Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Muž je otišao po poklon za decu što imamo rođendan, ćerka je otišla u grad sa drugaricom, ja sam spremila pitu i ubacila da se peče, kad je završim odoh u nabavku i po cigare. Večeras treba još da oribam šporet. Ali mi je odmor počeo. Spremamo se za prvi rođendan. Drago mi je što sam sama malo, i što idem ja u nabavku posle jer ima nekih caki koje ćerka još uvek ne ume da primeni. Moram da odem i malo dalje po prašak, nema ga ovde kod nas ovaj duel koji ja koristim, a ne znam da li ću stići, videću. Prvo ću svakako da večeram moju pitu, pa kad se vratim da pijem kafu i izvedem malo pseto. On je posle rođendana prosto procvetao, laje, skače, po ceo dan pregledava gde ima kakve hrane i nemiran je po ceo dan. Više spava ovaj veliki. Ona ih je podmirila do večeras, tako da ja mogu sad voljno. Slušam muziku, dala mi je slušalice, i uživam. Imala sam materijala za pitu sem kora, pa mi je to bilo baš dobro za večeru, a i jede mi se. Kaša mi je ko bombona. Imam materijala za koktel 🍹 a ćerka je otvorila Marčesinu, pa ću večeras da pijem. Sutra u toku dana idem u nabavku za nedelju, ovo danas je da se kupi šta treba za ručak narednih dana.
Rođendan počinje u 2 popodne i idemo na splav Gabbiano kod hotela Jugoslavija. Još kad bi nas vreme poslužilo, ali bićemo unutra i ići ćemo kolima, tako da kažem da mogu da obučem novu Zara haljinu, koja je čekala pravu priliku. Muž će da me fenira. Što se tiče praznika rada, provešću ga u odmoru. Dobili smo poziv za druženje za prvi maj, ali ja bar ići neću, a muž kako hoće.

Kupio je mnogo lepe stvari a pita mi je savršena, muž je pohvalio. Izveo je on cuka. Ja slušam muziku. Uzela sam cigare, slatkiše za večeras i mesa za dva dana i stavila u friz. Totalno sam slobodna, šporet ne računam, nije to neki posao a imam celo veče za to. Danas sam se baš odmorila posle posla, pa me ništa nije mrzelo. Dan je protekao odlično, radujem se rođendanu takođe, pokloni su super, mnogo su lepi.
Napolju je divno vreme. Konačno dolazi lepo vreme, biće uživanja. Ja sam već počela da se lepo oblačim, a za predstojeće vreme imam svašta divno da obučem. Opremili smo se garderobom maksimalno, svo troje, njoj smo kupili i još jedan kaput i fensi trenerku, tako da smo u fulu. Za Uskrs je obukla novu Diesel haljinu koja joj stoji reči nemam. Sutra opet ide u skitnju.
Svekrva mi je rekla da ne uzimam više peškira iz Maksija, da će mi ona dati, a treba i još novih šerpi da donesemo. Kako je milina spremanje, novi šporet koji je mega praktičan, za svaku namenu imam sud, a rerna peče bez greške, pitu sa pirinčem i prazilukom sam spremila za pečenje za 20 minuta. Hvala Bogu šporet je odličan i konačno aparat koji ispunjava sve moje potrebe u kuhinji.

Sutra ja idem u nabavku, ona ide da volontira, a posle ide u skitnju, ali imam i doručka i svega, mogu konačno da spavam koliko hoću. Jutros sam se isto odvalila, malo ispred 9 sam ustala. Sutra ću Bože zdravlja polako, kad ustanem ustala sam, a napravila sam vrlo lep spisak za sutra, nadam se da ću naći to što sam smislila. Hoću da kupim neki kupovni kolač, ali da liči na nešto, pa ću videti, ništa od toga nisam probala, ako mi se na oko ne svidi, i ako ima orahe, kupiću višnje pa ću u nedelju praviti kolač s višnjama. Videću već, sutra idem polako da pregledam sve što me zanima. Ručka imam, oko pasa će njih dvoje, stvarno mogu da se odmaram, a u nedelju radi i jedna prodavnica, ako išta fali mogu da siđem.
Meni koji sam smislila je da umesim pogaču, kupim malo predjela, za ručak bataci i krompir, neki kolači, možda napravim to sa višnjama, i za večeru ću ispeći neke rol viršle, ili napraviti neku pica varijantu (testo, ili testeninu, ili na hleb).
Svejedno, nikakva muka a bogata trpeza. Muž se misli da li da ide, ja neću jer se ja sa tim ljudima i ne družim, otići ću sa ćerkom na kafu, ili ako on ne ode, porodično odemo u Beograd na vodi. U paketu jedino ako mene ne mrzi da idem. Možda jednostavno preskočim, kao i uvek, i uživam sama kod kuće. Svi ćemo se malo odmoriti. Nemam onaj trip da mi fali neka priroda, kad mi fali izađem u naselje, prirode koliko hoćeš. Pogotovo mi ne fali da idem trenutno u neko selo. Meni lično Beograd ima šta da pruži i ja ako ne moram, odavde ne mrdam. Nije mi dosadno uopšte, a obožavam kada je grad prazan.

Mislim se da pijem kafu sad, imam moje omiljene kokos princeze, ali nisam gladna pa mi se i ne jedu. A i kafu sam pila, ne pije mi se. Alkohol mi se ne pije, ni sokovi, ni kisela, ni koka kola, ni voće mi se ne jede. Kasno mi je da gledam film, muž gleda neku političku emisiju, ćerka je otišla u krevet, a muzike sam slušala bože oprosti na uši će mi izaći.
To je to. Malo mi je dosadno. Top 🍷

Ja uživam u prirodi i koristim svaki mogući slobodan trenutak da odem u prirodu.
Istina to se retko dešava.

Puštam ćeru da još malo odspava, sve smo spremile samo da doručkujemo i krećemo kod mojih na selo.
Meni to pričinjava pravo zadovoljstvo
Ništa lepše od seoskog mira.

Do ponedeljka uveče dani će nam biti skroz ispunjeni.

Uživajte, naravno svako prema sebi. Dobro jutro. Otkad radim od kuće i prevoz je bolji nemam više utisak da me guši ovaj grad, ne smeta mi. Mi ćemo za moj odmor ići kod njegovih pa u vikendicu, taman da vidimo put koji smo platili da se uradi, rečeno je da će odmah da ga rade.
Ustala sam rano jer me ćerka probudila oko psa, ali mi ne smeta. Odspavaću još malo kad dođem iz nabavke. Koja milina... Ustanem.... Tišina... Doručka ima... Kuhinja čista... Ja natenane pijem kafu... Sunce sija... Otvoren prozor... Toplo u stanu... Mogu posle nabavke malo da siđem dole i prošetam krug, ma mogu šta hoću... Divota...
Idem da vidim šta ću naći od kupovnih kolača, ako ne nađem da bar donekle liči na nešto neću ni kupovati. Hrane imam dovoljno, tako da se ne brinem, kupila sam ono što je bilo potrebno. Moja pita se pojela brzinom svetlosti :lol: od Uskrsa ništa nismo bacili, jaja smo pojeli sva, a moja strategija da kupujem po malo mesa onako usput i stavim u friz mi je odlično poslužila da se prošle nedelje uopšte ne mučim oko hrane.
Konačno se odmaram onako kako volim, idem i trošim na kućne stvari, a po kući nemam posla. Niti šta posebno spremam. Ne moram u neku veliku nabavku. Većinu zaliha imam, ulje, brašno, šećer, kafu, hranu za pse, hemiju, tako da kupujem samo šta mi fali.
Zato što sam odlučila da još malo odmorim od šporeta hoću da kupim neke kolače. Jednom sam kupila i bili su loši. Uglavnom to kupovno nije naročito. Mi slatko jedemo čokolade i tako te stvari, retko kad mesim, ali onda jedemo domaće. Kupovnu tortu nisam nikad kupila za nas za ovako neku priliku iz prodavnice. Beograd je malo sužen za neke stvari, ni da nađeš pihtije ni kavurmu, pečenjare su retke i loše, kupovni kolači su loši, ovo što se prodaje online isto nije dobro, nije to ono što su me njih dve učile da je kolač. Ali zato ima drugih prednosti. Trenutno imam 4 mesta gde mogu da odem u prirodu za dž i da se super provedem. Ko zna ovde može i bez para da se lepo provede. Treba ti samo vreme i energija da pešačiš, da poznaješ grad, i da imaš društvo. Samo neke ideje Kalemegdan, Ada, Košutnjak, Topčider, sve to obilaziti mogu ponovo i ponovo i nije mi dosadno. Divna šetnja kad je lepo vreme. Tu je i Beograd na vodi, Gardoš, Zemunski kej, ima divnih mesta za šetnju i uživanje. A čovek uglavnom nema vremena da to sve obilazi kada radi.

Nisam uzela kolače, izuzetno je to loše, mršav sastav a skupo. Nisam ni višnje, jeli smo skoro rolat. Uzela sam banana split sladoled 🍌 i čokolade. Ali sam zato uzela lepo predjelo, malo, ali probrano, i pošto nisam našla običan hleb uzela sam neki luksuzni. Poješće se.
Setila sam se jedne divne pesme i uživam. Sad ću malo da slušam muziku pa odoh da prošetam ako me ne mrzi. Zadovoljna sam kupovinom.
Moja ideja za sutrašnji meni je uspela. Uživajte u ovim praznicima i pokažite onima koje volite koliko su vam važni.

Dok on ruča, odosmo u Galeriju, na vodu, malo da sedimo, a malo ćemo da obilazimo prodavnice. Ona ne ide s nama, idemo nas dvoje. Sešćemo na kaficu u Momi i idemo u Zaru da pogledam neke stvari. Ćerka ide na Adu sa drugaricom.
Smislila sam šta ću da obučem,neću Adidas trenerku, već ću košulju, sportske pantalone i novu maskirnu jaknu. Idem totalno sportiš. Tako mi je ugodnije. Još on da obuče svoju zelenu trenerku i duks i ko dva žapca u paketu.

20220430_220459.jpg

20220430_220522.jpg

Pijem / mazem / eto tenzija me stigla od svega / danas neka prica ide u krug . . .

Dobro veče.
Baš je bilo fino. Nas dvoje nismo izašli sami odavno i baš mi je legla promena. Nisam našla u Zari više ništa što sam htela da kupim. Nema veze. Sedeli smo pored reke, vreme je bilo lepo, potpuno sam se opustila. Kad smo došli popila sam kafu i poslužila njoj predjelo, posle ja uzela malo pod zub, danas smo jeli sladoled čemu su se prilično i obradovali i iznenadili oboje, ima ga i za sutra, a stigla sam i da operem i raširim prekrivače sa ugaone, koji mirišu kao san.
Taman sam menjala sliku na viberu kad je on došo u moj vilajet pa smo se malo ugrejali, i sada sam kao mačak pored kamina.
Prešla sam 7 km danas. Veče pored vode bilo je prelepo. Baš sam se opustila. A kod kuće predjelo, nes i sladoled. Život 🍱

Dobro jutro.
Odvalila sam se od spavanja.
Ćerka nema neke planove za danas, možda je odvedem na kafu. Ne ide mi se negde daleko, možda odemo ovde u kraju, imamo jedan baš lep kafić. Mada me nešto i mrzi. Juče mi je onaj odlazak u Galeriju i poveća šetnja ceo dan bio malo i zamoran, ako se ima u vidu da od povrede nisam toliko šetala u toku jednog dana. Smešno mi je, svekrva zove da čestita 1. maj. Nas dve to ne slavimo, ne možemo da joj objasnimo da ti uranci i roštiljanje i sastanci kpj na nekoj livadi nije naš fah :lol:
Elem idem nešto jesti, pa pošto do ručka imam još dosta vremena, možda ipak odemo negde nas dve da se ispričamo. Nemam neku inspiraciju za danas, niti da idem, niti znam šta bih obukla. Trenutno bih ladno mogla da spavam još.

Bile smo u Baristocratiji i bilo je lepo vreme i pravo blejanje, obukla sam prvi put novu čipkanu belu bluzu, novu teksas suknju i zlatne patike. Nije htela da me slika, a baš mi je bila dobra kombinacija. Ona ima ideju da posle ručka idemo na Topčider, trenutno me to mrzi, ali kako je blizu, verovatno ćemo ići. Muž ima fudbal, a nas dve odosmo u park, tražiću da me slika i obući ću isto uz levis teksas jaknu. Da bar overim kombinaciju do kraja. Lepo sam se provela. Baš ove dane ne radim ništa, samo bleja, a uskoro je i prvi rođendan kod rođake. Odmor po mojoj meri, samo izlazim i blejim po ceo dan, oblačim se i slikam i ne radim ništa po kući.
Sad ću da stavim batake i krompir u rernu da se peku, skuvam supu iz kesice, ručamo, pojedemo sladoled i nas dve odosmo u onu lepotu. Tamo je prelepo, sve je u parku i drveću. Ako se umorimo, sešćemo u Milošev konak kafanu da se okrepimo. Beograd je prazan i to je tako dobro. Može da se uživa u čarima grada bez gužve. Uživam iskreno u ovim danima kao car. 🍹

Dobro veče.
Bilo je tako divno ceo dan sa njom. ♥️
Na Topčideru nam je bilo super.
Puna sam utisaka danas.
Dva dana od kratkog odmora ali savršeno iskorišćena. Popila sam kafu kad sam došla i sad gledam slike. Uživancija. Idem da joj uzmem slušalice, ona sutra ide da radi, ali će sići u prodavnicu, a ja ću sutra provesti dan u sređivanju i možda odem da kupim novu torbu u Ada mol. Prekosutra idemo na prvi rođendan blizancima ♥️.
Toliko sam se najela od ručka i bilo je tako fino, i kafa mi je legla, a imam i pićence, večeras isto uživanje kod kuće.
Ovo je odmor. Bilo mi je toliko potrebno da se izmestim malo od posla i obaveza i da me ne muče nikakve brige, već da se samo opustim. I konačno je tako. 🌷

Dobro jutro pošto je meni jutro.
Sanjala sam roditelje, koleginicu. Baš sam tužna. Baš su me potresli snovi, u snu nisam mogla da nađem tatu. Kažu kad sanjaš mrtve koje voliš da je to dobro, ali eto ne znam, probudila sam se s tugom.
Plata je daleko, a praznici i rođendan pre plate. Što samo implicira da ću morati da nešto mesim i više da spremam da se pregura ovih nekoliko dana.
Ali ako ostavimo po strani pare, jer smo se nekako snašli ko i uvek za sve, trenutno mi je sve super pošto ne radim i u kući nemam mnogo posla. Mislim ko danas u Srbiji nema problema bar povremenih sa parama, pa svako. To nije razlog da sebi mračim, ipak smo se opremili za rođendan, obući ćemo se cool cool cool, poklon smo kupili, kola rade, imamo da odemo ko ljudi. Torbicu ću uzeti od ćerke. Ja na slavlja ne idem ali eto ha imam i da se obučem u novo i torbicu ću uzeti od nje, ne moram da kupujem. Ovo je bila dobra prilika da mi vrati jednu torbu koju je uzela, papagaje, da imam za posao i kad krenemo na put. Šta ti je ćerka, malo skladište tvojih stvari :lol:

Danas će muž da me fenira. Juče smo sve isprobali šta ćemo obući. Inače sam se šlogirala kada sam videla da mi je muž potrošio kopiju armani code i tako me ostavio sa jednim parfemom manje...
Od originala su mi ostali Jour i Libre, a od kopija light blue i chance. Malo. Imam doduše još neke ostatke nekih originala ali mi se ne sviđaju i ne nosim ih. Onaj versace noir je npr odvratan. Ćerka ima bolju zalihu ali ja njene parfeme ne uzimam (ona moje naravno uzima).
Ona će sutra da me šminka.
Nisam bila na veselju nekom od one svadbe kod kolege. Znači ne pamtim.
Ja takve odeće uopšte nemam. Ili ako imam nešto izgledam ko slon. Hvala nebesima što mi je muž uzeo ovu Zara haljinu, da idem ko što treba da idem.

Sve se nešto razvlačim kako samo umem. Idem da pijem nes i da pušim. Ćerka uči a muž je otišao da pravi drugaru društvo.
Otišle su i njene slušalice a mene je mrzelo da odem do Kineza. Sad punim ove bežične ali nije mi to taj gušt eh... Sutra ništa piće, pošto vozim eh... Sutra kad dođem s rođendana ću da opalim po arčersu, zapravo da uzmem jednu čašicu, meni dosta.
Moram i telefone napuniti. Sad mi se konkretno ništa ne radi, niti mi se gde išlo, niti mi se šta radilo. Popijem nes i zapalim, pa ću da dremam dok se ona ne javi oko večere. Još da nije glupo da ceo dan budem u pidžami, ladno bih bila. Ali čim bude vruće, a jedva čekam, eto helanke i majica i ima da se pružim ko ker na ponjavicu. Još uvek mi je hladno i ništa mi se ovo ne sviđa. Ali pošto na vreme ne mogu da utičem, ostaje mi samo da se nadam da će uskoro preko 25 i tople noći, te da prestanem da se osećam ko mečka u krznu.

Dobro veče.
Što sam se divno provela na rođendanu. Hrana je bila loša, torte su bile dobre jedino, ali je moj utisak super. Divan mini odmor, a imali smo sreće i sa vremenom i sa parkingom. Sve je prošlo delux. Ništa nisam morala da kupujem, ako nemam ja nešto, ima ćerka, išli smo kolima, našli mesto, bili smo vrlo atraktivni i deca su ko medići 💖
Meni je bilo baš lepo, i prosto mogu reći da ću ove praznike pamtiti jer mi je provod bio divota. 💖

Svekrva se ismejala sita na moje komentare o jelu. Popravila sam joj dan. Ispričali smo utiske. Ebeš jelo, nismo zato otišli. Provod je bio lep, a društvo super. Nisam pila pošto sam vozila, a ćerka jeste vino i kaže da je bilo lepo. Malo smo i igrale. Meni je bilo lepo, puna sam utisaka, falio mi je još jedan dan da se razvlačim, ali šta je tu je. Sutra se (na žalost) radi.
Bebice su preslatke. Mi smo kupili baš lep poklon. Nadam se da će im se svideti. Muž je totalno izabrao u svom fazonu.
Ne znam puna sam utisaka, a cigara nigde, skoro paklu sam stukla, nema šanse da sad idem po cigare, a imamo i jedne slušalice, nema baš mogućnosti da se sumiraju utisci. Inače ljudima sa kojima smo mi u kontaktu ovo naše društvo danas ne znači ništa, jer ih ne poznaju. Ja se baš lepo osećam, i totalno sam zaboravila na posao. Danas sam nosila samo privatni telefon i poslužio je, slike kad smo bili u novinama, najlepše slike pasa, vala muž se hvalio za sve pare, a ja samo cap i slika :rotf:

Back