Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta cemo mi koji smo NOKS 1-2 prijavili i koji cemo ispusiti?
Znaci po novom mora kvalifikovano zanimanje?
Moj fax ekonomski,to bog ne moze da mi nadje posao,visok nivo znanja traze,radno uskustvo koje nemam,+3800 bruto plata mora biti minimum.
Ja bi NOKS 6-8 sad prijavio da imam posao neki za to.
Kao dipl.ekonomista visok nivo poznavanja jezika i ako ste neki veliki strucnjak iz oblasti ekonomije imate ekstra sanse,medjutim za sve ostalo morate imati neko poznastvo tj.nekog ko bas hoce da vas zaposli,to je realnost jer nemci to studiraju masovno to je omiljeni faks kod njih.

Pozdrav. Dugo sam trazio po netu odgovore, ali nazalost jos nisam nista uspio da nadjem. Naime, dobio sam ponudu za posao. To bi sve islo preko plave karte, jer su svi uslovi za to ispunjeni. Ali ono sto poslodavca zanima je, da li sa plavom kartom smijem za njega da odem u francusku ili holandiju na 2-3 dana i da tamo za njega obavim neke poslove (u konkretnom slucaju mjerenje dubina podzemnih voda). Koga god pitam, svi se pozivaju na onaj dio u kojem pise da se smije sa plavom kartom putovati po EU na 90 dana, ali samo turisticki. Da li iko zna nesto vise o ovome? Jer u protivnom cu morati da odbijem posao. Hvala

Ali ono sto poslodavca zanima je, da li sa plavom kartom smijem za njega da odem u francusku ili holandiju na 2-3 dana i da tamo za njega obavim neke poslove (u konkretnom slucaju mjerenje dubina podzemnih voda).
kako kamiondzije koje dobiju npr. slovenacku ili nemacku vizu posle voze po celoj Evropi za svoju maticnu firmu iz Slo/De
uostalom, ko ce, majketi, da ti proverava da li imas dozvolu za rad kad odes na teren van Nemacke?!

kako kamiondzije koje dobiju npr. slovenacku ili nemacku vizu posle voze po celoj Evropi za svoju maticnu firmu iz Slo/De
uostalom, ko ce, majketi, da ti proverava da li imas dozvolu za rad kad odes na teren van Nemacke?!
Pa i ja se vodim tom logikom, ali sumnjam da ce poslodavac da rizikuje kaznu od 500 000 eura (mislim da sam to negdje procitao!). Osim toga trazi mi behördliche bescheinigung da je to moguce.

Zdravo,posto sam se registrovao za NOKS 1-2 u februaru 2019,sto znaci da mogu da sanjam da stignem dok vazi zakon.
Da li ste culi nesto vezano za neku firmu u nemackoj da moze da ubrza taj moj termin da stignem do 31.12.2020.?
Tipa da im je hitno za radnike...ili u fazonu ukdia se taj stari zakon pa da mi ubrzaju termin.
Hvala.

Moj fax ekonomski,to bog ne moze da mi nadje posao,visok nivo znanja traze,radno uskustvo koje nemam,+3800 bruto plata mora biti minimum.
I kod mene slucaj isti, zavrsen ekonomski fakultet, ali tesko da se nadje posao u struci u Nemackoj, kazu da ih ima dosta tamo.

i sto se tice toga da nece mnogo nas stici po starom zakonu,ne znam jel neko zvao ambasadu da ih pita sta oni kazu na to sto smo ga svi ''ispusili''?
Ja kad sam ih zvao oterali su me u ... kao sve pise na sajtu jasno,do 31.12.2020. vazi,ali za to sto smo ispusili mi nisu dali odgovor?

Pozdrav. Dugo sam trazio po netu odgovore, ali nazalost jos nisam nista uspio da nadjem. Naime, dobio sam ponudu za posao. To bi sve islo preko plave karte, jer su svi uslovi za to ispunjeni. Ali ono sto poslodavca zanima je, da li sa plavom kartom smijem za njega da odem u francusku ili holandiju na 2-3 dana i da tamo za njega obavim neke poslove (u konkretnom slucaju mjerenje dubina podzemnih voda). Koga god pitam, svi se pozivaju na onaj dio u kojem pise da se smije sa plavom kartom putovati po EU na 90 dana, ali samo turisticki. Da li iko zna nesto vise o ovome? Jer u protivnom cu morati da odbijem posao. Hvala
Malo si pobrkao termine. po Eu se moze putovati sa nasim pasosem 90 dana turisticki, i ne smes da budes zaposlen jer nemas taj tip vize. Nemacka PLAVA KARTA je tip boravisne/radne vize i traje 4 godine, s tim da se posle toga produzava trajno (posle 33 meseca moze da se trazi trajni boravak, a ukoliko imas B1 nemacki, posle 21 meseca). Ako imas plavu kartu i legalno si zaposlen, za firmu mozes da obavljas posao gde god to poslodavac zahteva.

U prevodu, imas plavu kartu - imas pravo da radis i sve kao i svaki nemac, osim da glasas.

Malo si pobrkao termine. po Eu se moze putovati sa nasim pasosem 90 dana turisticki, i ne smes da budes zaposlen jer nemas taj tip vize. Nemacka PLAVA KARTA je tip boravisne/radne vize i traje 4 godine, s tim da se posle toga produzava trajno (posle 33 meseca moze da se trazi trajni boravak, a ukoliko imas B1 nemacki, posle 21 meseca). Ako imas plavu kartu i legalno si zaposlen, za firmu mozes da obavljas posao gde god to poslodavac zahteva.

U prevodu, imas plavu kartu - imas pravo da radis i sve kao i svaki nemac, osim da glasas.
A dali i sa drugom vizom koja nije plava karta imas pravo da trazis stalni boravak posle 33 meseca odnosno 21 meseca?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back