Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU
ODLUKA LOCKDOWN (cela Nemačka)
Frau Merkel, Herr Dr. Söder, Herr Müller

Od 02.11.2020 - 30.11.2020

Dozvoljeno:

- Druženje do 10 osoba iz dva domaćinstva (napolju i unutra)
- rad trgovina na malo i veliko
- rad vrtića i škola
- rad svih medicinksih usluga (prakse, fizio-masaže, med. pediker itd.)
- Frizerski saloni
- Dostava hrane
- Kantine (restorani u firmama)
- Firme smeju raditi zanat i industrija, a i sve ostale. Znači, ustanove za strance, i nostrifikacije diploma će raditi (naravno kao i do sad samo sa terminom i e-mailom ili poštom).
- Odžavanje verskih aktivnosti u verskim objektima (liturgije, molitve i sl.)
- Demonstracije
- Profesionalni sport (bez publike)
- sport vani (sami, sa nekim iz domaćinstva, ili iz još jednog drugog domaćinstva)
- putovanja (ali apeluju da se ne putuje)

NEdozvoljeno:
- Turisticka putovanja u DE (jednodnevna i višednevna)
- Poseta rodbine u DE (apel a nije zabrana)
- Prenoćišta u hotelima i sl. (samo sa važnim razlogom)
- Rad ugostiteljskih objekata (osim dostava hrane)
- Objekti za rekreativnost
- Kulturni objekti
- Koncerti i sl. javna okupljanja
- Bazeni, saune, masaže (ukoliko nisu medicinske), wellnes i sl.
- Bordeli i sl.

Evo na Srpskom , da bolje razumete kakav je to policijski cas ili Lockdown.

KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU
ODLUKA LOCKDOWN (cela Nemačka)
Frau Merkel, Herr Dr. Söder, Herr Müller

Od 02.11.2020 - 30.11.2020

Dozvoljeno:

- Druženje do 10 osoba iz dva domaćinstva (napolju i unutra)
- rad trgovina na malo i veliko
- rad vrtića i škola
- rad svih medicinksih usluga (prakse, fizio-masaže, med. pediker itd.)
- Frizerski saloni
- Dostava hrane
- Kantine (restorani u firmama)
- Firme smeju raditi zanat i industrija, a i sve ostale. Znači, ustanove za strance, i nostrifikacije diploma će raditi (naravno kao i do sad samo sa terminom i e-mailom ili poštom).
- Odžavanje verskih aktivnosti u verskim objektima (liturgije, molitve i sl.)
- Demonstracije
- Profesionalni sport (bez publike)
- sport vani (sami, sa nekim iz domaćinstva, ili iz još jednog drugog domaćinstva)
- putovanja (ali apeluju da se ne putuje)

NEdozvoljeno:
- Turisticka putovanja u DE (jednodnevna i višednevna)
- Poseta rodbine u DE (apel a nije zabrana)
- Prenoćišta u hotelima i sl. (samo sa važnim razlogom)
- Rad ugostiteljskih objekata (osim dostava hrane)
- Objekti za rekreativnost
- Kulturni objekti
- Koncerti i sl. javna okupljanja
- Bazeni, saune, masaže (ukoliko nisu medicinske), wellnes i sl.
- Bordeli i sl.

Evo na Srpskom , da bolje razumete kakav je to policijski cas ili Lockdown.
Pa brate svaka cast,otkud ti vremena u Nemackoj za pisati ovoliki tekst,treba to sve ukucati i sastviti i to bez slovne greske👍.

Pa brate svaka cast,otkud ti vremena u Nemackoj za pisati ovoliki tekst,treba to sve ukucati i sastviti i to bez slovne greske👍.
Pozdrav druze,

Nisam u logoru , nego na poslu.
Izborio sam se znanjem za bolju poziciju u dobroj firmi, tako da imam vremena.
Da bi te ljudi doživeli kao trezvenog i odgovornog čoveka moraš da radiš sve kako treba celovito, jasno , bez greške i sa argumentima.

Da li bi ti slušao čoveka koji ne zna da sastavi običnu rečenicu i koji koristi izraze " ošo, došo,pošo " i sl.?

Hoću sa pravim informacija da pomognem ljudima koji žele da dodju u Nemačku( jer sam ja imao problema na početku , upravo zbog netačnih informacija). Ovo radim za džabe ,samo online, javno i kad imam vremena.

Necu Vas smarati neko vreme, odoh da budem malo turista preko vikenda. Dostavio sam Vam dosta tačnih informacija u poslednje vreme.

Srećno svima.

Pozdrav druze,

Nisam u logoru , nego na poslu.
Izborio sam se znanjem za bolju poziciju u dobroj firmi, tako da imam vremena.
Da bi te ljudi doživeli kao trezvenog i odgovornog čoveka moraš da radiš sve kako treba celovito, jasno , bez greške i sa argumentima.

Da li bi ti slušao čoveka koji ne zna da sastavi običnu rečenicu i koji koristi izraze " ošo, došo,pošo " i sl.?

Hoću sa pravim informacija da pomognem ljudima koji žele da dodju u Nemačku( jer sam ja imao problema na početku , upravo zbog netačnih informacija). Ovo radim za džabe ,samo online, javno i kad imam vremena.

Necu Vas smarati neko vreme, odoh da budem malo turista preko vikenda. Dostavio sam Vam dosta tačnih informacija u poslednje vreme.

Srećno svima.
Ma ne smaras druze budi ti tu i samo pisi,za to i jeste ova stranica,nama je bitna svaka informacija,nego cujem od svih koji su otisli da se radi mnogo gore, pa mi cudno da neko u toku radnog dana moze da odvoji vreme i da ovoliko obimno i precizno pise,ali et to je jedan dokaz da se ima vremena i gore za sve,sretan turizam za vikend.

Pozdrav svima. Ima li mesta tamo u Njemacku za vrednog i pametnog? Samo jednog, nece vise. Moze neki posao, kancelarijski. Ako moze nesto drzavno da lupam pecate, overe knjizica, naplata struje, komunalija. A moze da radim i za be em ve. Umem da crtam malo. Kao mali sam preslikavao automobile iz casopisa. Nisam nesto preterano strastven prema autima al ajd moze. Sad ovo medicina moze da brinem o nekoj bakici ili dekici, valjda necu pobrkati lekove.
Kako shoping tamo? Ima li trenerki, sportskih patika, satova? A kuce na kredit? Bas zamisljam kako bih uzeo neku tamo pa da je sredim u srbishe nostalgishe fazonu. Ikona, po vitrinama ukrasene flashe od shljivovtz.
I tako poz, aj javljajte posto mi se smucilo ovde a ja zasluzujem nesto bolje.

Pozdrav svima. Ima li mesta tamo u Njemacku za vrednog i pametnog? Samo jednog, nece vise. Moze neki posao, kancelarijski. Ako moze nesto drzavno da lupam pecate, overe knjizica, naplata struje, komunalija. A moze da radim i za be em ve. Umem da crtam malo. Kao mali sam preslikavao automobile iz casopisa. Nisam nesto preterano strastven prema autima al ajd moze. Sad ovo medicina moze da brinem o nekoj bakici ili dekici, valjda necu pobrkati lekove.
Kako shoping tamo? Ima li trenerki, sportskih patika, satova? A kuce na kredit? Bas zamisljam kako bih uzeo neku tamo pa da je sredim u srbishe nostalgishe fazonu. Ikona, po vitrinama ukrasene flashe od shljivovtz.
I tako poz, aj javljajte posto mi se smucilo ovde a ja zasluzujem nesto bolje.
Ima ima za takav profil Baustella i cekic u ruke,pa da vidis sta je Svabija😂

Ne znam u cemu je stvar, ali sada "po novom" visokoobrazovani/plava karta, kada dodaju supruznika na infomator, on dobije termin za mesec dana (tako je sada bilo u mom slucaju i u slucaju jos jednog kolege, tako da zbog toga znam). Moj suprug se vraca za Srbiju uskoro jer ide na termin, a inace smo usli zajedno sada. Jedino da pitate da li postoji neki nacin da se ubrza i za vas.

Super sto ste uspeli da sredite sve po planu. Ovo je sad bas nezgodno vreme. Iskreno pomalo prestajem i da ocekujem da ce nesto biti. Proslo je preko 10 dana od predaje dokumenata i nikakav info od njih. Da li proveravaju nesto ko ce ih znati. Za koje vreme obaveste da ima neki problem ili da niste dobili vizu?
Danas su objavili poveliki spisak.
Da li tamo u D sve funkcionise normalno. Kako ste dosli do stana - obicno se traze 3 plate?

Pitate me za vizu za mene ili za supruga? Meni su odobrili 3 radna dana od podnosenja zahteva, tad mi se bar kod pojavio na listi, a kako ide za spajanje, ne znam, javicu kad ode muz na termin.

U De je trenutno delimicni lockdown, zatvorili su restorane, kafice, teretane... Skole, prodavnice i ostalo radi. "Bombardovanje" strahom je prisutno dosta, ali ljudi nisu zastraseni, bar ne jos uvek toliko, videcemo dalje. Situacija jeste ozbiljna, ali mislim je da narodu svugde, vec vise muka od svega. Ugostitelji se bune, sav teret povecanja broja zarazenih je pao na njih, a i ja mislim da su nepravedno optuzeni i kaznjeni sada ovim zatvaranjem.

Sto se tice stana, meni je poslodavac nasao stan koji me je cekao kada sam dosla.

Ako mogu jos nesto da pomognem, informacijom ili bilo kako-tu sam.

Pozdrav svima,
Da li neko možda ima informaciju šta se dešava za Noks 1-2 predato još po starom, da li možda dele termine?
Hvala
Ma jok taj noks je zavrsio svoje, jer je kao nemoguce u Nemackoj dobiti odobrenje od agencije za rad za taj noks iz razloga sto kao i gore radi ove situacije postoji dosta ljudi na birou kao nikad pre (jer je glavni preduslov da odobre vizu za nekvalifikovane tj.noks1-2 da nema u toj regiji ni jedan nekvalifikovani radnik na birou kod njih jer on ima prednost),i kao taj noks postoji jos samo na papiru i ne dele se termini niti se moze aplicirati sad ce vec godinu dana pod tim noksom.

Poslednja izmena:
Ma jok taj noks je zavrsio svoje, jer je kao nemoguce u Nemackoj dobiti odobrenje od agencije za rad za taj noks iz razloga sto kao i gore radi ove situacije postoji dosta ljudi na birou kao nikad pre (jer je glavni preduslov da odobre vizu za nekvalifikovane tj.noks1-2 da nema u toj regiji ni jedan nekvalifikovani radnik na birou kod njih jer on ima prednost),i kao taj noks postoji jos samo na papiru i ne dele se termini niti se moze aplicirati sad ce vec godinu dana pod tim noksom.
Hvala puno na odgovoru. Pozdrav

03.11.2020 išli smo supruga i ja da podigne vizu, medicinska sestra, izašao je njen kod na listi za preuzimanje viza.Na listi nisu pisala dodatna dokumenta, čak ni osiguranje.Predala je pasoš radniku obezbeđenja na ulazu, rečeno da dođe u 14:30.Nakon par sati dobila je telefonski poziv iz ambasade da dođe ako je u blizini da je najavljena kod obezbeđenja.Otišla je, izašla je službenica ambasade i dala joj kovertu sa odbijenicom, uz kratko obrazloženje da ima neslaganja u papirima.

Pišem ovo kao iskustvo, a i ako neko ima mišljenje, predlog, slično iskustvo voleli bismo da čujemo.

Pozdrav svima

A zasto su ga onda produzili i dalje? Cini mi se do 2022 ili 2023. Meni su neki zaposleni koje poznajem u ambasadi rekli da se jedina selekcija vrsi tiho, odnosno, samim dugim cekanjem. Na koji nacin ce onda doci gradjevinari? Ma koliko da ih je u Nemackoj slobodno, nece ih niko, jer su losi. Zato uveliko idu sa Balkana. E sada, naravno, ima smisla i to sto ti govoris. Da ne bude da protivurecim u potpunosti.

Brate moj zakasnili smo i ti ja i mnogi za taj noks,pazi 2016- i 2017-ste se za mesec dana dobijao termin za taj noks,sve dok se nije proculo od tad krece zagusenje,trebao je samo ugovor o radu za ambasadu i viza odmah u pasos,znam dosta ljudi koji su tad zbrisali na lagan i prost nacin odavde.
To jeste tacno. No svakako mislim da ce se naci nacin za ljude ko je voljan.

A zasto su ga onda produzili i dalje? Cini mi se do 2022 ili 2023. Meni su neki zaposleni koje poznajem u ambasadi rekli da se jedina selekcija vrsi tiho, odnosno, samim dugim cekanjem. Na koji nacin ce onda doci gradjevinari? Ma koliko da ih je u Nemackoj slobodno, nece ih niko, jer su losi. Zato uveliko idu sa Balkana. E sada, naravno, ima smisla i to sto ti govoris. Da ne bude da protivurecim u potpunosti.
Imas mnogo razlicitih foruma postoje cak i tabele i videces da niko nije dobijo termin za taj noks u 2020-toj godini,nepostoji nikakva tiha selekcija jer zna se da su stali u maju 2018-ste sa podelom ,najveci problem je sto oni ne dele termine pod tim noksom a i da dele znaci moras imati odobrenje od agencije za rad to je novina od ove godine ubacena i kazu da je to sad nemoguce dobiti za nekvalifikovane tj.noks 1-2, pa je mozda i to jedan od razloga sto ne dele termine.To ja ne govorim napamet imas svud po netu sta i kako,ali ne vidim kako ce neko sad ko aplicira da moze ili iz 2019-te dobiti termin kad ni prvu polovinu 2018-ste nisu zavrsili niti dele,to sto su oni produzili ne znaci nista ako ne sprovode ili brate ako im padne na pamet po nekad da puste termin,pa ko ima za to zivce nek izvoli.A kako ce doci gradjevinac pa mora imati nostrifikovanu diplomu i jezik bato moj,pa vidis sta su uradili vozacima ubacili im certifikat jezika b1 i ako im treba vozaca koliko hoces,zato je ne verujem toliko u te price bez nasih gradjevinaca ne moze,jer to su isto govorili za nase vozace pa im odjednom stavise skoro pa nemoguc dolazak.

Poslednja izmena:
Imas mnogo razlicitih foruma postoje cak i tabele i videces da niko nije dobijo termin za taj noks u 2020-toj godini,nepostoji nikakva tiha selekcija jer zna se da su stali u maju 2018-ste sa podelom ,najveci problem je sto oni ne dele termine pod tim noksom a i da dele znaci moras imati odobrenje od agencije za rad to je novina od ove godine ubacena i kazu da je to sad nemoguce dobiti za nekvalifikovane tj.noks 1-2, pa je mozda i to jedan od razloga sto ne dele termine.To ja ne govorim napamet imas svud po netu sta i kako,ali ne vidim kako ce neko sad ko aplicira da moze ili iz 2019-te dobiti termin kad ni prvu polovinu 2018-ste nisu zavrsili niti dele,to sto su oni produzili ne znaci nista ako ne sprovode ili brate ako im padne na pamet po nekad da puste termin,pa ko ima za to zivce nek izvoli.A kako ce doci gradjevinac pa mora imati nostrifikovanu diplomu i jezik bato moj,pa vidis sta su uradili vozacima ubacili im certifikat jezika b1 i ako im treba vozaca koliko hoces,zato je ne verujem toliko u te price bez nasih gradjevinaca ne moze,jer to su isto govorili za nase vozace pa im odjednom stavise skoro pa nemoguc dolazak.
Ovu godinu ni za sta ne mozes uzeti kao primer nekog standarda. Sve je pobutano, od turistickog ulaza do rada.
Ja znam da su 2019te dodeljivali za taj noks termine. Kod selekcije sam mislio upravo na to, od sredine 2018 do danas je godinu i po dana, za to vreme ce gomila ugovora da istekne i da ti daju termin nista ti ne vredi. Sto se jezika tice, isto moze polemika, i ranije su trazili sertifikate za jezike i za studente i za zaposlene, pa se prolazilo kao kroz sir. Znam ljude koji su odlazili i bez sertifikata i sa onim od nepriznatih skola, a navodno su trebali imati sve po ps-u. Naravno, to nije pravilo i ne treba se u to uzdati. Poostrenja je bilo i tek ce biti i u pravu si da je teze nego sto je bilo. Ako mene pitas za jezik i treba da bude poostreno.

Da se vratim na pocetak, zasto bi produzavali pravilo za Zapadni Balkan ako im to vise ni u snu ne treba... Ko je dobio mail potvrdu da je u sistemu, trebalo bi da kad tad bude pozvan. Ako je do logike i ako se sme u nju uopste covek uzdati.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back