta je uradio. Ćerka mu pomaže kad radi gornji deo.
Ja sam ugrabila malo da se odmaram dok su oni radili, ugrejala se i džonjala.
Poslove koje imam ću sutra.
Što reče ćerka dok smo jele ove naše palačinke, ovo je život. 🥞

Mnogi ljudi su zatvorili svoja vrata kod mene i to je super, rešila sam se bede. Da je sreće da su nestali iz mog života ranije, da pričuvam živce. A kada ustanovim da je neko budala, nema povratka. Kada je neko dobar prema meni dobiće i ono što nikad ni od koga nije dobio, ali ako je skot prema meni, a trebaću mu jer ja to znam, žalim ali ti si svoju priliku ispustio.
Hvala Bogu mnogih budala sam se rešila.

Dobro jutro 🌅
Toliko posla imam danas da je to strašno.
Ustala sam ovako rano ne znam ni ja što.
Kod praznika večito padam u depresiju oko nabavke, spremanja, troškova, da nešto ne zaboravim, oko sređivanja, čitav niz obaveza umesto da se odmaraš. Za koji se to praznik srpska domaćica odmorila da mi je znati? 🤔 Za svako slavlje i praznik juri, spremaj, nosi, čisti, tegli, mesi, peri, brate mili.... Današnja žena je pravi rob. Ne samo što je rob na poslu, već je rob i u kući. Jedino što me teši u svemu tome je što ja odlučujem kada je već sve tako i što mogu da kupujem i ono što bih samo sebi. Ali ako realno pogledamo da za neko putovanje nemamo, a da više volim da provodim odmor ovde, znam da je svakako ovako lakše. Bar sam ja glavna gazdarica u kući i organizovaću se kako meni odgovara.
S jedne strane volim praznike, najviše u svojoj kući, s druge mrzim sve što ima da se uradi, jer mi je tako potreban odmor.
Stalno sam u stresu da nije sve spremno, nabavljeno itd.
Onda se setim da ima ljudi koji nemaju da obeleže ni praznik kako bi hteli, da mnogi rade i na praznik, i nekako shvatim da, kao što je uvek i bilo, da ću sve izneti kao i do sad, svaki rođendan i svaku proslavu, i sve kako uvek jesam. To su takoreći gluposti o kojima pišem.
Samo sam umorna ništa više, to koliko sam ja umorna razume samo ćerka i niko više.

Maja mi je stalno u mislima i pred očima. Sećam se kako je govorila kada ja posle posla kuvam sarmu i spremam lepinje, svaka tebi čast, sećam se kad mi je majka umrla rekla je sedi tu i nemoj ništa da radiš, samo da presediš dovoljno je, sećam se kad smo išle na kafu koliko je bila normalna i volela život, kupila je bila onu okruglu ljuljašku za stan i toliko se radovala tome, oblačila se po poslednjoj modi, vodila računa o svemu, u poslu je bila perfekcionista, iskrena, puna topline. Bila je tako normalna. Kao da pričam s njom sada, takav mi je osećaj. Za mene ona nije otišla. Nikad i neće. Nikad neću zaboraviti. I nikad neću shvatiti da je nema jer je ona tu i dalje, dok god budem sa ovom pameću Maja ostaje da živi sa mnom. Ne znam kako da vam objasnim. Toliko je tu da ja ne pojmim da kafe neće biti i da nikad više neću osetiti taj zagrljaj.
Koliko je svet mali. Maja je sestra moje dobre drugarice :(
Meni je jako žao sto nisam mogla na sahranu, a ni muž nije bio u Srbiji.

Koliko je svet mali. Maja je sestra moje dobre drugarice :(
Meni je jako žao sto nisam mogla na sahranu, a ni muž nije bio u Srbiji.

Mali svet. Sestra joj je crvena, znam da je Maja trčala oko sestrića i da ga je6obožavala, gledala sam slike, divno dete i uvek modiran. Tuga. Koliko znam dobili su i drugo dete, ako se ne varam.
Šta reći. Ništa. Nemam šta da kažem. I dalje sam mnogo tužna i nema reči koje to mogu objasniti.

Došla sam iz nabavke, ali još zaostale poslove nisam završila u kući. Bar glavno jesam.
Da vam pokažem ciglice, pa odoh da spremam ručak tek sad. Nije hića, on nije gladan, ona je na faksu, a ja sam sita od doručka, a kupila sam svašta nešto i ne moram da žurim s jelom. Glavno sam obavila. Ovo ostalo je sada lakši deo posla.

Prilozi

• IMG_20220421_165758.jpg
    IMG_20220421_165758.jpg
    83,1 KB · Pregleda: 46
Konačno malo predah. Moram sići do prodavnice ovde da uzmem šta nisam našla. I imam još jedan posao da uradim, ali to mogu i kasnije. Uzela sam i roze boju za jaja, nadam se da će ćerki ispasti onako lepo kao pre dve godine. Da se podsetimo tih jaja koja su tada ni iz čega ispala nikad lepše. Ona će da farba kao i uvek.
Sutra pravim pirinčaru, riblju čorbu i ribu, takođe ću ispeći pitu s višnjom. Imam još neke sitne potrepštine da uzmem, nisam htela da gubim vreme na luk, krompir i slične sitne stvari.
To ću nakon što se odmorim. Uzela sam dovoljno cigareta i sebi najveću neskafu. Uzela sam i Merci na aplikaciju za 499 dinara. I ribu naravno i meso. Dosta mi je značilo što sam otišla, u odnosu na svoju prodavnicu i izbor uštedela sam 1.000 dinara. I goriva sam imala. Sutra imam bogat kuvarski dan, ali to me ne muči uopšte, zavolela sam.
Sada konačno odmaram malo, pa da siđem do prodavnice po ove sitne stvari. Imam još seckano da uzmem sutra.
Mi ćemo sutra da farbamo jaja. Ali sam zato u subotu slobodna i u ponedeljak. Veš je opran i sklonjen, on privodi kraju radove i do utorka prestaje, pa završava posle. Ja ću pustiti ćerku da farba jaja, nenadmašna je u tome. I kupila sam neke vrlo otmene salvete, baš će nam biti lep sto.

Prilozi

• IMG_20200417_173521.jpg
    IMG_20200417_173521.jpg
    147,7 KB · Pregleda: 29
Muž i ćerka su pohvalili moju kupovinu i predviđeni meni za Uskrs. Ja iskreno uživam u ciglicama, postala sam otelotvorenje svog pokojnog svekra, stanem i samo gledam.
Imamo uskoro prvi rođendan, ono što sam pričala da sam postala ujna. Smislili smo odeću, poklon, ići ćemo kolima. Moram ići kod Gagija na feniranje. Nisam išla na neki događaj tog tipa odavno. Biće nam baš lepo. Ćerka će da me šminka. Sve sam poslove završila večeras, ćerka je očistila kupatilo, ja sam sredila kuhinju, izvadila ribu za sutra. Pohvalili su moj izbor čajne i kačkavalja, a moj muž je tek sad provalio koliko su dobri noževi, kada je sekao čajnu. E reko taj je koštao čitav dinar.
Sad trenutno posle svog posla danas uživam. Uživam u ambijentu i što sam sve kupila i našla. Ćerka se oduševila opremom za ukrašavanje jaja. Ove godine očekujem od nje više nego do sad :lol:
Ujutru kad ustanem spremam pitu, noćas ću da malo cugnem i da sedim i buljim u dnevnu sobu. Sredili smo kuću i sad sam tako mirna. A možda samo dremnem od zadovoljstva, taj san posle neke radosti je najslađi.

Back