Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste zavrsio sam kurs ali nigde na toj diplomi ne pise koliko traje, u skoli gde sam isao pise da je priznaju u evropi zove se "Znanje". Sad isto mi nije jasno kako ponovo da se prijavim posto ce stati sa ovim noks 1-2. Verovatno treba prvo da proverim da li je diploma validna i da uzmem taj dokument ako jeste. Totalno zbunili ljude.
Pazi kurs molera ne moze biti kvalifikovano zanimanje to je noks 1-2 do dve godine skole to stoji na sajtu ambasade,takodje na sajtu stoji da je kvalifikovano zanimanje minim.3 godine srednje skole.Pazi svi moraju poslati svoju diplomu na poravnanje u Nemacku,ali pazi pored diplome ti saljes i predmete sto si imao u srednjoj skoli itd..jer ne salje se samo diploma da se dokaze njena validnost.To je to sto se tice novog zakona.

Pazi kurs molera ne moze biti kvalifikovano zanimanje to je noks 1-2 do dve godine skole to stoji na sajtu ambasade,takodje na sajtu stoji da je kvalifikovano zanimanje minim.3 godine srednje skole.Pazi svi moraju poslati svoju diplomu na poravnanje u Nemacku,ali pazi pored diplome ti saljes i predmete sto si imao u srednjoj skoli itd..jer ne salje se samo diploma da se dokaze njena validnost.To je to sto se tice novog zakona.
Kako se to salje putem maila ili se nose papiri direktno ili putem poste. Izvini ako sam dosadan.

Jeste zavrsio sam kurs ali nigde na toj diplomi ne pise koliko traje, u skoli gde sam isao pise da je priznaju u evropi zove se "Znanje". Sad isto mi nije jasno kako ponovo da se prijavim posto ce stati sa ovim noks 1-2. Verovatno treba prvo da proverim da li je diploma validna i da uzmem taj dokument ako jeste. Totalno zbunili ljude.
Kako da ti objasnim i koliko ces da razumes... pusti sta pise tu na diplomi kursa to ti nista ne vredi.
Ako si po ovom starom zakonu i ako si aplicirao NOKS 1-2, i ako ti je posao u ugovoru posao za NOKS 1-2 i ako sto je najvaznije STIGNES do kraja 2020. na termin, onda mozes i da napravis nesto.
Ovako, ako si aplicirao NOKS 1-2 posle maja 2018. (ili ces tek da apliciras !!!) onda zaboravi na Nemacku. Jbg surovo ali tako je

• Podržavam
Reactions: ZHG
Kako se to salje putem maila ili se nose papiri direktno ili putem poste. Izvini ako sam dosadan.
Imas na sajtu upute sve sta treba www.kmk.org ili anerkenung in deutschland,treba poprilicno toga da se spremi i da im se posalje, to kad im posaljes sve sta treba moraces im uplatiti negde oko 200-300evra.Jer svako po novom mora dokazati svoju validnost diplome da spada u kvalifikovanu pa tek onda konkurisati za vizu,izuzetak su ljudi sa fakultetom koijm je dovoljan dokument sa sajta anabin.To sve pise i na sajtu ambasade.

Imam srednju geodetsku ali ne radim u struci godinama. I ucio Nemacki treba da polazem A1 ali meni sve to bezveze kad necu stici na red.
Nema veze sto nisi radio u struci njima trebaju radnici, moras da vidis koje poslove mozes u Nemackoj da radis sa tim smerom. Nemas sanse za ovaj stari zakon zato se spremaj za novi ako hoces u Nemacku. Znaci PRVO i najteze jezik nauci a poslodavac se nadje.

Ne mogu da verujem sta su uradili. Znaci nista od toga. Jedino ako ubrzaju ovo oko noks 1-2 sto cisto sumnjam.
Gotovo brate zatvarju kapiju laganice,znaci nekvalifikovane tj.noks 1-2 vise nece,sad su se bacili na kvalifikovne ljude ali i to ce trajati kratko jer celi svet ce biti u igri svima otvaraju granice da dodju tako da ce se brzo popuniti radna mesta i polako ce se postravati odlazak,ljudi preko 45 minimum bruto 3700 to retko ko moze dostici,naravno tu je i jezik i diploma koja mora biti priznata tako da guzvi tesko da ce i da bude po novom u ambsadi.To sve kad ispunis mozes od 01.03.2020 da konkurises za vizu,nije da mracim ali je stvarno tako po novom.

• Podržavam
Reactions: ar4
Gotovo brate zatvarju kapiju laganice,znaci nekvalifikovane tj.noks 1-2 vise nece,sad su se bacili na kvalifikovne ljude ali i to ce trajati kratko jer celi svet ce biti u igri svima otvaraju granice da dodju tako da ce se brzo popuniti radna mesta i polako ce se postravati odlazak,ljudi preko 45 minimum bruto 3700 to retko ko moze dostici,naravno tu je i jezik i diploma koja mora biti priznata tako da guzvi tesko da ce i da bude po novom u ambsadi.To sve kad ispunis mozes od 01.03.2020 da konkurises za vizu,nije da mracim ali je stvarno tako po novom.
Bas tako je, kapija je bila kratko odskrinuta, ko je usao, usao i ovo malo koji su aplicirali do leta/jeseni 2018. oni ce uci i to je to.
A budaletine svapske, koji ce jos majstor tipa zidar, varioc da im nauci jezik i da polozi na Göthe sertifikat, da ima diplomu srednje skole bas tog smera i da je nostrifikuje i da ima kesh na racunu da trazi posao. Ajde nek mi neko kaze koliko takvih moze to da ispuni?

Bas tako je, kapija je bila kratko odskrinuta, ko je usao, usao i ovo malo koji su aplicirali do leta/jeseni 2018. oni ce uci i to je to.
A budaletine svapske, koji ce jos majstor tipa zidar, varioc da im nauci jezik i da polozi na Göthe sertifikat, da ima diplomu srednje skole bas tog smera i da je nostrifikuje i da ima kesh na racunu da trazi posao. Ajde nek mi neko kaze koliko takvih moze to da ispuni?
Znaci mozda ima nade po starom sistemu posto sam aplicirao 05.10.2018.

Pozdrav,
Da li neko zna sta je sve potrebno od dokumentacije za upis deteta od 16 godina u skolu u Nemackoj? Da li dokumenti moraju biti prevedeni na Nemacki jezik? Zavrsila je prvu godinu srednje skole u Srbiji i sad se preseljava kod mene u Namacku. Nemacki jezik nezna.
Hvala

uhhhh… dete od 16 god. bez znanja nemackog planiras da upises u neku nemacku skolu?! pa sto nije ucila nemacki dok ste spremali spajanje porodice (sigurno nisi preko noci resio dete da dovedes u DE)?! One price "deca lako nauce jezik sa drugom decom", to zaboravi! jednostavno nije tacno… mozda nauce, da razgovaraju, ali pravopis, gramatiku, citanje, pisanje, jednostavno nema sanse! mozda ako se radi o detetu od 2-3 god. pa do skole uspe da stigne vrsnjake, ali u kasnijem dobu je to nemoguce.

iskren da budem, ne mislim da ti je dovodjenje deteta tog doba u Nemacku bas sjajna ideja, iz vise razloga:

prvo, radi se o vrlo specificnim godinama kada su deca emotivno vrlo nestabilna i osetljiva. gube svoje staro drustvo, a cesto ne mogu da se snadju u novoj sredini, osecaju se odbaceno, bez prijatelja itd. a bez znanja jezika ove pojave mogu da budu samo jos izrazenije.

drugo, skolski sistem u Nemackoj je potputno drugaciji u odnosu na sistem u Srbiji (osnovna skola traje 4 god, vec od 5. deca se profesionalno usmeravaju) i pitanje je kako ce tvojoj cerki vrednovali razrede od 5-8 osnovne skole, kad to u DE ne postoji?! pretpostavljam da bi je rasporedili u neku Hauptschule (za decu sa najlosijim uspehom u osnovnoj skoli), posle cega moze da upise Ausbildung samo za neki zanat. mozda ti je dete dobar ucenik u Srbiji, da ima perpsektivu da savrsi srednju i studira, a ako joj prekines skolovanje i dovedes u nemacku, jednostavno ce je tako rasporediti kako sam ti rekao (svidjalo se to tebi ili ne) i nakraju ce zavrisiti kao prodavac u Aldiju ili sl. a mozda bi u Srbiji postala lekar, inzenjer, pravnik…

Imam komsije iz Makedonije koji su dosli kada su im deca bila u osnovnoj skoli (mislim 4. i 2. razred) i decu su samo vratili jedan razred unazad jer su nesto nemackog znali. prakticno su ponovili razred koji su zavrsili u MK nastavili da idu sa drugom decom. naravno, oboje su posle zavrsene osnovne skole (4. razreda) rasporedili u hauptschule, jer kada sa jezikom zaostajes za drugom decom, nije ti Problem samo nemacki, nego i svi ostali predmeti jer je, naravno, sve na nemackom.
inace, kad deca ne znaju nista nemacki, rasporede ih u Integraciona odeljenja sa decom Sirijaca, Avganistanaca, Pakistanaca, Afrikanaca i ostalih izbeglica… ne verujem da ce ti dete u takvom drustvu bas biti srecno!

na tvom mestu, ja bih razmislo jos jednom. mislim da je bolje pustiti da dete zavrsi skolu u Srbiji, pa onda uradi Anerkennung diplome i to joj racunaju kao da je u Nemackoj zavrsila, a za to vreme uci nemacki i dalje, pa kad ovde moze da ima mngo bolji start nego u toj situaciji u koju ces je sada dovesti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back