Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo je ludnica sta rade.Jos malo i odustacu od njih
Tolke papire i zajebavanje samo menjaju a nista ne rade bre sram ih bilo
Gledaju nas ko govna bre sta nam rade a migrantima sve daju
Daj bre stoka su bre velika poslali i veliko se umesala politika.Koje oslaksice ovde da dajes sad i 1000e radi diplome pa ce svi ljudi to da rade pa ce i tu da cekas 5meseci pa jezik na b1 i to godinu dana ako krenes sad.Mislim daj bre to se sve radi da se zaustavlja bre odluvim ljudi iz nas edrzave od strane naseg Vucica dobrog.Kad su krenuli treba saglasnost za vozace onda ne moze da dobijes pa sta ste obljavili sto onda ne delis termine nego stoji 3 mesec asram ih bilo bre
Tuziti ih sve redom govna kako bre mogu da se igraju sa nama.Cekas 2 godine i onda t eubaci po novom,a vamo prica ne vi idete po starom sram ih bilo sve redom
Nastave ovako bole ce me dupe bre ostacu u svojoj zemlji ili otidji bre drugde lepo ko covek za mesec dva i dovidjena
Serem im s eu Nemacku i njihovu politiku
Sad ce da ih gaze migranti...
Sta rade sa narodom cekaju porodice da se spoje bre po 2 godine sramota,razdvojenost tako od dece majke zene.Strasno
Ne dam im nista bre necu diplomu da npstifikujem nista boli me dupe ne idem po tom zakoni odem u druge drzave radi brate nema placas nista i posle mozes da ides gde hoces.
Sve si u pravu,daleko je sve ovo otislo...Ocigledno je Nemacka najgora za emigraciju..postoje i druge drzave ,ali eto,svi mi se za nemce uhvatili kao pijan plota...to sto rade je nenormalno ali mi nikako ne mozemo da uticemo na to.. ili da izguramo do kraja ili da dignemo ruke pa da srecu trazimo na nekom drugom mestu.. ja cekam da mi jave odluku za vizu po NOKS 3-5,imao termin 30.1. ali ne bi me cudilo da primene novi zakon retroaktivno i u mom slucaju...

Ovo je ludnica sta rade.Jos malo i odustacu od njih
Tolke papire i zajebavanje samo menjaju a nista ne rade bre sram ih bilo
Gledaju nas ko govna bre sta nam rade a migrantima sve daju
Daj bre stoka su bre velika poslali i veliko se umesala politika.Koje oslaksice ovde da dajes sad i 1000e radi diplome pa ce svi ljudi to da rade pa ce i tu da cekas 5meseci pa jezik na b1 i to godinu dana ako krenes sad.Mislim daj bre to se sve radi da se zaustavlja bre odluvim ljudi iz nas edrzave od strane naseg Vucica dobrog.Kad su krenuli treba saglasnost za vozace onda ne moze da dobijes pa sta ste obljavili sto onda ne delis termine nego stoji 3 mesec asram ih bilo bre
Tuziti ih sve redom govna kako bre mogu da se igraju sa nama.Cekas 2 godine i onda t eubaci po novom,a vamo prica ne vi idete po starom sram ih bilo sve redom
Nastave ovako bole ce me dupe bre ostacu u svojoj zemlji ili otidji bre drugde lepo ko covek za mesec dva i dovidjena
Serem im s eu Nemacku i njihovu politiku
Sad ce da ih gaze migranti...
Sta rade sa narodom cekaju porodice da se spoje bre po 2 godine sramota,razdvojenost tako od dece majke zene.Strasno
Ne dam im nista bre necu diplomu da npstifikujem nista boli me dupe ne idem po tom zakoni odem u druge drzave radi brate nema placas nista i posle mozes da ides gde hoces.
Potpuno tacno,svi smo se uhvatili te Nemacke samo radi te blizine od nekih 1000km,tolika cekanja za vizu su van svake pameti,pa i u Svabiji se vise ne zivi nego prezivljava to zna svako ko je otisao koje su to muke,sad uveli kao nova pravila kao olaksice ma kakve bre olaksice ovo 10 posto ljudi nema spremno sto oni traze,svuda ogromne takse i placanja,pa postoji Danska,Svedska,Norveska itdd,tu je sad sto puta bolje ziveti raditi nego u Nemackoj,a sam proces dobijanja radne i boravisne dozvole je fakticki pa skoro isti,a za te zemlje sto puta brzi.

Potpuno tacno,svi smo se uhvatili te Nemacke samo radi te blizine od nekih 1000km,tolika cekanja za vizu su van svake pameti,pa i u Svabiji se vise ne zivi nego prezivljava to zna svako ko je otisao koje su to muke,sad uveli kao nova pravila kao olaksice ma kakve bre olaksice ovo 10 posto ljudi nema spremno sto oni traze,svuda ogromne takse i placanja,pa postoji Danska,Svedska,Norveska itdd,tu je sad sto puta bolje ziveti raditi nego u Nemackoj,a sam proces dobijanja radne i boravisne dozvole je fakticki pa skoro isti,a za te zemlje sto puta brzi.
Tacno.mnogo brze ali i lakse,i pravila i kriterijumi su jasni..ali eto..svakako se ne treba zaustaviti na Nemackoj. Videcemo sta ce biti,ali mnogo toga je jasno i nece funkcionisati.

Eto ja kao covek koji je vec resio neka pitanja licno opet posle godinu dana dolazim da proverim za nekoga i moram da raspetljavam jer normalnom coveku nije u startu jasno sta i kako. Jedan veoma veoma bespotrebno zamrsen i mutan sistem. A ovo da se u nemackoj prezivljava...zavisi od toga cime se bavis i koliko si sposoban. U mojoj bransi ima ljudi kojima se plata razlikuje i do 800- 900 eura mesecno i to neto za u sustini isti posao. Kako se ko snadje.

Meni vise nista nije jasno, pominje i nostrifikaciju visokoskolskih diploma. Sta je procena diplome, a sta je nostrifikacija? Tacnije, ima li razlike? Meni je termin bio pre 01.03. ali naknadno trebam dostaviti dokument, hoce li moj predmet obradjivati po starom ili novom? Koja zbrka covece😥😥😥
Da ali u informatoru i dalje stoji da je dovoljno sa anabina i ako nema na anabinu da diploma ide na zab na procenu,mozda je to i mislio ne moze covek ni on da sve to pohvata:rtfm:, a mozda se cekaju i novi informatori,rekao je i za noks 1-2 da je potrebna saglasnot agencije za rad da se nabavi,to kad prodje mesec dva i kad pocne sve u praksi da se primenjuje sve ce se znati tek tada.
Napravili su zakon fakticki isto kao i Skandinavske zemlje jedina razlika sto kod njih za to neko zanimanje kandidat iz eu ima prednost,medjutim velika je potraznja pa to ne igra nikakvu ulogu, pa na kraju ispadne isto a kao nekakve olaksice:rotf:

ger

Poslednja izmena:
Da ali u informatoru i dalje stoji da je dovoljno sa anabina i ako nema na anabinu da diploma ide na zab na procenu,mozda je to i mislio ne moze covek ni on da sve to pohvata:rtfm:, a mozda se cekaju i novi informatori,rekao je i za noks 1-2 da je potrebna saglasnot agencije za rad da se nabavi,to kad prodje mesec dva i kad pocne sve u praksi da se primenjuje sve ce se znati tek tada.
Napravili su zakon fakticki isto kao i Skandinavske zemlje jedina razlika sto kod njih za to neko zanimanje kandidat iz eu ima prednost,medjutim velika je potraznja pa to ne igra nikakvu ulogu pa na kraju ispadne isto,a kao nekakve olaksice:rotf:

ger
Nisu azurni kada je u pitanju ispravka informatora. Pisao im je i stari iznos plate za odredjeno zanimanje, pa su na licu mesta rekli da ipak treba plata da bude veca :)

Nisu azurni kada je u pitanju ispravka informatora. Pisao im je i stari iznos plate za odredjeno zanimanje, pa su na licu mesta rekli da ipak treba plata da bude veca :)
Koliko su azurni govori to da nisu podelili termine ni iz prve polovine 2018-te,kao da rade u srednjem veku,kao da je doba bez racunara i internet konekcije tj.kao da na konju transportuju postu😅

Zna li neko sta ce biti sa ovima koji su vec u Nemackoj po zakonu 26.2 a nemaju nostrifikovane diplome, specijalno pitanje za zavarivace jer nama nije bila potrebna diploma srednje skole nego samo vazeci atest zavarivanja? Konkretno ja imam srednju ekonomsku i sta ja onda da nostrifikujem? :think: A to ce doci na redu sasvim sigurno kod produzenja vize sad u julu. Ako budem imao srece kod ovog produzenja pa me ne traze nostrifikaciju ali kod sledeceg produzenja trazice sigurno. Nisam nacisto nemam gde i koga da pitam...

Zna li neko sta ce biti sa ovima koji su vec u Nemackoj po zakonu 26.2 a nemaju nostrifikovane diplome, specijalno pitanje za zavarivace jer nama nije bila potrebna diploma srednje skole nego samo vazeci atest zavarivanja? Konkretno ja imam srednju ekonomsku i sta ja onda da nostrifikujem? :think: A to ce doci na redu sasvim sigurno kod produzenja vize sad u julu. Ako budem imao srece kod ovog produzenja pa me ne traze nostrifikaciju ali kod sledeceg produzenja trazice sigurno. Nisam nacisto nemam gde i koga da pitam...
Moja su
Moja supruga završila srednju ekonomsku. Posle 6 meseci dobila produžetak vize na 2 godine. Inače radi kao negovateljica. Čim je došla, predala je diplome na nostrifikaciju ali ni posle godinu dana nisu joj još nostrifikovali.Za produžetak vize na 2 godine i nisu pravili pitanje FDDD. Kažu da imaju dosta zahteva. Inače diplome su u Damštatu /Hesen/pokrajina.

Pozdrav svima. Dugo me nije bilo na ovom forumu, mozda me se neki secaju i moje price koja je poprilicno interesantna.
No to sad tako nije ni bitno. Ovde se radi o necemu drugom
Naime, ja radim vec u bavarskoj skoro godinu dana, voleo bih da sklopim brak i dovedem zenu iz Srbije u Nemacku.

Ono sto mene interesuje je sledece ...

da li mora da se ispuni odredjen vremenski uslov na to koliko smo dugo u braku da bi moja zena dobila vizu?

Druga stvar, ako dobijemo termin i ode zena na termin bez A1 sertifikata (npr ceka da stigne i slicno) da li se u tom slucaju
salje na dopunu? Hocu reci, nisu postali toliko bezobrazni da daju odbijenicu za to sada? Ah da, i voleo bih da znam
koliko dugo se ceka na termin za spajanje trenutno.

hvala lepo. sve najbolje
Do sada je uslov za spajanje bio ili da ste u braku minimum godinu dana pre dobijanja vize ili minimum 2 godine boravka gore pre sklapanja braka. Koliko znam uslovi za spajanje porodice ostaju isti i dalje. Sto se tiče jezika dobije se određeni rok da se dostavi diploma.

Evo ga ovaj lik iz Beogradske ambasade sve obijasnio,za stare termine nije nista rekao
Da ali on je takodje i rekao da
Evo ga ovaj lik iz Beogradske ambasade sve obijasnio,za stare termine nije nista rekao
Pozdrav, u ovom videu ambasador kaze da ljudi i bez kvalifikacija mogu da se zaposle ako imaju ponudu i saglasnos
Pozdrav, ovaj ambasador je u ovom videu izmedju ostalog i rekao da lica bez kvalifikacije mogu da se prijave ako imaju "obavezujucu ponudu za radno mesto i saglasnost Savezne uprave za zaposljavanje u Nemackoj". To su reci ovog nemca

Da ali on je takodje i rekao da

Pozdrav, u ovom videu ambasador kaze da ljudi i bez kvalifikacija mogu da se zaposle ako imaju ponudu i saglasnos

Pozdrav, ovaj ambasador je u ovom videu izmedju ostalog i rekao da lica bez kvalifikacije mogu da se prijave ako imaju "obavezujucu ponudu za radno mesto i saglasnost Savezne uprave za zaposljavanje u Nemackoj". To su reci ovog nemca
Jes eto uveli su cak za noks 1-2 saglasnost da se nabavi prosto receno da ih dokrajce.Taj noks je u 13.03.2018 pa ti vidi i da imas saglasnost kas stici i da li ces.Et to ti je to

Ja mislim da ovo za nkv. radnike je mislio na staro pravilo da nema veze sa novim zakonom jer je rekao da vec sada ili jos uvek (kako se vec moze prevesti) mogu nkv.da apliciraju i vreme cekanja je dugo.kao sto je sa starim zakonom.slusam snimak i mislim da za nkv je ovo mac sa dve ostrice po pitanju kako ko hoce da ga shvati.plus to odobrenje oni su valjda i do sad morali da traze tj. ambasada.jel ima jos nekog da mu ovo malo sumnjivo

I sta sad kao moze bez kv. ali tu saglasnost dobicemo ali sutra malo.e sad vise nista nema smisla
Stvar je jasna kako od sutra do Nemacke,dakle skoro svakom treba nostrifikovana diploma i odredjeni nivo tj.certifikat jezika,za noks 1-2 je potrebna saglasnost od agencije za rad pa do kraja godine ko stigne po tom zakonu,za vozace se ceka april mesec da obijave nova pravila i tu se stvar zavrsava..

Sto se tice spajanja poredice meni su poznati sledeci slucajevi:

1. vencanje pre ulazne vize (cak i ako su se vencali dan pre ulazne vize):
- po ispunjenju uslova moguce odmah spajanje ili
- traze godinu dana braka

2. vencanje posle ulazne vize
- po ispunjenju uslova moguce odmah spajanje
- traze godinu dana braka ili/i
- traze dve godine boravka osobe koja radi spajanje.

3. po novom ko odlazi kao kvalifikovan radnik
- moguce odmah spajanje ili u kratkom roku, ne znam da li traze gore navedene uslove u zavisnosti kada je brak sklopljen videcem iskustva

4. plava karta odmah radi spajanje po novom i ima posebne uslove i po starom i po novom (ne treba na primer sertifikat jezika),

5. po starom kvalihikovani radnici 3-8 (koliko sam video i vozaci tu spadaju jer su otisli kao noks 3-5) koji rade spajanje mogu da se prebace u brzu kategoriju, ne znam da li za njih vaze uslovi iz tacke 1. ili 2. videcemo iskustva. Takodje ko tek aplicira moze po novom da se prijavi - spajanje za kvalifikovanje radnike .

Dodatak: u nekim slucajevima pocetni datum gledana ulazna viza, a u nekim slucajevima prvo produzenje.
Ovi uslovi 1 godina braka, 2 godine boravka, od kada se gledaju ti peroidi dosta zavise od sluzbenika i od pokrajine.

Uslovi po novom su postavljeni tako da se ne radi u opste o nikakvim olaksicama u odnosu na predhodni zakon nego nasuprot tome.Sad imamo pa skoro iste uslove za Nemacku po kojima mozemo otici cak i u Kanadu ili bilo koju drugu bogatu Evropsku zemlju.Po starom zakonu je svako mogao otici sa ili bez kvalifikacije,sa ili bez certifikata jezika.Sad vise ne moze,i postavljena su pa skoro ista pravila kao i za druge Eu zemlje.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back