Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja bih htjela aplicirati za sezonski posao.... S tim sto bih trebala imat smjestaj od strane poslodavca... To bi bilo vjerujem tesko naci....
Da bih stigla taj novi zakon za ovakvu vrstu prijave imate li savjet kako da apliciram i kad. Iz Crne Gore sam i nas veze ovaj novi zakon...
Ma kakvi sezonci bezi od toga to su muke,pare se tesko naplacuju,tu su ti satnice 6 do 7 evrica sve na ruke ide ako isplate,zaradices u sezoni u Crnoj Gori toliko.

Koliko vidim na sajtu ambasade, od 1.03. ce i ovi koji su aplicirali po starom zakonu a imaju vise od 45 godina i dobiju termin, morati da imaju bruto platu 3600 kao i po novom zakonu! nepravda!
Kapija se polako zatvara. Kad vidimo kako su zaustavili deljenje termina i uz to još uvode nove uslove, jasno je da po starom zakonu neće još mnogo ljudi da ode. A ni po novom...

Ali to pise u onom delu o novom zakonu sto se i pre znalo za osobe iznad 45 godine uslovi itdd,ne pise nigde po starom da se to podrazumeva,ako mozes kopiraj jer ja to nisam pronaso FDDD.
Ma koda je to sad i bitno vidis da ne dele cekaju novi zakon pa da taj stari pecatiraju,osobama iznad 45 su stavili rampu jednostavno ih ne zele,prosto i jasno da i slepac moze videti o cemu se radi.

Ali to pise u onom delu o novom zakonu sto se i pre znalo za osobe iznad 45 godine uslovi itdd,ne pise nigde po starom da se to podrazumeva,ako mozes kopiraj jer ja to nisam pronaso FDDD.
Mozda je i tako dadoda ali sta ce se desiti nama starijima od 45 god. kad istekne prva viza posle 6 meseci? Ne produze ti vizu i vracas se u Srbiju. Sve je neizvesno,to muci mog drugara koji je stalno zaposlen kao vozac...da otkaz u firmi,ode po starom u DE...prodje 6 meseci.istekne viza i oni mu ne produze i sta onda!?

Mozda je i tako dadoda ali sta ce se desiti nama starijima od 45 god. kad istekne prva viza posle 6 meseci? Ne produze ti vizu i vracas se u Srbiju. Sve je neizvesno,to muci mog drugara koji je stalno zaposlen kao vozac...da otkaz u firmi,ode po starom u DE...prodje 6 meseci.istekne viza i oni mu ne produze i sta onda!?
Ne ide to tako,za osobe iznad 45 ko je vec otisao on nema problem jer on je otiso po tom clanu zakona tj.za Z.Balkan i on ostaje,po novom vec je za te osobe nemoguce otici,ali to clan FDDD nije dobro pricitao jer se to ne odnosi na stari zakon za osobe koje se nadaji terminu do kraja godine.

Ne ide to tako,za osobe iznad 45 ko je vec otisao on nema problem jer on je otiso po tom clanu zakona tj.za Z.Balkan i on ostaje,po novom vec je za te osobe nemoguce otici,ali to clan FDDD nije dobro pricitao jer se to ne odnosi na stari zakon za osobe koje se nadaji terminu do kraja godine.
nije dobro sam procitao ali ne mogu nekako sliku da kopiram i da prebacim ovde posto imam ovde u De samo telefon. bas tako kako sam bio napisao

nije dobro sam procitao ali ne mogu nekako sliku da kopiram i da prebacim ovde posto imam ovde u De samo telefon. bas tako kako sam bio napisao
Na sajtu nemacke ambasade u Sarajevu to pise u delu o novom zakonu i na njega se odnosi,ja nigde drugo to nisam procitao sad gledao,uostalom to meni nije ni bitno ja sam jos u dvadesetim nego za druge ljude,ako pise okej.pozz

84868733_3467815169960333_6487665550783676416_o.jpg

kad dobijes prvu ulaznu vizu posle ne brini za godine produzice se vize
Necu da mracim ali to ne moze niko da zna niti da garantuje. Iskreno,od trojice drugara u Bremenu jednom nisu produzili vizu uz obrazlozenje da im u toj pokrajini ne treba vozac a dvojici produzili vizu na 3 god. Ista firma svi vozaci a razliciti arsini pri produzenju vize.Ulozio zalbu dva puta i jos nista.Sad vozi kombi za prevoz nasih ljudi u DE i gleda u pasulj.Ako ne zele nas preko 45.god.po novom.da im ne bi bili na penzionom fondu kao sto se prica jednostavno ne produzi vizu...moze im se...kome da se zalis i placas advokate. Nadam se da ce sve biti OK...vreme ce pokazati

Necu da mracim ali to ne moze niko da zna niti da garantuje. Iskreno,od trojice drugara u Bremenu jednom nisu produzili vizu uz obrazlozenje da im u toj pokrajini ne treba vozac a dvojici produzili vizu na 3 god. Ista firma svi vozaci a razliciti arsini pri produzenju vize.Ulozio zalbu dva puta i jos nista.Sad vozi kombi za prevoz nasih ljudi u DE i gleda u pasulj.Ako ne zele nas preko 45.god.po novom.da im ne bi bili na penzionom fondu kao sto se prica jednostavno ne produzi vizu...moze im se...kome da se zalis i placas advokate. Nadam se da ce sve biti OK...vreme ce pokazati
mracis. sasvim sigurno pri produzenju ulazne vize a i kasnije kod produzenja, godine vise nisu bitne. zavisi na koga naletis od birokrata kad ides na razgovor i kako proceni tvoj nivo znanja jezika.

mracis. sasvim sigurno pri produzenju ulazne vize a i kasnije kod produzenja, godine vise nisu bitne. zavisi na koga naletis od birokrata kad ides na razgovor i kako proceni tvoj nivo znanja jezika.
OK. Nemam nameru da mracim. Zelim da svi uspemo da sredimo papire i da zapocnemo neki bolji nacin zivljenja i da nas posluzi sreca u vezi te birokratije.Pratimo situaciju i delimo i dalje informacije i saznanja na ovom forumu!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back