Nije covek pametan sta raditi. da li probati preko Slovenije!? U Novembru sam bio u DE na 7 dana pa sam 1 dan bio na dnevnoj voznji da bih video sta se vozi i koliko se vremenski dnevno radi. Firma je Slovenacka,kamionioni na Slovenackim tablicama a vlasnik iz Srbije. Uredno si prijavljen u Sloveniji,papiri regularni i posle 6 redovnih plata primljenih u Sloveniji imas pravo da apliciras u SL. kod Nemacke ambasade. Ceka se oko mesec ipo dana. Nije prazna prica,moj pasa je to uradio ali kao elektricar...platio 100 evra agenciji da mu kompletira papire...otisao licno bez neke frke i guzve...predao u Oktobru u prvoj polovini Decembra dobio vizu...sad je u Minhenu radi svoju struku i peva.
Ako je tako kao sto kaze DTABAK u mom slucaju da cu doci Maj_Jun...verovatno i Jul...Za to vreme cu nagurati 6 meseci rada preko SL. i apliciram tamo a plata kod Slovenca isto cisto 2000 evra i placen stan.
Stvarno neznam sta raditi i sta ce se desiti sa nama po starom kad krenu od 1.03 po novom sistemu a ja stariji od 45 god.
Izvinite na ovako dugackom monologu