Hvala na odgovorima
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A moze li da se proveri u kojoj je fazi obrada za radnu vizu,hvala?100 puta receno a i ja da ti kazem jer sam se licno opekao prosle godine. NE MOZE
Verovatno moze ali ja stvarno ne znam gde i kako se to proverava. Mozda moze poslodavac da pozove da pita negde u DeA moze li da se proveri u kojoj je fazi obrada za radnu vizu,hvala?
Hvala na informacijiNikako ne stornirati termin. I ja sam podneo pre korone za plavu kartu ali sam imao termin pred koronu I još čekam odgovor. Od 15.06 bi trebalo da dele ponovo termine za one koji su otkazani zbog korone kao i da počnu sa viziranjem onih koji su bili na terminu. Za sad rade samo sa medicinarima
Gradjevinska struka,odobrena na anabin sajtu H+Koja struka je u pitanju? I da li vam je odobrena diploma na anabin sajtu ili ste slali na nostrifikaciju?
hvala na odgovoru
Ne znam sta je pametno da se radi, ko zna sta ce biti sa nama koji smo aplicirali po starom a ne stignemo do kraja godine.Sta ja da kazem?
Rodjen tamo,nazalsot nisam otisao na vreme
Tetka garantuje za mene stan sve ful
Posao imam normalna plata sve imam sem sertifikar za jezik ali ucim i znam da se normalno sporazumem osnovno
I sta da kazem kad sve imam a cekas 2 godine i izbace nova sranja i izbace zusrimmung pa ukinu pa cekas kao nesro novo mislim uzas
Prijavljujes se pod noks 6-8 ili plavu kartu za sto vec hoces da apliciras,za fakultete je dovoljno to sa anabina status+,jedino sto ce malo duze u nemackoj trajati provera diplome dok bi sa nostrifikovanom islo brze,to pulunostrifikovano i drugo spada u srednje skole i zanate.I meni je na anabin.de H+. Da li to znaci da se prijavljujem za termin...gde? Imaju sa nostrifikovanom,ne i polunostrifikovanom?
Sad vidim svasta su nesto izmenili u odnosu na pre i nejasno su to sve postavili od starta novog zakona na sajtu,tako da je nerazumno traze u informatoru kako vidim potvrdu sa anabina + i nostrifikovanu diplomu,ne razumem zasto ce im to sa anabina ako traze nostrifikaciju,a u ostalom ne moze da se i aplicira do daljnjeg,najbolje stupiti u kontakt sa ambasadom.Da,to sam razumela. Ali,kad udjem.na stranicu za zakazivanje termina,ponudjene su te tri opcije. Spadam u nenostrifikovane,ako idem sa stranicom sa anaben.de?
Pozdrav,Ja sam radio Anerkennung (prepoznavanje, mada ga kod nas svi zovu nostrifikacija). 3 meseca traje procedura, moja diploma je bila h+/- na anabinu.
Moze sa ili bez ugovora,bolje opcija je sa ugovorom i u regiju gde planiras ici,nikakva prijava stana jer daleko si ti jos od prijave za stan to mozes imati tek kad dobijes vizu i pocnes da radis,sam proces nostrikicije traje tri meseca,pa termin,cekanje na odobrenje itd.,lakse je u ovom momenu izgleda otici na Grenland nego u Nemacku.Pozdrav svima imam jedno pitanje.Hteo bih da nostrifikujem diplomu tehnicke skole trogodisnja.I zanima me dali kad se preda tamo dali se moze nostrifikovati bez ugovora od poslodavca i prijave na stan ?
Pitanje nije upuceno meni ali znam odgovor.Pozdrav,
Vidim da ste odradili Anerkennung "Visoke strukovne" ciji je status H+/-, pa me zanima kakva je procedura? Po novom zakonu danas u ambasadi traze obavezno priznatu diplomu, a moja skola je takodje "strukovna", a takodje ima status H+/- kao i sve ostale visoke skole. I ja sam takodje zavrsio specijalisticke, mada mi je jasno da to oni taj stepen u Nemackoj nemaju, pa razmisljam da pokrenem proceduru za priznavanje osnovnih studija tj. Bachelor. Rekli su mi iz ambasade da podnesem zahtev u ZAB. Kakav odgovor ste na kraju dobili od ZAB-a, koji status? Hvala unapred.
Da dodam: Iz jedne agencije koja se bavi nostrifikacijom diploma su mi odmah rekli da ne pokusavam, ali vas primer ih ipak demantuje.
E hvala puno na odgovoru svakako. Da, u pitanju je bas IT smer.Pitanje nije upuceno meni ali znam odgovor.
Sto se tice strukovnih studija i statusa +/- sve zavisi od toga koji ste smer zavrsili,na primer za it sektor zab ce bez problema da odgovori da ta skola odgovara statusu + tj.Nemackoj visokoj skoli,imaju na primer neke oblasti gde nece potpuno da prihvate tj.posalju odgovor da vasa skola delimicno odgovara Nemackom sistemu visokog obrazovanja i da morate da se doskolujete,jedan od ta dva odgovora ce te dobiti kada posaljete vasu diplomu tih strukovnih studija na zab na procenu.
Da dosad je bilo to dovoljno,sto vise posaljes to je bolje,ima onaj deo na zabu vezan za Srbiju i tu pise detaljno sta treba poslati a u svakom slucaju pustis im email i odgovore brzo sa svim uputama,it sektor dobije pozitivan odgovor jos ako ides na plavu kartu veca prednost jer se onda tu vec i ne predomisljaju kad vide taj ugovor.E hvala puno na odgovoru svakako. Da, u pitanju je bas IT smer.
Dakle taj odgovor, tj.procena ZAB-a je neophodna za ambasadu kada se predaje za vizu? Nista vise od toga (npr. neka potpuna nostrifikacija)?
Znate li mozda jos da li je pozeljno slati ZABu recimo i listu ispita sa specijalisticih studija (iako se taj stepen nije tema procene), sertifikate, radno iskustvo, prakse? Ima li uopste smisla, ili je potrebno samo ono sto je vezano konkretno za osnovne studije.
I mene interesuje ali ko zna kada ce biti.Drugari, jel zna možda neko kada počinje ambasada da deli termine za vozače?
Taj informator stoji od maja ove godine za vozace i novo je to sto je B1 certifikat jezika potreban,nisam vozac ali mislim da je samo to novina,pise detaljno u tom informatoru sta sve treba za vozace.