Ima li neko info o vozacima,hoce li podeliti neki termin ove nedelje
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kao dipl.ekonomista visok nivo poznavanja jezika i ako ste neki veliki strucnjak iz oblasti ekonomije imate ekstra sanse,medjutim za sve ostalo morate imati neko poznastvo tj.nekog ko bas hoce da vas zaposli,to je realnost jer nemci to studiraju masovno to je omiljeni faks kod njih.Sta cemo mi koji smo NOKS 1-2 prijavili i koji cemo ispusiti?
Znaci po novom mora kvalifikovano zanimanje?
Moj fax ekonomski,to bog ne moze da mi nadje posao,visok nivo znanja traze,radno uskustvo koje nemam,+3800 bruto plata mora biti minimum.
Ja bi NOKS 6-8 sad prijavio da imam posao neki za to.
kako kamiondzije koje dobiju npr. slovenacku ili nemacku vizu posle voze po celoj Evropi za svoju maticnu firmu iz Slo/DeAli ono sto poslodavca zanima je, da li sa plavom kartom smijem za njega da odem u francusku ili holandiju na 2-3 dana i da tamo za njega obavim neke poslove (u konkretnom slucaju mjerenje dubina podzemnih voda).
Pa i ja se vodim tom logikom, ali sumnjam da ce poslodavac da rizikuje kaznu od 500 000 eura (mislim da sam to negdje procitao!). Osim toga trazi mi behördliche bescheinigung da je to moguce.kako kamiondzije koje dobiju npr. slovenacku ili nemacku vizu posle voze po celoj Evropi za svoju maticnu firmu iz Slo/De
uostalom, ko ce, majketi, da ti proverava da li imas dozvolu za rad kad odes na teren van Nemacke?!
I kod mene slucaj isti, zavrsen ekonomski fakultet, ali tesko da se nadje posao u struci u Nemackoj, kazu da ih ima dosta tamo.Sta cemo mi koji smo NOKS 1-2 prijavili i koji cemo ispusiti?
Moj fax ekonomski,to bog ne moze da mi nadje posao,visok nivo znanja traze,radno uskustvo koje nemam,+3800 bruto plata mora biti minimum.
i sto se tice toga da nece mnogo nas stici po starom zakonu,ne znam jel neko zvao ambasadu da ih pita sta oni kazu na to sto smo ga svi ''ispusili''?Sta cemo mi koji smo NOKS 1-2 prijavili i koji cemo ispusiti?
Na pocetku primene zakona 2016. je bilo tako, po 150-200 ljudi dnevno.Pa to ti je na dan jedno 100-120 osoba pred ambasadom.
Malo si pobrkao termine. po Eu se moze putovati sa nasim pasosem 90 dana turisticki, i ne smes da budes zaposlen jer nemas taj tip vize. Nemacka PLAVA KARTA je tip boravisne/radne vize i traje 4 godine, s tim da se posle toga produzava trajno (posle 33 meseca moze da se trazi trajni boravak, a ukoliko imas B1 nemacki, posle 21 meseca). Ako imas plavu kartu i legalno si zaposlen, za firmu mozes da obavljas posao gde god to poslodavac zahteva.Pozdrav. Dugo sam trazio po netu odgovore, ali nazalost jos nisam nista uspio da nadjem. Naime, dobio sam ponudu za posao. To bi sve islo preko plave karte, jer su svi uslovi za to ispunjeni. Ali ono sto poslodavca zanima je, da li sa plavom kartom smijem za njega da odem u francusku ili holandiju na 2-3 dana i da tamo za njega obavim neke poslove (u konkretnom slucaju mjerenje dubina podzemnih voda). Koga god pitam, svi se pozivaju na onaj dio u kojem pise da se smije sa plavom kartom putovati po EU na 90 dana, ali samo turisticki. Da li iko zna nesto vise o ovome? Jer u protivnom cu morati da odbijem posao. Hvala
A dali i sa drugom vizom koja nije plava karta imas pravo da trazis stalni boravak posle 33 meseca odnosno 21 meseca?Malo si pobrkao termine. po Eu se moze putovati sa nasim pasosem 90 dana turisticki, i ne smes da budes zaposlen jer nemas taj tip vize. Nemacka PLAVA KARTA je tip boravisne/radne vize i traje 4 godine, s tim da se posle toga produzava trajno (posle 33 meseca moze da se trazi trajni boravak, a ukoliko imas B1 nemacki, posle 21 meseca). Ako imas plavu kartu i legalno si zaposlen, za firmu mozes da obavljas posao gde god to poslodavac zahteva.
U prevodu, imas plavu kartu - imas pravo da radis i sve kao i svaki nemac, osim da glasas.
Koliko znam, posle ulazne od 6 meseci ide, kako se kome zalomi, na godinu ili cak tri produze. Posle pet trajna viza.koliko sam upucen ne moze, nisam proveravao to ali sam cuo da ide drugacije... koliko znam radne vize (1-2 i 3-5) se izaju na kraci period.
Izvini FDDD, ako možeš molim te da odg. Da li produžavanje vize može i u Nem. Ili? Hvala. Verujem da to interesuje i druge članove ovog fantastičnog foruma i to. Još jednom, hvala Ti!Koliko znam, posle ulazne od 6 meseci ide, kako se kome zalomi, na godinu ili cak tri produze. Posle pet trajna viza.
I dodatno pitanje:ako da. Onda gdi?Izvini FDDD, ako možeš molim te da odg. Da li produžavanje vize može i u Nem. Ili? Hvala. Verujem da to interesuje i druge članove ovog fantastičnog foruma i to. Još jednom, hvala Ti!![]()
Mislim, gde? To sam Htela d te pitam.I dodatno pitanje:ako da. Onda gdi?
Mislim, gde? To sam Htela da te pitam.
Sva ostala produzenja rade se u Nemackoj, vise sa ambasadom nemas nista, ne znam tacno gde se produzava, reci cu ti kad dobijem ulaznuIzvini FDDD, ako možeš molim te da odg. Da li produžavanje vize može i u Nem. Ili? Hvala. Verujem da to interesuje i druge članove ovog fantastičnog foruma i to. Još jednom, hvala Ti!![]()
Hvala Ti. Znači... Držim ti fige iz sve snage i izSva ostala produzenja rade se u Nemackoj, vise sa ambasadom nemas nista, ne znam tacno gde se produzava, reci cu ti kad dobijem ulaznu![]()
Hvala Ti. Znači... Držim ti fige iz sve snage i iz ❤moga da uspeš(mo)od ❤sam htela da kažem..
Svaki put mi zadrhte ruke, kad je ova tema oko srca, 'oću kažem vize i to.![]()
@ZHG Sve radis u KVR u gradu gde zivis. kucas na netu na primer KVR Munchen i izadje ti adresa burgerbiroa gde resavas sve oko vize.Hvala!
@zeljko944 12 kvadrata po odrasloj osobi i 10 kvadrata po detetu