Znaci sta sad ja moram da uradim da odem zavrsim neku srednju gradjevinsku tj.razliku ispita i da to predam na poravnjanje. Mislim vec imam posao ugovor o radu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pazi kurs molera ne moze biti kvalifikovano zanimanje to je noks 1-2 do dve godine skole to stoji na sajtu ambasade,takodje na sajtu stoji da je kvalifikovano zanimanje minim.3 godine srednje skole.Pazi svi moraju poslati svoju diplomu na poravnanje u Nemacku,ali pazi pored diplome ti saljes i predmete sto si imao u srednjoj skoli itd..jer ne salje se samo diploma da se dokaze njena validnost.To je to sto se tice novog zakona.Jeste zavrsio sam kurs ali nigde na toj diplomi ne pise koliko traje, u skoli gde sam isao pise da je priznaju u evropi zove se "Znanje". Sad isto mi nije jasno kako ponovo da se prijavim posto ce stati sa ovim noks 1-2. Verovatno treba prvo da proverim da li je diploma validna i da uzmem taj dokument ako jeste. Totalno zbunili ljude.
Kako se to salje putem maila ili se nose papiri direktno ili putem poste. Izvini ako sam dosadan.Pazi kurs molera ne moze biti kvalifikovano zanimanje to je noks 1-2 do dve godine skole to stoji na sajtu ambasade,takodje na sajtu stoji da je kvalifikovano zanimanje minim.3 godine srednje skole.Pazi svi moraju poslati svoju diplomu na poravnanje u Nemacku,ali pazi pored diplome ti saljes i predmete sto si imao u srednjoj skoli itd..jer ne salje se samo diploma da se dokaze njena validnost.To je to sto se tice novog zakona.
Kako da ti objasnim i koliko ces da razumes... pusti sta pise tu na diplomi kursa to ti nista ne vredi.Jeste zavrsio sam kurs ali nigde na toj diplomi ne pise koliko traje, u skoli gde sam isao pise da je priznaju u evropi zove se "Znanje". Sad isto mi nije jasno kako ponovo da se prijavim posto ce stati sa ovim noks 1-2. Verovatno treba prvo da proverim da li je diploma validna i da uzmem taj dokument ako jeste. Totalno zbunili ljude.
Ako mislis diplomu kursa, to se ne nostrifikuje. Ako imas srednjoskolsku diplomu a nije vezano za gradjevinu, opet dzabe je nostrifikujes.Kako se to salje putem maila ili se nose papiri direktno ili putem poste. Izvini ako sam dosadan.
Imas na sajtu upute sve sta treba www.kmk.org ili anerkenung in deutschland,treba poprilicno toga da se spremi i da im se posalje, to kad im posaljes sve sta treba moraces im uplatiti negde oko 200-300evra.Jer svako po novom mora dokazati svoju validnost diplome da spada u kvalifikovanu pa tek onda konkurisati za vizu,izuzetak su ljudi sa fakultetom koijm je dovoljan dokument sa sajta anabin.To sve pise i na sajtu ambasade.Kako se to salje putem maila ili se nose papiri direktno ili putem poste. Izvini ako sam dosadan.
A koju srednju skolu imas? Pronadji poslodavca za taj smer, nauci nemacki do A2/B1 (ipak mora obrnuto) i idesAplicirao sam 05.10.2018. Tako da od toga nema nista. Jedino da probam da pozavrsavam ovde sad neku skolu msm tu razliku ispita i ponovo da apliciram po novom zakonu.Ne znam hoce li prihvatiti tako nesto?
Imam srednju geodetsku ali ne radim u struci godinama. I ucio Nemacki treba da polazem A1 ali meni sve to bezveze kad necu stici na red.A koju srednju skolu imas? Pronadji poslodavca za taj smer, nauci nemacki do A2/B1 (ipak mora obrnuto) i ides
Nema veze sto nisi radio u struci njima trebaju radnici, moras da vidis koje poslove mozes u Nemackoj da radis sa tim smerom. Nemas sanse za ovaj stari zakon zato se spremaj za novi ako hoces u Nemacku. Znaci PRVO i najteze jezik nauci a poslodavac se nadje.Imam srednju geodetsku ali ne radim u struci godinama. I ucio Nemacki treba da polazem A1 ali meni sve to bezveze kad necu stici na red.
Gotovo brate zatvarju kapiju laganice,znaci nekvalifikovane tj.noks 1-2 vise nece,sad su se bacili na kvalifikovne ljude ali i to ce trajati kratko jer celi svet ce biti u igri svima otvaraju granice da dodju tako da ce se brzo popuniti radna mesta i polako ce se postravati odlazak,ljudi preko 45 minimum bruto 3700 to retko ko moze dostici,naravno tu je i jezik i diploma koja mora biti priznata tako da guzvi tesko da ce i da bude po novom u ambsadi.To sve kad ispunis mozes od 01.03.2020 da konkurises za vizu,nije da mracim ali je stvarno tako po novom.Ne mogu da verujem sta su uradili. Znaci nista od toga. Jedino ako ubrzaju ovo oko noks 1-2 sto cisto sumnjam.
Bas tako je, kapija je bila kratko odskrinuta, ko je usao, usao i ovo malo koji su aplicirali do leta/jeseni 2018. oni ce uci i to je to.Gotovo brate zatvarju kapiju laganice,znaci nekvalifikovane tj.noks 1-2 vise nece,sad su se bacili na kvalifikovne ljude ali i to ce trajati kratko jer celi svet ce biti u igri svima otvaraju granice da dodju tako da ce se brzo popuniti radna mesta i polako ce se postravati odlazak,ljudi preko 45 minimum bruto 3700 to retko ko moze dostici,naravno tu je i jezik i diploma koja mora biti priznata tako da guzvi tesko da ce i da bude po novom u ambsadi.To sve kad ispunis mozes od 01.03.2020 da konkurises za vizu,nije da mracim ali je stvarno tako po novom.
Vidim da si skroz ok lik i da kapiras sta ti savetujemo. Ako imas viziju, nista nije prepreka pa ni ovaj novi zakon. Nemacki polozi A2 i ne brini.Hvala drugari na info.
Puno srece zelim.
Znaci mozda ima nade po starom sistemu posto sam aplicirao 05.10.2018.Bas tako je, kapija je bila kratko odskrinuta, ko je usao, usao i ovo malo koji su aplicirali do leta/jeseni 2018. oni ce uci i to je to.
A budaletine svapske, koji ce jos majstor tipa zidar, varioc da im nauci jezik i da polozi na Göthe sertifikat, da ima diplomu srednje skole bas tog smera i da je nostrifikuje i da ima kesh na racunu da trazi posao. Ajde nek mi neko kaze koliko takvih moze to da ispuni?
Živeo govornik(ci)Vidim da si skroz ok lik i da kapiras sta ti savetujemo. Ako imas viziju, nista nije prepreka pa ni ovaj novi zakon. Nemacki polozi A2 i ne brini.
Ne nema nade februra i mart 2018 ako ociste do kraja zakona to je to,po nekoj racunici ti bih trebao negde krajm 2023 da stignes na termin.Znaci mozda ima nade po starom sistemu posto sam aplicirao 05.10.2018.
Ako nesto drasticno ubrzaju, imali su prosirenje tj. nova ambasada pa mozda i bude, onda mozda imas sanse. Uci nemacki kao da se spremas za novi zakon trebace ti u oba slucajaZnaci mozda ima nade po starom sistemu posto sam aplicirao 05.10.2018.
Zašto misliš da prolaze samo diplome srednje škole vezane za građevinu?Ako mislis diplomu kursa, to se ne nostrifikuje. Ako imas srednjoskolsku diplomu a nije vezano za gradjevinu, opet dzabe je nostrifikujes.
Zato sto sam dobio posao kao moler nesto tog tipa. Mislim da je zato to napisao.Zašto misliš da prolaze samo diplome srednje škole vezane za građevinu?
Zašto misliš da prolaze samo diplome srednje škole vezane za građevinu?
Da. Po novom zakonu, za molera moras da imas srednju gradjevinsku. A koji smer, to je vec diskutabilno...Zato sto sam dobio posao kao moler nesto tog tipa. Mislim da je zato to napisao.
Pozdrav,
Da li neko zna sta je sve potrebno od dokumentacije za upis deteta od 16 godina u skolu u Nemackoj? Da li dokumenti moraju biti prevedeni na Nemacki jezik? Zavrsila je prvu godinu srednje skole u Srbiji i sad se preseljava kod mene u Namacku. Nemacki jezik nezna.
Hvala