FDDD
Veoma poznat
- Poruka
- 12.001
Znaci od ponedeljka i ko je dobio termin po starom, pravila idu po novom?! Jbt al su dzukele, nije fer tako ne glasi zakon 26.2 koji vazi do kraja 2020.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zar nije podeljeno NOKS 3-4 sa nostrifikovanom diplomom i delimicno priznatom ? Kako je aplicirano za ovaj kad je delimicno priznata diplomu ?Aplicirali za termin 27.01.2020, a dobili zakazani termin za 04.03.2020. Ovo je za NOKS 3-4 sa nostrifikovanom diplomom.
Ma nema sta stimaju kako hoce dele kad hoce,zakljucak je sledeci ko je otisao otisao je da se muci i ko je ostao ostao je da se muci,sta bude bice.Pogledajte prilog 655912
nasao na fb, covek vozac poslao mejl ambasadi pitao sta ce biti sa njegovim terminom aplicirao u julu
Svidja mi se tvoje razmisljanje,znas ono foru sta uradi Lav kad stigne iz Nemacke kao stavi dva Ciganina na ogradu tj.kapijuMa nema sta stimaju kako hoce dele kad hoce,zakljucak je sledeci ko je otisao otisao je da se muci i ko je ostao ostao je da se muci,sta bude bice.
Koliko si imao stažaDobio sam delimicno priznatu nostrifikaciju diplome elekteomehanicara , jer nije isto obrazovanje kao u Nemackoj, postoji razlika u casovima prakticne nastave.
Da li si i koiko imao staža u toj struci u Srbiji i koliko si i šta dobio od ausbildunga?Dobio sam delimicno priznatu nostrifikaciju diplome elekteomehanicara , jer nije isto obrazovanje kao u Nemackoj, postoji razlika u casovima prakticne nastave.
Po novom zakonu si imao vec neke opcije da apliciras i pre dva meseca i ko je nostrifikovao diplomu on je vec dobijo ili ceka termin,tako da se nista od 1 marta nece promeniti,imaju nove te neke opcije za aplikaciju ali sve u svemu novi zakon vec uvelilko traje.I sa ovim sto su postavili da treba certifikat jezika uz nostrifikovanu diplomu to je vec problem za mnoge....Priblizi nam se i taj 1 Mart, da vidimo dal ce neradnice od ponedeljka da se pokrenu i ne vade vishe na stari i novi zakon.
Sta je sa onima koji su isli u skolu u Nemackoj? Konkretno moj suprug je sa 3 godine otiso u Nemacku. Z koji deo spajanje porodice bi ja trebalo da se prijavim, nije mi jasno.. Priton on ima hrvatsko drzavljanstvo..Forumaši! Dali ovo po novom za spajanje, znači da termin mogu stornirati i oni čiji supružnici nemaju kvalifikaciju za posao koji rade u Nemačkoj ili nemaju nostrifikaciju diplome?
Jesu retki ti koji imaju certifikat jezika,ali je zanimljivo to sto vecina ljudi ceka na termin 1-2 godine a niko za to vreme nije ucio jezik da polozi ako to neko zatrazi..i sada kada traze da odredjeni nivo jezika mora da se zna oni gube mogucnost da apliciraju po novom i skrate sebi vreme cekanja,i po tome mnogi nece docekati termin po starom a ne mogu da se prijave po novom sistemu. A sto se ekvivalencije diplome tice,nije problem dobiti istu za NOKS 3-5 uz odgovarajuce radno iskustvo(preporuke poslodavaca uveliko uticu na to) koje zamenjuje strucnu praksu koja nam je svima u skoli nedostajala.Sta je ovo tomas ipak certifikat jezika obavezan po novom,mislim kako to misle ipak treba vreme da se to savlada, tako da i ovaj zakon moze proci dok se to polozi,ja sam ubedjen da sami retki imaju spreman certifikat jezika.
Tacno tako,cak su dozvolili i da uz nepotpuno priznanje diplome da apliciras po novom zakonu sto je ekstra,postoji ta opcija na sajtu od neki dan,sad ce taj certifikat jezika predstavljati jedini problem,treba bas vremena to za poloziti, a2 je minimum najverovatnije za neki obican zanat a za druge b1 i b2,za medicinare su naglasili b2,mnogi to dok poloze ovaj zakon ce i isteci.Jesu retki ti koji imaju certifikat jezika,ali je zanimljivo to sto vecina ljudi ceka na termin 1-2 godine a niko za to vreme nije ucio jezik da polozi ako to neko zatrazi..i sada kada traze da odredjeni nivo jezika mora da se zna oni gube mogucnost da apliciraju po novom i skrate sebi vreme cekanja,i po tome mnogi nece docekati termin po starom a ne mogu da se prijave po novom sistemu. A sto se ekvivalencije diplome tice,nije problem dobiti istu za NOKS 3-5 uz odgovarajuce radno iskustvo(preporuke poslodavaca uveliko uticu na to) koje zamenjuje strucnu praksu koja nam je svima u skoli nedostajala.
Moj sertifikat B1 već je stariji od godinu dana a termin ni na vidiku. Za vozače nova pravila tek od 01.04. U ovom momentu lakše dobiti radnu vizu za Vatikan nego za Nemačku a oni godinu dana trube o olakšicama...Tacno tako,cak su dozvolili i da uz nepotpuno priznanje diplome da apliciras po novom zakonu sto je ekstra,postoji ta opcija na sajtu od neki dan,sad ce taj certifikat jezika predstavljati jedini problem,treba bas vremena to za poloziti, a2 je minimum najverovatnije za neki obican zanat a za druge b1 i b2,za medicinare su naglasili b2,mnogi to dok poloze ovaj zakon ce i isteci.
Pokusajte u Nemackoj to da zavrsite posto ima Hrvatski pasos. Ljudi koji su iz Hrvatske skoro otisli su sve zavrsavali u Uredu za strance u mestu gde zive. Mislim da i ovde nece biti problema i ako ima duzi boravak, svakako nista ne gubite da probate.Sta je sa onima koji su isli u skolu u Nemackoj? Konkretno moj suprug je sa 3 godine otiso u Nemacku. Z koji deo spajanje porodice bi ja trebalo da se prijavim, nije mi jasno.. Priton on ima hrvatsko drzavljanstvo..
Da ali ja ima srpski pasos zato mi nije jasno kakva je procedura. Nista konkretno o tome nisu pisali za spajanje porodice al svakako cu pokusati u Uredu za strance.Pokusajte u Nemackoj to da zavrsite posto ima Hrvatski pasos. Ljudi koji su iz Hrvatske skoro otisli su sve zavrsavali u Uredu za strance u mestu gde zive. Mislim da i ovde nece biti problema i ako ima duzi boravak, svakako nista ne gubite da probate.
Bez kvalifikacija ne moze po novom.Forumaši! Dali ovo po novom za spajanje, znači da termin mogu stornirati i oni čiji supružnici nemaju kvalifikaciju za posao koji rade u Nemačkoj ili nemaju nostrifikaciju diplome?
Oni su se pogubili izgleda u svemu ovome i to po nasu stetu,kako misle uvesti ljude na primer sa b1,pa to treba ploziti koliko traje i sam zakon,za vozace kao da im traze nesto nemoguce da im nametnu neku nemogucu opciju.Moj sertifikat B1 već je stariji od godinu dana a termin ni na vidiku. Za vozače nova pravila tek od 01.04. U ovom momentu lakše dobiti radnu vizu za Vatikan nego za Nemačku a oni godinu dana trube o olakšicama...
Nema veze sto vi imate srpsko (zato se i spajate) jer nosilac spajanja ima hrvatsko drzavljanstvo, svi sa eu drzavljanstvom imaju pravo da se spoje u Nemackoj, izuzetak su drzavljani Nemacke oni moraju preko ambasade. Cak im ne treba ni sertifikat jezika i neki drugi zahtevi koji drugi mora da ispune, svakako se raspitajte u Uredu za strance sta vam sve tacno treba od dokumenata i mislim da morate zajedno da odete u Ured za strance jer odmah stavljaju vizu ali opet o detaljima se raspitajte.Da ali ja ima srpski pasos zato mi nije jasno kakva je procedura. Nista konkretno o tome nisu pisali za spajanje porodice al svakako cu pokusati u Uredu za strance.
Dadoda, oni koji su otišli preko noks 1-2 njihove porodice nemaju opciju da storniraju i sada odu po novom. Mislio sam jutros da su pustili opciju i za nas, ali ipak nisam bio u pravu. Mi moramo čekati! JbgPo novom zakonu si imao vec neke opcije da apliciras i pre dva meseca i ko je nostrifikovao diplomu on je vec dobijo ili ceka termin,tako da se nista od 1 marta nece promeniti,imaju nove te neke opcije za aplikaciju ali sve u svemu novi zakon vec uvelilko traje.I sa ovim sto su postavili da treba certifikat jezika uz nostrifikovanu diplomu to je vec problem za mnoge....
RR13 ja sam se jutros prešao. Hvala tebi na odgovoru. JbgBez kvalifikacija ne moze po novom.
Iz pouzdanih izvora znam da vi sa srpskim pasosem a bez znanja jezika,a na osnovu supruga dobijate vizu na 5 god u uredu za strance direktno u DE. Treba samo da odete sa papirima i prijavite se tamo.Da ali ja ima srpski pasos zato mi nije jasno kakva je procedura. Nista konkretno o tome nisu pisali za spajanje porodice al svakako cu pokusati u Uredu za strance.
Nadam se svakako da ce uskoro deliti po starom. Za sve koji su 2018 godine aplicirali je najteze jer su blizu pa ne zna se sta je pametno. Ja sam na primer otisao kao kvalifikovan radni, ali cekam po starom jer smo se u decembru 2018 prijavili, a i vencali smo se posle moje ulazne vize tako da ne znam dal ce nam traziti 2 godine mog boraka ili ne, pa ne znam da li mi ovo odugovlacenje dobro dodje ili ne, jer tek u septembru ce biti 2 godine kako sam u Nemackoj... Ukoliko neko ima iskustva sa spajanjem a vencanje je bilo posle ulazne vize bio bih mu zahvalan da podeli kakav je odgovor bio.RR13 ja sam se jutros prešao. Hvala tebi na odgovoru. Jbg