Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
vidim da ste napisali da ste 1.10 predali dokumenta za vizu.
1. Da li su Vas obavestili da mozete da preuzmete vizu.) / Preuzimanja su valjda samo utorkom i cetvrtkom? Procesljao sam citam forum vidim da za Plavu kartu obicno ljudi cekaju oko 7 dana od predaje. Ne znam da li su i sad tako brzi?
2. da li ste uspeli da razjasnite oko osiguranja na 180 dana, vidim da ovde nema odgovara a i mene interesuje.
3. da li ste formular popunjavali na engleskom (popunio sam ga vec na srpskom, pa da li da ponovo pisem x2)
4. koji je sajt za prijavu za korona testiranje koji ste pominjali
veliko hvala!

1. Izasao mi je bar-kod na sajtu sa datumom preuzimanja i vazenja vize. Nakon 5 dana od termina i predaje dokumenata su me "okacili" na listu. Svaki dan je preuzimanje, tacno imate odredjen datum i vreme kada da dodjete.
2. Uzecu osiguranje na 181 dan, pa kako bude, mada vidim da ljudi pisu da prolazi :)
3. Na nemackom sam popunjavala
4. centogene.com

Pozdrav!

1. Izasao mi je bar-kod na sajtu sa datumom preuzimanja i vazenja vize. Nakon 5 dana od termina i predaje dokumenata su me "okacili" na listu. Svaki dan je preuzimanje, tacno imate odredjen datum i vreme kada da dodjete.
2. Uzecu osiguranje na 181 dan, pa kako bude, mada vidim da ljudi pisu da prolazi :)
4. centogene.com

Pozdrav!
Gde si predavala u BG ili Sarajevu? I koja struka?

4. centogene.com

Pozdrav!
Hvala!
Stvarno lepo od Vas sto delite ove korisne informacije do kojih je nemoguce drugacije doci sem ovakvom razmenom. :)
1. Da li kada vas objave na spisku morate da cekate jos nekoliko dana da preuzmete vizu i koliko je to dana?
Pitam to jer me ovi moji pritiskaju da pocnem da radim 1.11. a to je izvodljivo samo ako vizu mogu da preuzmem do petka 30.10. (ako na terminu 7 dana ranije bude sve ok) / pa bi onda :namcor: za vikend otputovao i poceo da radim 02.11.
Ali vidim da na listi objavljuju i datum početka važenja vize - a to je i datum kada najranije možete da uđete u Nemačku.
i on je svima pomerene 7 dana od dana preuzimanje vize u Konzulatu.
Znaci u mom slucaju najranije od termina predaje dokumentacije do odlaska za DE je rok: 5 dana za objavljivanje na listi + 7 dana do pocetka vazenja vize
od dana preuzimanja vizei + vreme od objavljivanja na listi do datuma preuzimanja vize za koje ne znam koliko je vrv 3-5 dana: i dolazim do 15-18 dana od predaje dokumenata do mogućeg ulaska u DE.

Poslednja izmena:
Hvala!
Stvarno lepo od Vas sto delite ove korisne informacije do kojih je nemoguce drugacije doci sem ovakvom razmenom. :)
1. Da li kada vas objave na spisku morate da cekate jos nekoliko dana da preuzmete vizu i koliko je to dana?
Pitam to jer me ovi moji pritiskaju da pocnem da radim 1.11. a to je izvodljivo samo ako vizu mogu da preuzmem do petka 30.10. (ako na terminu 7 dana ranije bude sve ok) / pa bi onda :namcor: za vikend otputovao i poceo da radim 02.11.
Ali vidim da na listi objavljuju i datum početka važenja vize - a to je i datum kada najranije možete da uđete u Nemačku.
i on je svima pomerene 7 dana od dana preuzimanje vize u Konzulatu.
Znaci u mom slucaju najranije od termina predaje dokumentacije do odlaska za DE je rok: 5 dana za objavljivanje na listi + 7 dana pocetak vazenja vize
od objavljivanja na listi + vreme od objavljivanja na listi do datuma preuzimanja vize za koje ne znam koliko je vrv 3-5 dana: i dolazim do 15-18 dana od predaje dokumenata do mogućeg ulaska u DE.

Nema na cemu, i meni su znacile informacije pa cu ih i sama rado podeliti :)

Moj bar kod je izasao 7 dana pre datuma viziranja, a od tog datuma jos + 7 dana pocinje viza da vazi. Meni viza pocinje da vazi 20 dana od predaje dokumentacije (6 dana do objave na listi + 7 dana do viziranja + 7 dana do pocetka vazenja vize). Ako je plava karta u pitanju u tvom slucaju, onda njima odmah na terminu kazu da dodju za 7 dana po vizu, i to je najranije moguce. Tada viza vazi 14 dana od termina (ako na terminu kazu da su sva dokumenta u redu i da za 7 dana dodjete na viziranje). Kada imas termin? Znam da su ljudi odlazili i pre pocetka vazenja vize, ako ti to nesto znaci ;)

Nema na cemu, i meni su znacile informacije pa cu ih i sama rado podeliti :)

Moj bar kod je izasao 7 dana pre datuma viziranja, a od tog datuma jos + 7 dana pocinje viza da vazi. Meni viza pocinje da vazi 20 dana od predaje dokumentacije (6 dana do objave na listi + 7 dana do viziranja + 7 dana do pocetka vazenja vize). Ako je plava karta u pitanju u tvom slucaju, onda njima odmah na terminu kazu da dodju za 7 dana po vizu, i to je najranije moguce. Tada viza vazi 14 dana od termina (ako na terminu kazu da su sva dokumenta u redu i da za 7 dana dodjete na viziranje). Kada imas termin? Znam da su ljudi odlazili i pre pocetka vazenja vize, ako ti to nesto znaci ;)
moramo da se bavimo i matematikom ;)
imam termin tek 23.10. - plava karta - inzenjer
U svakom slucaju cu ove moje da postavim na njihovo mesto da je 10.11. realniji rok.
Moze da se udje u DE i pre pocetka vazenja vize - to mi je cudno ali kada tako kazete znaci da ima i takvih slucajeva.

Reci ce ti 30.10. da dodjes po vizu ako imas sva potrebna dokumenta, bez brige. Moze da se udje, ali nisam sigurna koliko moze da pocne da se radi pre datuma vazenja vize. Doduse ako je Berufserlaubnis vec poceo da vazi, pretpostavljam da moze, ali ne smem nista da garantujem :D
Meni on pocinje da vazi 1.11. tako da iako mi je viza odobrena ranije, ne mogu ranije od ovog datuma poceti sa radom. U svakom slucaju srecno!

Poslodavac, kada je Plava karta u pitanju, popunjava "Erklärung zum Beschäftigungsverhältnis" i tu stoji datum 1.11. kao pocetak posla - mada ne znam ko bi to gledao na granici 😏
Ako ne dobijem druge potvrde ipak cu se drzati pocetka vazenja vize.

Prilikom preuzimanja vize treba da se dostavi pored zdravstvenog osiguranja i
"Potvrda od poslodavca novijeg datuma" na sta tacno misle i da li se ovo uopste dostavlja?

Pozdrav ljudi. Nikako da mi neko da konkretan odgovor. Interesuje me sledeće, ako mi neko pouzdano može napisati. Imam dva pasoša, Srpski i Crnogorski. Da li mogu boraviti u Nemackoj prvo na jednom 3 meseca, vratim se, a zatim na drugi 3 meseca? U pasošima su različite adrese stanovanja a isti matični brojevi. Da li to može praviti problem? Vec sam na jedan pasos leteo avionom 3 meseca, sada bih jos 3 na drugi pasos. Supruga mi radi gore i cekamo spajanje porodice koje na zalost u Srbiji traje i vise od godinu dana. Hvala na informacijama.

Pozdrav ljudi. Nikako da mi neko da konkretan odgovor. Interesuje me sledeće, ako mi neko pouzdano može napisati. Imam dva pasoša, Srpski i Crnogorski. Da li mogu boraviti u Nemackoj prvo na jednom 3 meseca, vratim se, a zatim na drugi 3 meseca? U pasošima su različite adrese stanovanja a isti matični brojevi. Da li to može praviti problem? Vec sam na jedan pasos leteo avionom 3 meseca, sada bih jos 3 na drugi pasos. Supruga mi radi gore i cekamo spajanje porodice koje na zalost u Srbiji traje i vise od godinu dana. Hvala na informacijama.
Po zakonu ne bih smeo,ali mozes da probas jer sta mogu da ti urade jedino da te vrate sa granice,pazi to nije nikakva tajna jer postoji sigurno bezbroj takvih slucajeva sa duplim pasosem koji se na tu foru snalazi zadnjih godina tj.od kada je uveden bezvizni rezim.

Po zakonu ne bih smeo,ali mozes da probas jer sta mogu da ti urade jedino da te vrate sa granice,pazi to nije nikakva tajna jer postoji sigurno bezbroj takvih slucajeva sa duplim pasosem koji se na tu foru snalazi zadnjih godina tj.od kada je uveden bezvizni rezim.

Hvala na odgovoru. Sve je meni to jasno, neki pravnici kažu čak da to još uvek nije definisano zakonom i da su to rupe u zakonu za ljude koji imaju dvojna ili trojna drzavljanstva, jer po zakonu tebi je to dozvoljeno. Mnoga iskustva kazu da moze, ali mene jedino kopka isti matični broj na pasošima. Smatram da jedino ako se on proverava mož le doći do problema, ovako ne. Dok mnogi kažu da se proverava broj pasoša ne i matični broj, jer neke zemlje nemaju matični broj naveden u pasošu.

Hvala na odgovoru. Sve je meni to jasno, neki pravnici kažu čak da to još uvek nije definisano zakonom i da su to rupe u zakonu za ljude koji imaju dvojna ili trojna drzavljanstva, jer po zakonu tebi je to dozvoljeno. Mnoga iskustva kazu da moze, ali mene jedino kopka isti matični broj na pasošima. Smatram da jedino ako se on proverava mož le doći do problema, ovako ne. Dok mnogi kažu da se proverava broj pasoša ne i matični broj, jer neke zemlje nemaju matični broj naveden u pasošu.
Pre par godina jedan lik je poslao upit ambsadi gde im je postavio to pitanje slicnog karaktera i odgovor od ambasade je negativan,tj.lik je radio 24 meseca na Srpski pasos i onda je mora 12 meseci da pauzira,ali mu je namera bila da ne pauzira nego da odmah na drugi pasos druge drzave da pravi novu vizu,jer kao gleda se osoba kao osoba koliko je boravila u Nemackoj a ne na to koliko pasosa ima.

Stavice te na prvu sledecu listu ako im je javljeno. Viziranje ti je 7 dana od dana izlaska na listi. Od 8-10h se nosi pasos i osiguranje, a u pola 3 je prozivka ispred ambasade za preuzimanje pasosa.

Zna li neko moze li da se radi besplatni test sa ulaznom vizom na aerodromu, posto jos uvek nemam boraviste, ali znam adresu stana gde cu ziveti? I kakva je procedura?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back