Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upravo ovakvo stanje i jeste u Nemačkoj. Nije tačno da oni traže samo stručnjake! Oni su u deficitu sa nekvalifikovanom radnom snagom. Lično moja supruga je negovateljica i njena firma ima problema da nađe negovatelje. Primaju i nekvalifikovane samo da popune broj, pa tako je i moj sin na čekanju već 20 meseci kod njih. Ali problem je naša ambasada po pitanju noksa 1-2! Jbg

Pozdrav! uskoro treba da dobijem Slovensku vizu a radicu u Nemackoj. Ustvari kako vec to ide Slovenska firma obavlja radove u Nemackoj... Planiram nanko dobijanja vize da promenim posao koja je procedura da radim u Nemackoj firmi da li se vazi ta Slo viza ili moram da podnesem za Nemacku i da cekam a vidim da je zbrka oko noksa 1-2
Mozes samo da apliciras za termin u nemackoj ambasadi u Ljubljani ali posle 6 meseci boravne vize i to je najbolja opcija jer se brzo dobija termin, inace od Beograda odustani bolje ti je. A za koji noks, to vec ne znam zavisi sta ces da radis i koju skolu imas

Kolege u nevolji... Na fb pise termini za vozace, a onda i vozac po novom... Zna li ko o cemu se tu radi?
nisam vozac nego zavarivac ali mislim da je ovo po novom da poslodavac prvo izvadi tamo zustimmung iz njihovog biroa, pa onda ti storniras stari termin i apliciras vozaci po novom i brzo dobijas termin. samo, to odobrenje zustimmunga moze da traje i mesec dana

Bio na terminu za plavu kartu jos 10.05.2019. Imam ugovor za stalno, platu dosta preko minimuma, deficitarno zanimanje, nemacki C1, deo skolovanja u Nemackoj. 2 puta odbijen za vizu sa obrazlozenjem da firma nije dostavila trazene dokumente agenciji za rad u Minhenu. Moja firma izricito tvrdi da su poslali sve sto im je trazeno oba puta. Na kraju oni dobavljaju Zustimmung iz Minhena i salju mi. Da li ce ambasada to prihvatiti ako im posaljem E-mailom i da li je neko imao slicna iskustva?
Hvala

Bio na terminu za plavu kartu jos 10.05.2019. Imam ugovor za stalno, platu dosta preko minimuma, deficitarno zanimanje, nemacki C1, deo skolovanja u Nemackoj. 2 puta odbijen za vizu sa obrazlozenjem da firma nije dostavila trazene dokumente agenciji za rad u Minhenu. Moja firma izricito tvrdi da su poslali sve sto im je trazeno oba puta. Na kraju oni dobavljaju Zustimmung iz Minhena i salju mi. Da li ce ambasada to prihvatiti ako im posaljem E-mailom i da li je neko imao slicna iskustva?
Hvala
Moj ti je savet da ideš lično i odneseš (nema zezanja sa tim) posebno što su te dva puta odbili. (ja sam žalbu nosila lično)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back