Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bilo je i par slucajeva da su se javili da su u Nemackoj uspeli da urade spajanje i ako su oboje sa srpskim pasosom, ali to je zaista mali broj slujcajeva i verovatno su neke specificne situacije kao i sreca kod sluzbenika koji im je to uradio.
Tacno,ima i takvih slucajeva,ali broj takvih je na nivou statisticke greske. Znam jedan slucaj gde se trudnica spojila sa suprugom u DE tako sto je lekarska komisija napisala da zena nemoze da podnese trudnocu bez podrske supruga i da cela situacija oko razdvojenosti negativno utice na nju..ali kao sto rekoste sve to zavisi od sluzbenika i snalazljivosti nasih ljudi,a i ko ima para za advokata...ali malo je takvih slucajeva

Mene vise brine to sto se ljudi zale da su poceli da primenjuju novi zakon retroaktivno,u smislu da odbijaju starije od 45god zbog nedovoljne satnice,ili da diploma nije nostrifikovana i tako dalje..ljudi cekali 2 god na termin i sada ih odbijaju i pre nego sto je zakon stupio na snagu..ipak mislim da kod takvih slucajeva zalba prolazi kao od sale.

Totalno su ga sad ukomplikovali , jel moze neki ling od termina za predaju dokumenta gde se prijavljiuju po Novom . Gde to stoji za one koji imaju priznatu diplomu ili delimicno priznatu diplomu da treba da se prijave kako bi dobili ubrzani termin?
Ubrzani termin se dobija tako sto ti poslodavac u Nemackoj podnese zahtev za ubrzani proces,plati taksu od 410evra,plati takodje jos i tvoju nostrifikaciju diplome tj.posalje na ubrzani proces ako nisi kojim slucajem to zavrsio,to takodje kosta jos dodatni 200 do 800evra,tek kad on to zavrsi ti na sajtu ambasade apliciras po ubrzanom procesu,dakle tek tj.kad ti poslodavac sve zavrsi u Svabiji i posalje saglasnoast od agencije za rad tj.agentur fur arbeit za ubrzani postupak.

Poslednja izmena:
Ubrzani termin se dobija tako sto ti poslodavac u Nemackoj podnese zahtev za ubrzani proces,plati taksu od 410evra,plati takodje jos i tvoju nostrifikaciju diplome tj.posalje na ubrzani proces ako nisi kojim slucajem to zavrsio,to takodje kosta jos dodatni 200 do 800evra,tek kad on to zavrsi ti na sajtu ambasade apliciras po ubrzanom procesu,dakle tek tj.kad ti poslodavac sve zavrsi u Svabiji i posalje saglasnoast od agencije za rad tj.agentur fur arbeit za ubrzani postupak.
A gde su u svemu tome,vozaci??

A sta ce biti sa nama koji cekamo na terminu po starom zakonu noks 1-2 ? Dali ce nas kao sto je receno obraditi do kraja 2020 po starom zakonu ili cemo i mi ici po novom.
To ni ambasada nema odgovor ,pazi da obrade sve do kraja 2020 vece su sanse da se desi smak sveta nego to da se desi ,a noks 1-2 ne moze ici po novom iz razloga sto je to nekvalifikovan smer,tako da ja mislim da ce oni te ljude sve otpisati i reci im imate novi zakon pa izvolitie,jer ne znam ni sad da li uopste to dele.

To ni ambasada nema odgovor ,pazi da obrade sve do kraja 2020 vece su sanse da se desi smak sveta nego to da se desi ,a noks 1-2 ne moze ici po novom iz razloga sto je to nekvalifikovan smer,tako da ja mislim da ce oni te ljude sve otpisati i reci im imate novi zakon pa izvolitie,jer ne znam ni sad da li uopste to dele.
Pa da ali zar niisi rekli da mi koji smo predali po starom da ce da nastave sa nama po starom do kraja godine ? Valjda ce biti ovih dana neke bolje vesti.

Pa da ali zar niisi rekli da mi koji smo predali po starom da ce da nastave sa nama po starom do kraja godine ? Valjda ce biti ovih dana neke bolje vesti.
Bilo bi dobro ,ali ne vidim kako negde su u 13.03.2018,to mi zvuci kao naucna fantastika.Isto su rekli za noks 3-5 kao ko se prijavio po starom da tako ide,medjutim ko se prijavio po starom pod tim noskom sad je u obavezi da ima nostrifikovanu diplomu sto nije bio slucaj,to oni promene kad hoce.

Pozdrav svima. Dugo me nije bilo na ovom forumu, mozda me se neki secaju i moje price koja je poprilicno interesantna.
No to sad tako nije ni bitno. Ovde se radi o necemu drugom
Naime, ja radim vec u bavarskoj skoro godinu dana, voleo bih da sklopim brak i dovedem zenu iz Srbije u Nemacku.

Ono sto mene interesuje je sledece ...

da li mora da se ispuni odredjen vremenski uslov na to koliko smo dugo u braku da bi moja zena dobila vizu?

Druga stvar, ako dobijemo termin i ode zena na termin bez A1 sertifikata (npr ceka da stigne i slicno) da li se u tom slucaju
salje na dopunu? Hocu reci, nisu postali toliko bezobrazni da daju odbijenicu za to sada? Ah da, i voleo bih da znam
koliko dugo se ceka na termin za spajanje trenutno.

hvala lepo. sve najbolje

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Dugo me nije bilo na ovom forumu, mozda me se neki secaju i moje price koja je poprilicno interesantna.
No to sad tako nije ni bitno. Ovde se radi o necemu drugom
Naime, ja radim vec u bavarskoj skoro godinu dana, voleo bih da sklopim brak i dovedem zenu iz Srbije u Nemacku.

Ono sto mene interesuje je sledece ...

da li mora da se ispuni odredjen vremenski uslov na to koliko smo dugo u braku da bi moja zena dobila vizu?

Druga stvar, ako dobijemo termin i ode zena na termin bez A1 sertifikata (npr ceka da stigne i slicno) da li se u tom slucaju
salje na dopunu? Hocu reci, nisu postali toliko bezobrazni da daju odbijenicu za to sada? Ah da, i voleo bih da znam
koliko dugo se ceka na termin za spajanje trenutno.

hvala lepo. sve najbolje
Pozdrav Vozacc..
Koliko znam nije odredjen vremenski period koji morate da provedete u braku da bi obavili spajanje. A iskustva nekih meni bliskih ljudi po pitanju sertifikata jezika kazu da je moguce dostaviti sertifikat jezika kao dopunu. Najbolje je kontaktirati pravno-konzularno ambasade i raspitati se.
A jesi li se ti raspitao u institucijama u Nemackoj,morate li preko ambasade da idete,ako uzmemo u obzir tvoj slucaj i nacin na koji si obezbedio sebi boravak tamo? Mozda mozete da zaobidjete ambasadu,mada iskreno,ne verujem...

Pozdrav Vozacc..
Koliko znam nije odredjen vremenski period koji morate da provedete u braku da bi obavili spajanje. A iskustva nekih meni bliskih ljudi po pitanju sertifikata jezika kazu da je moguce dostaviti sertifikat jezika kao dopunu. Najbolje je kontaktirati pravno-konzularno ambasade i raspitati se.
A jesi li se ti raspitao u institucijama u Nemackoj,morate li preko ambasade da idete,ako uzmemo u obzir tvoj slucaj i nacin na koji si obezbedio sebi boravak tamo? Mozda mozete da zaobidjete ambasadu,mada iskreno,ne verujem...

Bio, pricao u landratsamtu sa ljudima i nazalost s obzirom da ja licno nemam EU pasos nego neko iz moje porodice, to nema nekog uticaja na moju zenu koja je iz Srbije tj mora da prolazi kroz proceduru. Hvala najlepse na odgovoru!

Bio, pricao u landratsamtu sa ljudima i nazalost s obzirom da ja licno nemam EU pasos nego neko iz moje porodice, to nema nekog uticaja na moju zenu koja je iz Srbije tj mora da prolazi kroz proceduru. Hvala najlepse na odgovoru!
Onda ti ostaje samo da proveris sa ambasadom po kom zakonu mozes da se prijavis,odnosno buduca supruga,za spajanje..ako bude po starom onda se ceka dosta dugo..nadamo se ubrzanju nekom bar po tom pitanju

Ovo je ludnica sta rade.Jos malo i odustacu od njih
Tolke papire i zajebavanje samo menjaju a nista ne rade bre sram ih bilo
Gledaju nas ko govna bre sta nam rade a migrantima sve daju
Daj bre stoka su bre velika poslali i veliko se umesala politika.Koje oslaksice ovde da dajes sad i 1000e radi diplome pa ce svi ljudi to da rade pa ce i tu da cekas 5meseci pa jezik na b1 i to godinu dana ako krenes sad.Mislim daj bre to se sve radi da se zaustavlja bre odluvim ljudi iz nas edrzave od strane naseg Vucica dobrog.Kad su krenuli treba saglasnost za vozace onda ne moze da dobijes pa sta ste obljavili sto onda ne delis termine nego stoji 3 mesec asram ih bilo bre
Tuziti ih sve redom govna kako bre mogu da se igraju sa nama.Cekas 2 godine i onda t eubaci po novom,a vamo prica ne vi idete po starom sram ih bilo sve redom
Nastave ovako bole ce me dupe bre ostacu u svojoj zemlji ili otidji bre drugde lepo ko covek za mesec dva i dovidjena
Serem im s eu Nemacku i njihovu politiku
Sad ce da ih gaze migranti...
Sta rade sa narodom cekaju porodice da se spoje bre po 2 godine sramota,razdvojenost tako od dece majke zene.Strasno
Ne dam im nista bre necu diplomu da npstifikujem nista boli me dupe ne idem po tom zakoni odem u druge drzave radi brate nema placas nista i posle mozes da ides gde hoces.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back