Ti si bio pravi srecnik sto si imao tu plavu kartu ali bukvalno,posto ti jos nije istekla probaj sta snjom da uradis.Hvala puno na odgovoru.Ja sam bio tamo jedno vreme ali posto nisam vise mogao ostati zbog finansija morao sam se vratiti .Tamo sam se odjavio. Ja sam preveo kod sudskog tumaca diplomu i imam apostil na njoj . Kako ide procedura kome moram preko meila da posaljem moju diplomu srednje skole ?Hvala unapred na odgovoru.
Sto puta teze ti je sad dobiti vizu kao kvalifikovani radnik nego plavu kartu.Pod broj jedan moras nostrifikovati diplomu i to platiti od 300 do 800 evra-tri meseca proces,dalje moras raditi 2 godine neprekidno za jednog poslodavca-u slucaju otkaza deportacija jer su zabranili novi zustimmung u toku te dve prve godine ,dalje moras imati odredjeni certifikat jezika za ambasadu-mada se ceka konacna odluka.
Za plavu kartu niti je potreban certifikat jezik niti nostrifikacija diplome, osim sa anabina odstampano da je diploma +,porodicu mozes bez cekanja da povedes sa sobom,poslodavca mozes menjati kad hoces i vrlo brzo mozes putovati i raditi sa njom na prostoru cele EU.
Poslednja izmena: