Bicu gori od Vucica
Hvala lepo. Svima zelim srecne praznike i brzu vizu
![]()
Takodje, dragi kolega!!!Bicu gori od Vucica
![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bicu gori od Vucica
![]()
Takodje, dragi kolega!!!Bicu gori od Vucica
![]()
A što se tiče da li ćeš biti gori... Ha ha... (sve i da hoćeš, ne možeš) A i ne znaš kineski...Takodje, dragi kolega!!!❄
![]()
Lepe cifre,a i neka vrsta bezobrazluka da njihove strane ako mogu da primetimJedna informacija za vozace u vezi nostrifikacije, mozda nekome bude trebalo...
Naime, IHK FOSA Nurnberg, za nostrifikaciju diplome srednje saobracajne skole, tj za profesionalnog vozaca trazi cak 600e![]()
kao i pregrst raznoraznih prevoda od strane sudskog tumaca i overa, tako da slobodno mozete zaokruziti cifru na oko 750e...da paradoks bude veci , u cenovniku koji su mi poslali cak pisu i novcane kazne za odustajanje ako ste vec nesto poslali od dokumentacije![]()
Šta si sve od dokumenata poslao? I ja planiram za koji dan.Jedna informacija za vozace u vezi nostrifikacije, mozda nekome bude trebalo...
Naime, IHK FOSA Nurnberg, za nostrifikaciju diplome srednje saobracajne skole, tj za profesionalnog vozaca trazi cak 600e![]()
kao i pregrst raznoraznih prevoda od strane sudskog tumaca i overa, tako da slobodno mozete zaokruziti cifru na oko 750e...da paradoks bude veci , u cenovniku koji su mi poslali cak pisu i novcane kazne za odustajanje ako ste vec nesto poslali od dokumentacije![]()
1. Kopija pasosa (stranica gde je slika) overena kod notara (360din) – potom overena apostielle pecatom (oko 2.300.din)Šta si sve od dokumenata poslao? I ja planiram za koji dan.
Koja je fora sa nastavnim planom i programom? Ja sam podnjeo zahtjev za fond časova i nastavni plan i onda me zovu i kažu fond časova može ali kao nastavni plan izgubili ili ga nikad nisu imali.1. Kopija pasosa (stranica gde je slika) overena kod notara (360din) – potom overena apostielle pecatom (oko 2.300.din)
· Prevod overenog apostielle pecata na pasosu od strane sudskog tumaca za nemacki (1200din).
2. Kopija original diplome –overena kod notara(360din),onda overena apostielle pecatom (oko 2.300.din) , pa zatim prevedena od strane sudskog tumaca za nemacki (1200din).
3. Svedocanstva za sve tri godine skolovanja sa ocenama ,overena kod notara (3x360din) , sve to prevesti ponovo na nemacki (3x1200)
4. Svedocanstvo o zavrsetku osnovne skole sa ocenama-to je sve na jednom papiru, za svih 8 razreda , notar 360din + prevod 1200din.
5. Dokaz o random iskustvu , to uzimate od poslodavca , na kojim poslovima ste radili , od kad do kad itd sve sa pecatom I potpisom firme…nemacki prevod (1200din).
6. Sertifikat nemackog A1/ili A2 u koliko imate
7. Radni ugovor od nemackog poslodavca obostrano potpisan
8. CV , tj Lebenslauf
9. Kopija koda95 u koliko imate
10. Kopija vozacke dozvole
11. Kopija taho kartice vozaca
To je koliko se secam sve.
Sada su mi poslali da uplatim 600e traze jos i :
· Nastavni plan i program iz saobracajne skole sa fondom casova , to je veliko pitanje da li direktor skole zeli da da...a cak i da se nadje veza da se dodje do tog plana , to su najmanje 10 stranica pa sad izracunajte prevode (10x1200din).
· Izvod i PIO vezan za radno iskustvo
· Pa da mi firma gde sam radio detaljno opise te poslove na kojima sam radio , sa pecatom , potpisom I datumom, prevedeno na nemacki. Ako recimo sve stane na jednoj stranici to je za prevod 1200din.
Vrhunac je da na papiru gde pise da uplatim 600e , pise da bi moja diploma „mogla biti priznata“ , sto ce reci, ne garanutuju vam 100%. Ti uplati 600e , pa ako bude bude , ako ne nista.
Inace , ja sam isao preko jedne agencije(koju sam debelo platio), oni su mi i napisali sta treba da posaljem. I kad sam ih posle pitao zasto mi je stiglo da uplatim 600e kad za se za vozace nostrifikacije krecu oko 300e , njihov odgovor je da ti koji su platili 300e verovatno nisu imali radnog iskustva i onda nemci nisu imali sta toliko puno proveravati.
Ovo bukvalno znaci da sto manje saljes dokumentacije, to ces manje platiti.
Agencija valjda treba da zastupa moje interese a ne interese IHK FOSA, zato je i placam, valjda su trebali da me upozore na to i da procem sto jeftinije moguce.
Da li je ovde u pitanju bezobrazluk IHK zbog novog zakona pa svakog cepaju na najskuplju tarifu od 600e ili je neka „kombinacija u pitanju“ , necu da prejudiciram.
Moj savet kolege: ne placajte agencijama za nostrifikaciju, sami posaljite upit nadleznoj ustanovi u nemackoj, dobicete email gde pise sta vam sve treba, prevede vam to neko ako ne razumete , posaljete za nemacku , i eventualno mozda dobijete posle jos jedan email sa potrebnom dopunom dokumentacije i to je to . To su dva lista , znaci 2400din ce vas kostati da vam prevodilac to prevede, a ne 10x vise . Pozdrav
Pojma nemam, ja nisam ni zvao da pitam, jer je poznato koliko birokratija u Srbiji izlazi u susret, tako da pretpostavljam da ce mi odgovoriti kao i tebi...a da placam i te silne prevode posle, ne zelimKoja je fora sa nastavnim planom i programom? Ja sam podnjeo zahtjev za fond časova i nastavni plan i onda me zovu i kažu fond časova može ali kao nastavni plan izgubili ili ga nikad nisu imali.
1. Kopija pasosa (stranica gde je slika) overena kod notara (360din) – potom overena apostielle pecatom (oko 2.300.din)
· Prevod overenog apostielle pecata na pasosu od strane sudskog tumaca za nemacki (1200din).
2. Kopija original diplome –overena kod notara(360din),onda overena apostielle pecatom (oko 2.300.din) , pa zatim prevedena od strane sudskog tumaca za nemacki (1200din).
3. Svedocanstva za sve tri godine skolovanja sa ocenama ,overena kod notara (3x360din) , sve to prevesti ponovo na nemacki (3x1200)
4. Svedocanstvo o zavrsetku osnovne skole sa ocenama-to je sve na jednom papiru, za svih 8 razreda , notar 360din + prevod 1200din.
5. Dokaz o random iskustvu , to uzimate od poslodavca , na kojim poslovima ste radili , od kad do kad itd sve sa pecatom I potpisom firme…nemacki prevod (1200din).
8. CV , tj Lebenslauf
· Nastavni plan i program iz saobracajne skole sa fondom casova , to je veliko pitanje da li direktor skole zeli da da...a cak i da se nadje veza da se dodje do tog plana , to su najmanje 10 stranica pa sad izracunajte prevode (10x1200din).
· Pa da mi firma gde sam radio detaljno opise te poslove na kojima sam radio , sa pecatom , potpisom I datumom, prevedeno na nemacki. Ako recimo sve stane na jednoj stranici to je za prevod 1200din.
Vrhunac je da na papiru gde pise da uplatim 600e , pise da bi moja diploma „mogla biti priznata“ , sto ce reci, ne garanutuju vam 100%. Ti uplati 600e , pa ako bude bude , ako ne nista.
Inace , ja sam isao preko jedne agencije(koju sam debelo platio), oni su mi i napisali sta treba da posaljem. I kad sam ih posle pitao zasto mi je stiglo da uplatim 600e kad za se za vozace nostrifikacije krecu oko 300e , njihov odgovor je da ti koji su platili 300e verovatno nisu imali radnog iskustva i onda nemci nisu imali sta toliko puno proveravati.
Agencija valjda treba da zastupa moje interese a ne interese IHK FOSA, zato je i placam, valjda su trebali da me upozore na to i da procem sto jeftinije moguce.
Da li je ovde u pitanju bezobrazluk IHK zbog novog zakona pa svakog cepaju na najskuplju tarifu od 600e ili je neka „kombinacija u pitanju“ , necu da prejudiciram.
Moj savet kolege: ne placajte agencijama za nostrifikaciju, sami posaljite upit nadleznoj ustanovi u nemackoj, dobicete email gde pise sta vam sve treba, prevede vam to neko ako ne razumete , posaljete za nemacku , i eventualno mozda dobijete posle jos jedan email sa potrebnom dopunom dokumentacije i to je to . To su dva lista , znaci 2400din ce vas kostati da vam prevodilac to prevede, a ne 10x vise
Ja sada ne razumem nista,ovo sto ste pisali treba da se odnosi na profesionalne vozace koji su u noksu 3-5 konkurisali?A do sada je bilo reci da vozacima ne treba nikakva diploma da se nostrifikuje sto mi je i logicno pa ako moze bilo ko malo da pojasni tematiku vezanu za to,hvala.
Ljudi treba mi pomoc. Gde na fb pratite kada su sta podelili? Hvalaima na fb tacno se zna dokle se stiglo, ljudi obaveste kad dobiju termine. zato mi je ovo za jun neverovatno. preskakali su jedino za spajanje porodice, sj... im se bio sistem.
po novom feg zakonu ovom sto krece od marta? najmanje a2
grupa Vize termini infoLjudi treba mi pomoc. Gde na fb pratite kada su sta podelili? Hvala
Prema odgovoru koji sam dobio od IHK Fosa na pitanje o neophodnoj dokumentaciji za nostrifikaciju posebno su mi naglasili da treba prevesti diplomu,overiti od strane sudskog tumaca i notara i Lebenslauf pisati na nemackom,inace sva ostala dokumentacija ne treba da se prevodi,to rade oni sami zbog mogucnosti malverzacije. Ponavljam,to su oni meni napisali u opsirnom emailu koji obuhvata svaki detalj vezan za nostrifikaciju. Osim toga imam kolege kojima je odradjena nostrifikacija,firma snosila troskove i od dokumenata im je trebalo bas sve kako su oni meni napisali u mailu. E sad,ti si poslao papira vise nego sto su meni trazili,mozda je za ljude sa saobracajnom strukom tako.1. Kopija pasosa (stranica gde je slika) overena kod notara (360din) – potom overena apostielle pecatom (oko 2.300.din)
8. CV , tj Lebenslauf
Moj savet kolege: ne placajte agencijama za nostrifikaciju, sami posaljite upit nadleznoj ustanovi u nemackoj, dobicete email gde pise sta vam sve treba, prevede vam to neko ako ne razumete , posaljete za nemacku , i eventualno mozda dobijete posle jos jedan email sa potrebnom dopunom dokumentacije i to je to . To su dva lista , znaci 2400din ce vas kostati da vam prevodilac to prevede, a ne 10x vise . Pozdrav
Lebenslauf, radni staz tj.iskustvo za posao koji ces raditi u Nemackoj ti je najbitni u celoj ovoj prici on takoreci resava nostrifikaciju.Prema odgovoru koji sam dobio od IHK Fosa na pitanje o neophodnoj dokumentaciji za nostrifikaciju posebno su mi naglasili da treba prevesti diplomu,overiti od strane sudskog tumaca i notara i Lebenslauf pisati na nemackom,inace sva ostala dokumentacija ne treba da se prevodi,to rade oni sami zbog mogucnosti malverzacije. Ponavljam,to su oni meni napisali u opsirnom emailu koji obuhvata svaki detalj vezan za nostrifikaciju. Osim toga imam kolege kojima je odradjena nostrifikacija,firma snosila troskove i od dokumenata im je trebalo bas sve kako su oni meni napisali u mailu. E sad,ti si poslao papira vise nego sto su meni trazili,mozda je za ljude sa saobracajnom strukom tako.
Naravno da ce produziti,jer ako misle da ce im sirijci,iranci i slicni likovi po 10 sati dnevno rmbaciti po gradjevini grdno su se zajebali sto su se Nemci licno i uverili,balkance u tom poslu ne moze niko zameniti.Svi koji cekaju po starom zakonu bi trebalo i da dobiju termine tj.velika je mogucnost da se sadasnji zakon i produzi,o tome vec pisu Nemacki mediji jer oni fakticki nemaju radnika pre svega u gradjevinarstvu i po nekoj njihovoj racunici ta grana privrede bi bila unistena bez radnika sa ovih podrucija i zahtevaju produzenje zakona za Zapadni Balkan https://amp-welt-de.cdn.ampproject.org/v/s/amp.welt.de/wirtschaft/article203435732/Bauwirtschaft-fordert-Verlaengerung-der-Westbalkan-Regelung.html?amp_js_v=a2&_gsa=1&usqp=mq331AQCKAE=#aoh=15777948519276&_ct=1577795063659&referrer=https://www.google.com&_tf=Извор: %1$s&share=https://www.welt.de/wirtschaft/article203435732/Bauwirtschaft-fordert-Verlaengerung-der-Westbalkan-Regelung.html
I ja sam predvidjao takvu mogucnost jer je novi zakon prekomplikovan a njima hitno trebaju radnici.Svi koji cekaju po starom zakonu bi trebalo i da dobiju termine tj.velika je mogucnost da se sadasnji zakon i produzi,o tome vec pisu Nemacki mediji jer oni fakticki nemaju radnika pre svega u gradjevinarstvu i po nekoj njihovoj racunici ta grana privrede bi bila unistena bez radnika sa ovih podrucija i zahtevaju produzenje zakona za Zapadni Balkan
Do godine u Prizrenu brate, moze i toDogodine u DE