Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
SA FORUMA TICE SE NOSTRIFIKACIJE
NOSTRIFIKACIJA DIPLOME

Juče bio u IHK FOSA NIRNBERG
Ukratko potrebna diploma svedočanstva kopija radne knjižice što više preporuka pismenih sve to prevedeno naravno. I u IHK je gužva isto velika, ali postoji opcija kad predajete da pristanete da platite 410evra više da bi postupak bio ubrzan i gotov u roku od 4 nedelje.
Napomena:Mnogo je bolje i ozbiljnije vas prime ukoliko poslodavac ode sa vama i urgira na hitnosti da se proces što pre završi. Što je bilo u mom slučaju, naravno dao sam mu punomoć da može da zove proverava dokle je stigao proces i da može da podigne nostrifikaciju umesto mene.ako je nekom bilo od pomoći ova informacija
Jel ovo sto si napisao je vezano za vozace ili nesto drugo,posto vidim da pises o nostrifikaciji a valjda za vozace to ne treba?

ne ovo je pisao neki gradjevinac sta je sve predavao
Aha,ok.Ovaj moj poslodavac vise ne zna koga da juri za saglasnost,svi se ogradjuju od toga niko nema pojma,prvo mu rekli Berlin da zove pa posle Nirnberg a pre toga agentura lokalna iz Ulma rekla da to ne izdaju od 2017god i sad treba objasniti coveku da to ambasada trazi po novom a on kaze da ne moze nigde da je dobije.Luda kuca,jedino preostaje cekanje po starom pa koliko bude,a i da dobijem nekim cudom tu saglasnost vise ni sam ne znam da li da se prebacim jer sam aplicirao 05.06.2018 pa racunam da ce valjda stici u nekom momentu i pre toga novog...😫

Aha,ok.Ovaj moj poslodavac vise ne zna koga da juri za saglasnost,svi se ogradjuju od toga niko nema pojma,prvo mu rekli Berlin da zove pa posle Nirnberg a pre toga agentura lokalna iz Ulma rekla da to ne izdaju od 2017god i sad treba objasniti coveku da to ambasada trazi po novom a on kaze da ne moze nigde da je dobije.Luda kuca,jedino preostaje cekanje po starom pa koliko bude,a i da dobijem nekim cudom tu saglasnost vise ni sam ne znam da li da se prebacim jer sam aplicirao 05.06.2018 pa racunam da ce valjda stici u nekom momentu i pre toga novog...😫
Neko onda tu namerno sabotira,da li je se naso i jedan vozac da je to resio po novom.
Ti si veoma blizu nemas sta da brines za termin,samo da ti odobre vizu to je za tebe sad bitnije od termina.

Neko onda tu namerno sabotira,da li je se naso i jedan vozac da je to resio po novom.
Ti si veoma blizu nemas sta da brines za termin,samo da ti odobre vizu to je za tebe sad bitnije od termina.
I to si u pravu ali kako azurno rade stici cu za 5 meseci na red,a sto se sabotiranja tice to je jedino rupa u njihovom sistemu.Sad sam mu rekao da pise zalbu ambasadi na sve to sto je pokusao,cisto onako znam da necemo dobiti nista.Jedino sto je sreca sa moje strane je da je to moj ocuh u pitanju pa ima strpljenja za te zajebancije.

Drugar predao 12.12.2019...dopuna dokumentacije 03.01.2020...odobrena viza 03.02...preuzeo pasos i gas u DE
NOKS 3-5 vozac...aplicirao prvih dana Juna 2018...pisao sam o tome. Ja druga polovina Jula...vozac.
Nadam se da cu stici do Jula:(...ili po novom u Martu
Kako je dobio potvrdu od biroa. Meni neće to da izdaju jer nemaju pre Marta nikakve formulare i uputstva. Šta se on prijavio bez toga ?

Preporuka za vozače da još ne storniraju stare termine. Već 7-8 slučajeva znam gde je poslodavac zatražio taj Zustimmung od nadležne službe, a ovi odbili da ga izdaju. Svima isti odgovor. Od 01.novembra 2017. ne izdaju taj dokument poslodavcima. Izdaje se samo na zahtev ambasade. Nikome nije jasno zašto je ambasada uvela tu opciju ako ne može da se dobije...
Isto to su odgovorili mom poslodavcu. I sta sada?

Ja sam u slicnoj situaciji kao i ti,aplicirao 2 jula 2018 i sad razmisljam svakog dana sta ce biti od svega ovoga. To sa podelom po starom ide mrtvo,a aplicirati po novom a da ne znas da li mozes dobiti to famozno odobrenje...a sto je najcrnje dva puta produzavam ugovor,,pitanje je da li cu firmi uopste vise i trebati.
Tesko da se moze dobiti Zustimung.Zamolio sam drugara koji radi u toj firmi gde bih Ja trebao da se zaposlim da zamoli gazdu da proba da dobije taj papir i da mu objasni da cu Ja brze doci u DE i On resiti problem nedostaka vozac ali to sve zavisi od te sluzbe koja taj papir izdaje!

Postovani, aplicirala sam za termin za spajanje porodice, u decembru, istog dana kad i suprug za Plavu kartu ( po novom , ambasada BG). Jos uvek nemamo termin ni on ni ja. Moja situacija je sledeca : Ja sam trudna, termin mi je u aprilu ( za porodaj). Termin mogu da dobijem pre ili posle porodjaja, zavisi od ambasade, sta u tom slucaju sa bebom, da li i bebi treba zakazati termin za spajanje ili beba dobija vizu direktno? Hvala na odgovoru.

Ja sam ih zvala I pitala bas to pitanje vezano za bebu u slučaju da se porodim u Srbiji. Moj muž je već u Nemačkoj, ja čekam I dalje termin. Rekli su mi da je za bebu kasnije potrebno bebin izvod, pasoš i saglasnost drugog roditelja. Takođe su rekli da ne treba da čekam na termin kao za sebe samo to donesem za bebu. U slučaju da ja dobijem vizu, samo nisam u mogućnosti da odem pre porođaja. Takođe u aprilu.

Odgovor ambasade jednom od clanova foruma.Dakle termin po starom ko stigne do kraja godine stigo je.

[I
FB_IMG_1581085404177.jpg
I

Upravu si "dadoda" 100% ja se ubih cekajuci i na kraju odbijenica.
znao sam ja tu caku pa sam nasao za svaki slucaj poslodavca u istocnoj Nemackoj. svi ste se uhvatili velikih gradova i bogatijeg dela Nemacke i hvala bogu da je doslo i do zasicenja za pojedina radna mesta.
i sad cekam 6 meseci da dobijem Aufenthalt, odradim otkazni rok i pozdravim se sa sadasnjim poslodavcem :p
istina, posle me ceka da novi poslodavac vadi Zustimmung ali nije ni to veliki problem

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back