Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nostrifikacija je obavezna, a ja sam 1 mesec cekao da mi priznaju diplomu. Znao sam da bez diplome nema sanse da dobijemo vizu po novom zakonu. Nije komplikovana procedura, podnesite zahtev, pa kada vam priznaju diplomu tada se prijavite za termin. Platio sam 200 e za nostrifikaciju, poslali su mi je na kucnu adresu. Srecno!
Da li je to za srednju skolu i gde je radjena Nostrifikacija u kom institutu ? Zar ne treba da se radi nostrifikacija u pokraini gde se radi . Sta ako se radi u jednoj pokraini nostrifikacija a posle je u drugoj pokraini ne priznaju

Uticaj ambasade i konzularnog odeljenja na vizu i certifikat jezika je minimalan. O vizi i o boravišnoj dozvoli,potrebnom certifikatu jezika se odlučuje u Nemačkoj. Na odluku izdavanje vize i boravišne dozvole radi posla u Nemačkoj utiče imigraciona kancelarija/kancelarije za strance odnosno Ausländerbehörde (ABH) mesta u kome konkurišete u konsultaciji sa Saveznom agencijom za rad odnosno Bundesagentur für Arbeit. Primera radi, ukoliko je poslodavac u Minhenu, onda odlučuje ABH iz Minhena. Ukoliko je poslodavac u Hamburgu, onda odlučuje ABH iz Hamburga.

Uticaj ambasade i konzularnog odeljenja na vizu i certifikat jezika je minimalan. O vizi i o boravišnoj dozvoli,potrebnom certifikatu jezika se odlučuje u Nemačkoj. Na odluku izdavanje vize i boravišne dozvole radi posla u Nemačkoj utiče imigraciona kancelarija/kancelarije za strance odnosno Ausländerbehörde (ABH) mesta u kome konkurišete u konsultaciji sa Saveznom agencijom za rad odnosno Bundesagentur für Arbeit. Primera radi, ukoliko je poslodavac u Minhenu, onda odlučuje ABH iz Minhena. Ukoliko je poslodavac u Hamburgu, onda odlučuje ABH iz Hamburga.
Sta je ovo tomas ipak certifikat jezika obavezan po novom,mislim kako to misle ipak treba vreme da se to savlada, tako da i ovaj zakon moze proci dok se to polozi,ja sam ubedjen da sami retki imaju spreman certifikat jezika.

15828365066811255658185.png

nasao na fb, covek vozac poslao mejl ambasadi pitao sta ce biti sa njegovim terminom aplicirao u julu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back