Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav. Jedno pitanje :
U ugovoru stoji pozicija Anlagenmechaniker, u diplomi elektromehanicar za rashladne uredjaje,prijavljen za NOKS 3-5..prolazi li to ili mora drugi ugovor za npr.anlagenmechaniker für klima- und kälte- technik ili slicno? Tacnije hocu da pitam koja je tolerancija po pitanju naziva radnog mesta,mora li da bude potpuno isto u ugovoru i diplomi? Inace je delatnost firme koja je dala ugovor rashlada,grejanje,klimatizacija ..Pomaze li ako se u ugovoru navede opis poslova koji bi se obavljali...?
Hvala unapred
Ma ovo prolazi po meni.

Pozdrav narode, da podijelim jos jednu informaciju jer sam rekao da cu se javiti,
Nox 3-5 vozac
Registracija 12.03.2018
Mail sa terminom 30.08.2019
Odbijenica 22.09.2019
Zalba poslana u Ambasadu nakon mozda 28 dana a pisala mi gospodja iz Sarajeva Jahić Ahmethodzić Lejla, posto se Sonja Soro nije nikad javila,
Jutros mail sa terminom da donesem pasoš na viziranje, ambasada BG
U odbijenici pisalo da prednost imaju radnici iz EU i sa njihovog biroa, grad Munchen

Sta znaci viza za Datasman

Hvala unapred.
To ti je kao neka sezonska viza,mozes da radis samo za firmu iz Srbije koja te salje u Nemacku i nista drugo,ogranicen si i po tome sto mozes da radis za tu firmu 9 meseci u toku godine i onda pravis pauzu od 3 meseca.To ti je viza za terenske radnike i nista drugo ne mozes sa njom napraviti,ili ostati raditi za stalno u Nemackoj,medjutim kad nema posla u Srbiji i to nije losa opcija ali je na zadnjem mestu

Ide to brzo moj drugar prosle sedmice dobijo termin a registrovao se 17.10.2019,termin za 11.12.2019,znaci brze od dva meseca termin,sve zavisi od broja prijavljenih moze i posle 20 dana da se dobije termin za taj noks ponekad .
Hvala na odgovoru!

Znam da su ljudi termin za termin za NOKS 6-8 na leto cekali oko 3 meseca, sto je opet mnogo bolje od drugih kategorija, ali opet, sad vidim da ljudi govore da se i to ubrzalo. Znaci mogu ocekivati termin negde u Januaru ili pocetkom Februara, ako sam se prijavio 20.11.2019.?

Hvala jos jednom na odgovoru.

Pozdrav. Jedno pitanje :
U ugovoru stoji pozicija Anlagenmechaniker, u diplomi elektromehanicar za rashladne uredjaje,prijavljen za NOKS 3-5..prolazi li to ili mora drugi ugovor za npr.anlagenmechaniker für klima- und kälte- technik ili slicno? Tacnije hocu da pitam koja je tolerancija po pitanju naziva radnog mesta,mora li da bude potpuno isto u ugovoru i diplomi? Inace je delatnost firme koja je dala ugovor rashlada,grejanje,klimatizacija ..Pomaze li ako se u ugovoru navede opis poslova koji bi se obavljali...?
Hvala unapred
Pozdrav. U kom gradu ste konkurisali za posao? Da li ste prevodili diplomu ili nostrifikovali? Tj da li je bilo potrebe. Imam isto zanimanje, zato pitam. Hvala

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back