Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Preporuka za vozače da još ne storniraju stare termine. Već 7-8 slučajeva znam gde je poslodavac zatražio taj Zustimmung od nadležne službe, a ovi odbili da ga izdaju. Svima isti odgovor. Od 01.novembra 2017. ne izdaju taj dokument poslodavcima. Izdaje se samo na zahtev ambasade. Nikome nije jasno zašto je ambasada uvela tu opciju ako ne može da se dobije...
Pa ne mora niko da stornira stari termin onako bezveze,to vazi samo za one koji imaju tu saglasnost e tek onda treba da storniraju stari termin i registeuju se za drugi.Ja cekam saglasnost vec 14 dana,a prethodna registracija mi je 5.6.2018 pa sam blizu i tako i tako..ali ne diram tu registraciju dok ne dobijem saglasnost.

Pa ne mora niko da stornira stari termin onako bezveze,to vazi samo za one koji imaju tu saglasnost e tek onda treba da storniraju stari termin i registeuju se za drugi.Ja cekam saglasnost vec 14 dana,a prethodna registracija mi je 5.6.2018 pa sam blizu i tako i tako..ali ne diram tu registraciju dok ne dobijem saglasnost.
Pa naravno da je tako :ok:
Dobro vece,imam jedno pitanje o ugovoru po detasmanu. Koliko se ceka na termin nakon prijave, inace poslodavac planira mene jednog da prijavi, za sta sam cuo da je malo duziproces?! Pozdrav i hvala unapred
To je posebna viza i mnogo se krace ceka mislim dva meseca, toliko sam ja cekao kad sam bio

To je posebna viza i mnogo se krace ceka mislim dva meseca, toliko sam ja cekao kad sam bio
[/QUOTE]
A reci mi, molim te na ovo... Taj poslodavac ima firmu u Srbiji i hoce u njoj da me prijavi sada u januaru,moram imati mesec dana radnog staza u toj firmi da bih mogao da apliciram u ambasadi za termin, da li mogu odmah zakazati termin ili moram sacekati da prodju tih mesec dana? jer bih trebao do 1. marta da budem u Nemackoj zbog fudbala, da li je to moguce? Voleo bih da me razumete. Hvala. Srdacan Pozdrav.

Dobro vece,imam jedno pitanje o ugovoru po detasmanu. Koliko se ceka na termin nakon prijave, inace poslodavac planira mene jednog da prijavi, za sta sam cuo da je malo duziproces?! Pozdrav i hvala unapred
Detasman tzv.terenska viza to je sad skraceno do 3 sedmice maksimalno cekanja i nemas sta da cekas tih mesec dana da prodje jer poslodavac ima pravo da ti unazad uplati taj mesec,to tako funkcionise sa detasmanom.

Sa tom vizom od nedavno mozes i ostati u Nemackoj,bar u Minhenu i Stuttgartu vec sad uspevaju da se prebace sa te vize na na vizu po zakonu za Z.Balkan,treba samo da odradis u Nemackoj nostrifikaciju diplome ako vec nisi i naravno da pronadjes posao u struci.
A to je viza koja se kod nas predaje po noks-u 3-5?
Mada, to cu kasnije videti sa njima,planiram jezik prvo da polozim, inace Mannheim je u pitanju, Baden-Wurttemberg.

A to je viza koja se kod nas predaje po noks-u 3-5?
Mada, to cu kasnije videti sa njima,planiram jezik prvo da polozim, inace Mannheim je u pitanju, Baden-Wurttemberg.
To ti je sezonska viza,najgori tip vize koju mozes dobiti,ali kad nema nista i to je dobro,sa tom vizom me mozes da ostanes u Nemackoj,ogranicen si na primer mozes 9 meseck raditi u toku godine i onda moras na 3 meseca da izadjes iz Nemacke i sve tako,i mozes da radis na samo jednom radnom mestu tj.gde ti firma iz Srbije napravi dozvolu.
Nista ti tu ne predajes niti zakazujes u ambasadi,to sve za tebe mora firma da odradi.Tvoja duznost je da odradis lekarski pregled i da u socijalnom izvadis obrazsce za zdrastveno osiguranje i to sve tvoja firma predaje u ambasadu a naravno da mozes i ti.Tebe ce zvati samo iz ambasade da das otisak prsta.To je proces sa kojim firma mora da te upozna.
Kazem ti od nedavno uspevaju da se prebace sa te na vizu po pravilima sa Z.Balkan.

Kako se dobija saglasnost za stornitanje termina ?
Neki ljudi su stornirali,međutim poslodavci ne mogu da dobiju Vorabzustimmung jer ga BAA ne izdaje još od 01.nobembra 2017. Ja znam već za 7 takvih slučajeva zato i pisem to.

A kakva je situacija sa storniranjima za spajanje porodice ?
Ja sam baš zvala i slala one upite. Na kraju sam ovde dobila još jedan mail gde mogu da pitam to što me zanima. Odgovorili su odmah sutradan. Moja prijava je bila 26.02.2019. Moj muž je duže u nemačkoj, pa sam htela da ih pitam sa li spadam u tu grupu gde mogu da se prijavim po novonastalom kategorijom spajanje porodice. I još brdo pitanja sam pitala. Nisu mi odgovorili na pitanja, samo su mi napisali da me savetuju da ne storniram svoju prijavu iz februara zato što ne mogu da garantuju da ću dobiti termin ranije.

Pozdrav svima.

Apsolutni sam početnik, tako da ako nešto pogrešim ili pogrešno napišem, imajte dosta razumevanja i nemojte odmah da me kritikujete.
Interesuje me sledeće:
1. Da li prilikom slanja diplome za nostrifikaciju treba poslati i neki dokaz o znanju nemačkog jezika ili ne?
2. U slučaju da postoje 2 diplome (fakultet i magistratura) da li se šalju obe ili samo ova druga?
3. Kada se dobije dokument o nostrifikaciji, šta on konkretno u praksi znači (nakon 01/03/2020)? Da mogu da apliciram za poslove gde se traže ta znanja, odnosno uslovi, da ne moram da polažem neke dodatne ispite......
4. Da li su za nostrifikaciju bitni nivoi znanja jezika u odnosu na pojedine naše fakultete ili ne? Tipa npr: za ETF B1, za Veterinu B2, za FON B1,itd ili ovo nema veze

Unapred hvala za odgovore.
1.Da bi se započela nostrifikacija ne treba slati nikakav dokaz o jeziku.
2.Šalji obe diplome radi lakše nostrifikacije.I ako imas radno iskustvo u struci salji potvrdu o tome.
3.Nostrifikovana diploma znaci kao da si zavrsio skolu u Nemackoj,izjednačena je sa njihovom diplomom,traziš posao u struci.
Sve ovo pod uslovom da si dobio nostrifikaciju bez deficita.Postoji mogucnost da dobiješ nostrifikaciju uz neki uslov koji moras da ispuniš.
4.Jedan od uslova koji skoro sigurno dobijas je i nivo jezika koji moras da položis i koji se razlikuje od zanimanja do zanimanja.Ako dobijes direktnu nostrifikaciju onda ce ti jezik biti i jedini uslov.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back