Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stvarno? Uu stravaa..Posto sam ja aplicirao 30.5.2018
ali to je ono 3 5 ostalo, nisam ni medicinar ni vozac
Stvarno? Uu stravaa..Posto sam ja aplicirao 30.5.2018
ali to je ono 3 5 ostalo, nisam ni medicinar ni vozac
Nisam video taj datum ali su bili tu negde 10-11 maj za vozace cini mi se ako neko ima info neka javlja.

Drugar je predao papira za vizu krajem Novembra za NOKS 3-5 kao vozač i očekuje vizu svaki dan .U međuvremenu dobio je bolju ponudu od drugog poslodavca da radi u struci ,mašinski tehničar hidraulike.
Zna li neko koliko je potrebno da radi za prvog poslodavca ,kao vozač kamiona da bi mogao da se prebaci kod drugog poslodavca ili može odmah da se zaposli kao majstor hidrauličar?!
Unapred hvala na pomoći!!

Pozdrav forumasi.Ja sam aplicirala 14.08.2018 NOKS 3-5.Imam ugovor o radu,upoznala sam poslodavce pre par godina dok sam bila u poseti kod rodbine.Imaju dve firme,poljoprivreda sortiranje krompira pakovanje itd.pored toga rade jos i svadbe,pripreme sale,dekoracije rad u kuhinji,ciscenje kuce itd.posla puno.Kad su mi pravili ugovor rekli su mi da apliciram sa kvalifikacijom,mada im ne treba.Bruto plata je 2000 er.Imala bi stan i hranu stim da su naveli da bi mi naplacivali 100er.od plate za stan.Jezik poznajem prilicno dobro,nemam nikakav certifikat.
E sada ono glavno,imam 50 godina,kakve su mi sanse😁posto po novom zakonu bi trebalo da je bruto 3700.Nova sam na forumu pa vas molim ako neko ima slicno iskustvo,neki predlog...unapred hvala

Pozdrav forumasi.Ja sam aplicirala 14.08.2018 NOKS 3-5.Imam ugovor o radu,upoznala sam poslodavce pre par godina dok sam bila u poseti kod rodbine.Imaju dve firme,poljoprivreda sortiranje krompira pakovanje itd.pored toga rade jos i svadbe,pripreme sale,dekoracije rad u kuhinji,ciscenje kuce itd.posla puno.Kad su mi pravili ugovor rekli su mi da apliciram sa kvalifikacijom,mada im ne treba.Bruto plata je 2000 er.Imala bi stan i hranu stim da su naveli da bi mi naplacivali 100er.od plate za stan.Jezik poznajem prilicno dobro,nemam nikakav certifikat.
E sada ono glavno,imam 50 godina,kakve su mi sanse😁posto po novom zakonu bi trebalo da je bruto 3700.Nova sam na forumu pa vas molim ako neko ima slicno iskustvo,neki predlog...unapred hvala
Verovatno si omasila noks, trebalo je 1-2.
Oprosti se od vize

Uhhh, al pokopa gospodju brate @FDDD ,
Sto je najgore, apsolutno si u pravu.
Problem je, sto poslodavci u Nemackoj generalno pojma nemaju o uslovima za radne vize. Ja cekam Noks 1-2 od 09.05.2018 i nadam se da ce za 3-4 meseca stici mail. Takodje, zamalo da "kliknem" 3-5, poslodavac rekao da je svejedno...
Gde je, sta radi nas brat @vozacc ?
Fali ovde sa proverenim informacijama, verovatno se vec snasao, arbajtuje pun gas, zaboravio na sirotinju raju sa foruma:)

Pa ne mora znaciti da sam pogresila.Po struci sam Masinski tehnicar.Kad sam se upoznala sa poslodavcima rekli su da im nije vazna kvalifikacija,npr.prilikom sortiranja krompira radi se na masinama to je veliki pogon.Bila sam tu i videla i oni su me savetovali da apliciram tako.Mene interesuje da li ambasada kontaktira poslodavce prilikom obrade termina,kao poslodavac bi se zauzeo za mene posto svabe nece da rade taj posao duze vreme,posto sad po novom zakonu se ne mora objasnjavati zasto trazi radnike van EU.

Pa ne mora znaciti da sam pogresila.Po struci sam Masinski tehnicar.Kad sam se upoznala sa poslodavcima rekli su da im nije vazna kvalifikacija,npr.prilikom sortiranja krompira radi se na masinama to je veliki pogon.Bila sam tu i videla i oni su me savetovali da apliciram tako.Mene interesuje da li ambasada kontaktira poslodavce prilikom obrade termina,kao poslodavac bi se zauzeo za mene posto svabe nece da rade taj posao duze vreme,posto sad po novom zakonu se ne mora objasnjavati zasto trazi radnike van EU.
Da,ali vi ste aplicirali po starom zakonu!

Sortiranje krompira makar bilo i masinski, nema veze sa masinskim tehnicarem. NOKS 3-5 znaci da idete da radite posao za koji imate diplomu. Kada poslodavac salje zahtev u agenciju za rad za dobijanje Zustimmunga, on u obrascu mora da stavi i opis posla koji radite kod njega. Prebiranje po krompirima i ciscenje kuce nema nikakve veze sa vasom skolom. Zao mi je...
Jedino da vam posalje novi ugovor u kome bio posao oko masina recimo neki bravar, itd.

• Podržavam
Reactions: ZHG
Stigo termin , prijava 8.V 2018. termin 16. I 2020. Švapska Embahada das Belgrade:whistling::p:hahaha::think:
NOKS 3-5 šofer
Sreću i strpljenje želim SVIMA sapatnici moji!!!!
Pozdrav! Nista mi nije jasno kod podele termina za vozace! Procitao da je VladaBR dobio termin za Januar 2020 a prijava mu bila 8.V 2018 a moj drugar imao prijavu Jun 2018 a imao termin i predao papire 12.12.2019 i verovatno odgovor posle Nove godine. Ja se prijavio 23.VII.2018.:think:
Da li neko ima neki pametan odgovor?

Pozdrav! Nista mi nije jasno kod podele termina za vozace! Procitao da je VladaBR dobio termin za Januar 2020 a prijava mu bila 8.V 2018 a moj drugar imao prijavu Jun 2018 a imao termin i predao papire 12.12.2019 i verovatno odgovor posle Nove godine. Ja se prijavio 23.VII.2018.:think:
Nema sanse, vozaci su jos u prvoj polovini maja

Moracu da proverim da mi nije dao pogresnu informaciju u vezi meseca ali sam siguran da me ne laze kao sto ne sumnjam ni u tvoje informacije FDDD!😉
ima na fb tacno se zna dokle se stiglo, ljudi obaveste kad dobiju termine. zato mi je ovo za jun neverovatno. preskakali su jedino za spajanje porodice, sj... im se bio sistem.
Dali mi treba A1 stepen jezika za elektricara nok 3-5 po novom zakonu?
po novom feg zakonu ovom sto krece od marta? najmanje a2

Drugar je verovatno išao na grupni termin

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back