Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakva je to saglasnost koju poslodavac treba da pribavi i posalje i koliko to moze da ubrza proceduru u odnosu na situaciju u kojoj sam trenutno?
To je Arbeitmarktzulassung. Saglasnost Bundesagentur für Arbeit za pristup tržištu rada. Međutim svaki dan se javljaju ljudi a i moje lično iskustvo kaže da se to ne izdaje od novembra 2017. Svi čekamo da vidimo da li će početi ponovo. Svi koji su do sad tražili odbijeni su. Meni su i napismeno poslali da se to ne izdaje firmama i građanima već samo ambasadi u viznom postupku. Za sad čuvaj taj stari termin i ništa ne diraj

POMOĆ
supruga je dobila ugovor. Kad sam nazvao ambasadu rekli su za ubrzanu proceduru fali jos Defizitbescheit i Ausbildungsplan. Kako se dolazi do tih papira? Posao negovateljice, grad Minhen
Moj sin čeka i aplicirao za negovatelja 28.04.18.Hesen. Do sada poslodavac poslao 5-6 mejlova! Iz ambasade se izvinjavaju, i kažu da svi koji su predali po starom moraju dobiti termin. Navodno im je došlo do zastoja radi preklapanja sa novim zakonom. Izvinjavaju se u svakom mejlu i mole za strpljenje:dash:

To je Arbeitmarktzulassung. Saglasnost Bundesagentur für Arbeit za pristup tržištu rada. Međutim svaki dan se javljaju ljudi a i moje lično iskustvo kaže da se to ne izdaje od novembra 2017. Svi čekamo da vidimo da li će početi ponovo. Svi koji su do sad tražili odbijeni su. Meni su i napismeno poslali da se to ne izdaje firmama i građanima već samo ambasadi u viznom postupku. Za sad čuvaj taj stari termin i ništa ne diraj
Hvala Djuro na odgovoru. Dva puta sam bio u DE...Oktobra 2018. i Novembra 2019.posla ima i treba im vozaca ali se ovo cekanje oduzilo...:(
Sta ih toliko koci i u cemu je problem...da li neko zna nesto?

Hvala Djuro na odgovoru. Dva puta sam bio u DE...Oktobra 2018. i Novembra 2019.posla ima i treba im vozaca ali se ovo cekanje oduzilo...:(
Sta ih toliko koci i u cemu je problem...da li neko zna nesto?
Koči ih njihov sistem za prijavu termina. Do 2017. nisi mogao da se prijaviš za termin bez Zustimmung-a, a da bi to dobio morao si da imaš poslodavca i radni ugovor. Prošle godine se za termin prijavio i ko je hteo da ide i ko nije. Tako sad imamo situaciju da se na terminima ljudi ne pojavljuju a zauzeli su mesto nekome ko stvarno čeka. Evo pitajte bilo koga ko je bio na terminu koliko se ljudi tog dana nije pojavilo. Ovaj sistem jedino u Podgorici funkcioniše kako treba. Sarajevo i Beograd totalni promašaj. U svoj toj zbrci oni krenu da renoviraju zgradu ambasade i prepolove kapacitete... Ima još faktora ali i ovo je dovoljno

Ljudi UPOMOC MOLIM VAS ALI MOLIM AKO NEKO NESTO ZNA NEKA SE JAVI. Predala sam 23.09 trazili su dopunu u nemackoj, odjednom stize pitanje kod advokata od njih da li je moj suprug insolvenz( sto i jeste, ima dug koji je stekao sa bivsom zenom u braku i sada mu je receno da 5 godina ne sme u kredite i td) sada moje pitanje da li to utice na odluku spajanje porodice? Advokat je rekao da dodje u ponedeljak na razgovor i kao fazon nije to veliki problem. Da li zna NEKO nesto o ovome?

Pozdrav svima! Aplicirao 23.07.2018 NOKS 3-5 profesionalni vozac imam diplomu Mas.Tehnicar.Ptocitao sam prepiske Marka 3116 i Djure 76 u vezi storniranja ili nestorniranja termina . Imam mogucnost da se zaposlim u tri firme u DE. Sta treba da trazim od poslodavca sem ugovora o radu da bih ubrzao odlazak u DE?
Ubrzati nemozes samo strpljenje od poslodavca ti treba samo ugovor o radu a stornirati nemas potrebe ovim tempom termin mi mogao dobiti maj jun ja sam 20 mjeseci cekao termin pozz
A

Koči ih njihov sistem za prijavu termina. Do 2017. nisi mogao da se prijaviš za termin bez Zustimmung-a, a da bi to dobio morao si da imaš poslodavca i radni ugovor. Prošle godine se za termin prijavio i ko je hteo da ide i ko nije. Tako sad imamo situaciju da se na terminima ljudi ne pojavljuju a zauzeli su mesto nekome ko stvarno čeka. Evo pitajte bilo koga ko je bio na terminu koliko se ljudi tog dana nije pojavilo. Ovaj sistem jedino u Podgorici funkcioniše kako treba. Sarajevo i Beograd totalni promašaj. U svoj toj zbrci oni krenu da renoviraju zgradu ambasade i prepolove kapacitete... Ima još faktora ali i ovo je dovoljno
Nije covek pametan sta raditi. da li probati preko Slovenije!? U Novembru sam bio u DE na 7 dana pa sam 1 dan bio na dnevnoj voznji da bih video sta se vozi i koliko se vremenski dnevno radi. Firma je Slovenacka,kamionioni na Slovenackim tablicama a vlasnik iz Srbije. Uredno si prijavljen u Sloveniji,papiri regularni i posle 6 redovnih plata primljenih u Sloveniji imas pravo da apliciras u SL. kod Nemacke ambasade. Ceka se oko mesec ipo dana. Nije prazna prica,moj pasa je to uradio ali kao elektricar...platio 100 evra agenciji da mu kompletira papire...otisao licno bez neke frke i guzve...predao u Oktobru u prvoj polovini Decembra dobio vizu...sad je u Minhenu radi svoju struku i peva.
Ako je tako kao sto kaze DTABAK u mom slucaju da cu doci Maj_Jun...verovatno i Jul...Za to vreme cu nagurati 6 meseci rada preko SL. i apliciram tamo a plata kod Slovenca isto cisto 2000 evra i placen stan.
Stvarno neznam sta raditi i sta ce se desiti sa nama po starom kad krenu od 1.03 po novom sistemu a ja stariji od 45 god.
Izvinite na ovako dugackom monologu:(:think::lol:

Nije covek pametan sta raditi. da li probati preko Slovenije!? U Novembru sam bio u DE na 7 dana pa sam 1 dan bio na dnevnoj voznji da bih video sta se vozi i koliko se vremenski dnevno radi. Firma je Slovenacka,kamionioni na Slovenackim tablicama a vlasnik iz Srbije. Uredno si prijavljen u Sloveniji,papiri regularni i posle 6 redovnih plata primljenih u Sloveniji imas pravo da apliciras u SL. kod Nemacke ambasade. Ceka se oko mesec ipo dana. Nije prazna prica,moj pasa je to uradio ali kao elektricar...platio 100 evra agenciji da mu kompletira papire...otisao licno bez neke frke i guzve...predao u Oktobru u prvoj polovini Decembra dobio vizu...sad je u Minhenu radi svoju struku i peva.
Ako je tako kao sto kaze DTABAK u mom slucaju da cu doci Maj_Jun...verovatno i Jul...Za to vreme cu nagurati 6 meseci rada preko SL. i apliciram tamo a plata kod Slovenca isto cisto 2000 evra i placen stan.
Stvarno neznam sta raditi i sta ce se desiti sa nama po starom kad krenu od 1.03 po novom sistemu a ja stariji od 45 god.
Izvinite na ovako dugackom monologu:(:think::lol:
Zavisi koliko još treba da čekate...To u SLO je 6 meseci plus što se i kod njih čeka na termin. Druga stvar vezano za taj posao: od Nove godine promenjen je zakon o transportu i skroz smanjena ili ukinuta kabotaža, tako da SLO firme povlače deo voznog parka iz Nemačke. Dosta firmi je najavilo smanjenje voznog parka i otkazalo zaposlenje novih radnika. Trenutno najbrže rešenje je priznavanje kvalifikacije i prijava pod novom kategorijom. Mada i to sve moze da potraje oko 6 meseci...

Zato što u tim gradovima verovali ili ne, ima nezaposlenih vozača na birou koji primaju socijalu i neće da rade. Zbog toga BA ne želi da izda Zustimmung za te gradove. Samo dobro napisana žalba i trebalo bi da prođe i tamo...
POUZDANO I PROVERNO : Za Študgart , Minhen ,Frankfurt , Bundestagentur fur arbeit ne izdaju Zustimmung vozačima , konkretno drugar nije mogao dobiti kod tri velika poslodavca iz velikih gradova ,ali je bez problema dobio od poslodavca iz Kunzesau u BW i Dahaua u Bavariji

POUZDANO I PROVERNO : Za Študgart , Minhen ,Frankfurt , Bundestagentur fur arbeit ne izdaju Zustimmung vozačima , konkretno drugar nije mogao dobiti kod tri velika poslodavca iz velikih gradova ,ali je bez problema dobio od poslodavca iz Kunzesau u BW i Dahaua u Bavariji
Na koji Zustimmung misliš? Ovaj Vorabzustimmung koji je potreban za ubrzani termin ili Zustimmung koji potrazuje ambasada u viznom postupku?

Diskriminacija! Koja je razlika porodice inžinjera i običnog radnika? :dash: Porodica je porodica!
Nista nije to do ambasade,nije problem njima uopste otvoriti dve tri ili vise kancelarija za termine,oni imaju dogovor sa nasom vladom tj.svoje kvote koliko mogu godisnje iz svake van eu zemlje da uvezu radnika i toga se drze,zato i dele termine na kasicicu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back