Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima, verovatno su vam ista pitanja vise dosadila ali ja nikako da nadjem ono sto mi je potebno
Imam 35god
Masinska srednja tepen
Imam posao u Nemacku potpisao ugovor poslali su mi sve papire da je firma ispravna i uknjizena(vlasnik je moj rodjak) ugovor na neodredjeno
Nemacki A2 telc
Od papirologije je sve spremno
Trebam da prijavim termin
Da li je moguće?
Sta je najbrze?
Postoji li agencija i da li je potrebna?

Hvala u napred

Pozdrav svima, verovatno su vam ista pitanja vise dosadila ali ja nikako da nadjem ono sto mi je potebno
Imam 35god
Masinska srednja tepen
Imam posao u Nemacku potpisao ugovor poslali su mi sve papire da je firma ispravna i uknjizena(vlasnik je moj rodjak) ugovor na neodredjeno
Nemacki A2 telc
Od papirologije je sve spremno
Trebam da prijavim termin
Da li je moguće?
Sta je najbrze?
Postoji li agencija i da li je potrebna?

Hvala u napred
cek bre gde si ti krenuo, polako. svi smo imali te "papire", nije to nista sto bi nesto nekome znacilo da si poseban da bi dobio vizu.

prvo, da li se posao za koji imas ugovor, poklapa da tvojom srednjom skolom?
drugo, moras da je nostrifikujes.
trece, moras da ove dve prethodne stavke pa onda dalje

Sa Nostrifikovanom diplomom koliko se ceka?
Po novom ako apliciras ide veoma brzo do mesec dva,ali sad je za sve potrebna nostifikovana diploma i certifikat jezika, tako ko ceka po starom nek se prebaci po novom jer se sad sve gleda po novom,naravno ima i opcija da se aplicira i bez diplome ali taj termin za taj noks 1-2 nisu delili ove godine i to tesko da ce i deliti tj.tu su samo ostale pod tim noksom teoretske sanse za svakog ko je apliciro ili vec planira.

Ljudi, cujem pricu jednog coveka koji kaze da je njegov prijatelj dobio papire u Nemackoj na foru da je neko od njegovih prijatelja garantovao za njega i da je tako uspeo da dobije papire, bez da je isao preko ambasade. Mislim ja u to ne verujem, ali da li je neko nesto slicno cuo.
Kada bi to moglo svi bi mi tako uradili, a ne bi cekali ovoliko na termine.
Pozdrav

Ljudi, cujem pricu jednog coveka koji kaze da je njegov prijatelj dobio papire u Nemackoj na foru da je neko od njegovih prijatelja garantovao za njega i da je tako uspeo da dobije papire, bez da je isao preko ambasade. Mislim ja u to ne verujem, ali da li je neko nesto slicno cuo.
Pozdrav
Lovacke price prijatelju, da ne kazem bajke. Znam jednog koji je uspeo da prevari sistem i njihovu birokratiju i da detasman vizu prevede na radnu, i sve je bilo ok mesec-dva dok mu nisu dosli polizei na vrata i rekli da ima 24 sata da napusti zemlju

Pozdrav svima,

Lekar sam po struci i imao bih par pitanja za podnosenje zahteva za Blau karte nakon 1. marta. Procitao sam prethodne postove vezane za novu proceduru, ali bih imao jos par pitanja za sve koji imaju iskustva sa novim procesom dobijanja vize...

1) Interesuje me da li je iko od vas podneo zahtev za Blau Karte nakon 1.3., s obzirom da na sajtu ambasade stoji da je za podnosenje zahteva neophodan "Defizitbescheid" (tj. odredjeni broj potvrde Defizitbescheid-a)? Da li je iko od vas dobio taj dokument? Gde se podnosi zahtev za njega, i koliko se ceka na izdavanje tog dokumenta i da li se moze nekako podneti zahtev za Plavu kartu bez njega? Da li je potreban Einstellungszusage za izdavanje ovog dokumenta ili ne?

2) Da li se zna kada ce poceti sa radom vizno odeljenje ambasade u Beogradu, tj. kada ce opet moci da se prijavljuju termini za predavanje dokumenata? Ja trenutno na sajtu ne vidim nigde zvanicno obavestenje da ce punim kapacitetom nastaviti da rade od 15.6. iako sam tu informaciju mogao da procitam u razlicitim grupama...

Unapred se zahvaljujem na pomoci!

imam srb kod,gazda je placao module u de,prva odbijenica je bila visak radnika u januaru cak tada mi je gazda poslao i kopiju oglasa za radno mesto koje je otvoreno pre godinu dana,a sad 45+ g.
Probaj da dokazes da neces biti na socijali u Nemackoj-stažom u Srbiji ili nekretninom. Screenshot_20200601-164430_Chrome.jpg

Poslednja izmena:
Pozdrav
Ma smesno.I sam si doneo zakljucak.Ja za 4 dana pune 2 godine cekanja za noks 3-5,vozac.

Dobio sam termin za vizu (plava karta) u ambasadi pre epidemije,kasnije mi je stigao mejl da je termin storniran.Da li neko ima informacije,da li su opet poceli da dele termine ili moram da stari storniram i da se prijavim po novom zakonu ili da cekam na ambasadu.Hvala
Nikako ne stornirati termin. I ja sam podneo pre korone za plavu kartu ali sam imao termin pred koronu I još čekam odgovor. Od 15.06 bi trebalo da dele ponovo termine za one koji su otkazani zbog korone kao i da počnu sa viziranjem onih koji su bili na terminu. Za sad rade samo sa medicinarima

Dobio sam termin za vizu (plava karta) u ambasadi pre epidemije,kasnije mi je stigao mejl da je termin storniran.Da li neko ima informacije,da li su opet poceli da dele termine ili moram da stari storniram i da se prijavim po novom zakonu ili da cekam na ambasadu.Hvala
Koja struka je u pitanju? I da li vam je odobrena diploma na anabin sajtu ili ste slali na nostrifikaciju?
hvala na odgovoru

Pozdrav
Sta ja da kazem?
Rodjen tamo,nazalsot nisam otisao na vreme
Tetka garantuje za mene stan sve ful
Posao imam normalna plata sve imam sem sertifikar za jezik ali ucim i znam da se normalno sporazumem osnovno
I sta da kazem kad sve imam a cekas 2 godine i izbace nova sranja i izbace zusrimmung pa ukinu pa cekas kao nesro novo mislim uzas

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back