Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima li sta od 1-2 ??

Zdravo FDDD, evo sam ja.. Znači nije me bilo dugo na forumu..
I pročitala sam drug moj što si napisao:".. Po novom zakonu neće se dobiti viza za nas" nepismene":Negovateljica sam... I još čekam noks 1-2... Sećaš me se? Gde si ti? Jesi li dobio termin? Da se radujem bar zbog tebe, ako već ja otpadam.....evo dve god. Biće.... Čekam...od 17.2.

Zdravo FDDD, evo sam ja.. Znači nije me bilo dugo na forumu..
I pročitala sam drug moj što si napisao:".. Po novom zakonu neće se dobiti viza za nas" nepismene":Negovateljica sam... I još čekam noks 1-2... Sećaš me se? Gde si ti? Jesi li dobio termin? Da se radujem bar zbog tebe, ako već ja otpadam.....evo dve god. Biće.... Čekam...od 17.2.
Nisam mogao da dobijem kad sam aplicirao dva dana posle tebe :) 19.02.
Ali evo me u Nemackoj, naravno ne sredjuje se viza ovde nego gazda Svaba pokusava na sve nacine da mi makar nesto sredi, prijavice me na neku doobuku, ima ta rupa u zakonu, to mu dodje kao neko skolovanje i ne ceka se viza. A posle ce videti da me ubaci preko neke strane firme da radim za njega... uglavnom kaze on - dolaze mi svakakvi iz celog sveta i svima mogu da radim vize osim vama Srbima, slao mail i Angeli ali sve dzabe, naravno.

Moze neko ovo da mi objasni?? Kakvo upisivanje u spisak?

Prilozi

• IMG_20190901_135256.jpg
    IMG_20190901_135256.jpg
    98,2 KB · Pregleda: 88
Pozdrav,
Da li je neko blize upoznat sa ovim:

Cesto pitanje je da li moze ili ne da se odmah izvrsi spajanje porodice ( prema 26.2 koji sad vazi ). I ako nigde nije specificno naglasano, a ovde ne govorimo o tome sta je Ambasada rekla, vec sta zakoni kazu, da se to moze odnosno ne moze uraditi. Postoji sablon po kome mnoge agencije i privatna lica idu i koji za sada daje dobre rezultate.

Ovaj deo smo objavili kao odgovor u grupi Vize termini info i prenosimo ga u celosti

* nema garancije da cete uspeti ali ako pokusate nista ne gubite.

Trudnoca nije razlog za ubrzavanje termina, rizicna trudnoca, depresija u toku trudnoce zbog razdvojenosti i slicno jesu razlozi da se neko brze spoji.

Deca nisu razlog da se istovremeno izvrsi spajanje, ali deca koju nema ko da cuva ( dokumentovano ), deca koja su mala ( dokumentovano ), deca koja su bolesna ( dokumentovano ) jesu.

Bitno je kako svoje stanje predstavite i po tome ce se postupati.

Ne moze da se napise trudna sam i hocu da se porodim kod muza, ali moze da se napise zbog trudnoce koja je prouzrokovala lose psihicko stanje, i straha trudnice da nece sama moci da prodje kroz porodjaj i postporodjajni period ( pa dokumenta lekara koji to potvrdjuje ) trazi se istovremeno spajanje sa muzem koji ima ( sad pazite radi se o istovremenom spajanju ne o ranijem spajanju - iliti brzem terminu ) radno odobrenje - Zustimmung ( pa se navede sta on ima i ostalo sta ce se predati )

Kad dodje termin, znaci dobili ste mejl da tog dana u toliko sati predate dokumenta i saljete Ambasadi mejl u kome se vidi da ste zakazali termin i za decu ( sto manja deca to bolje ) i da ih molite da iz tog i tog razloga ( sa opravdanom dokumentacijom a ne ja sam rekao da treba jer mi deca fale ) predate i za njih a Vi cete na terminu poneti svu dokumentaciju kojom dokazujete opravdanost spajanja.

Ko je koji Noks sa tim nema veze, ima veze samo i jedino sa pravilno pripremljenom dokumentacijom.

Tekst je sa stranice "Non-eu service germany" sa facebooka. (inace imaju mnogo korisnih i tacnih informacija).

Jel zna neko detalje ovoga, ukoliko bracni drug ima radnu dozvolu, pritom mu je zena trudna i registrovala se za termin za spajanje porodice...kako ubrzati njeno dobijanje termina, da li se salje email sa molbom i pratecom dokumentacijom na zvanicnom sajtu ambasade ili se radi na neki drugaciji nacin?

Dobro jutro, situvacija je sledeća:Jedna osoba je poslala mejl za zakaivanje termina u Njemačkoj ambasadi za Noks 3-5 u kategoriji Lica sa završenim srednjim stručnim obrazovanjem još prije par mjeseci.Trebala je da radi nešto u tom smislu, međutim sada je otišao u Njemacku i potpisao ugovor sa poslodavcem gdje bih trebao da radi kao vozac kamiona.On ima potrebne kategorije podatci u mejlu za Noks su tacnikao sto je broj pasoša i slicno samo što je umjesto Kategorije za Vozače motornih vozila to poslano na kategoriju za Lica sa završenim srednjim stručnim obrazovanjem.Mene zanima dali će u ambasadi praviti problem zbog te kategorije?Dali će on moči normalno da podnese prijavu za vizu i posle je dobije?pozdrav

Dobro jutro, situvacija je sledeća:Jedna osoba je poslala mejl za zakaivanje termina u Njemačkoj ambasadi za Noks 3-5 u kategoriji Lica sa završenim srednjim stručnim obrazovanjem još prije par mjeseci.Trebala je da radi nešto u tom smislu, međutim sada je otišao u Njemacku i potpisao ugovor sa poslodavcem gdje bih trebao da radi kao vozac kamiona.On ima potrebne kategorije podatci u mejlu za Noks su tacnikao sto je broj pasoša i slicno samo što je umjesto Kategorije za Vozače motornih vozila to poslano na kategoriju za Lica sa završenim srednjim stručnim obrazovanjem.Mene zanima dali će u ambasadi praviti problem zbog te kategorije?Dali će on moči normalno da podnese prijavu za vizu i posle je dobije?pozdrav
Ja sam imao slican problem, samo na vozac nego zavarivac. Kotaktirao vizno odeljenje mailom, stigao odgovor da je sve uredu, jer sam odgovarajuci noks, samo kad se bude islo na termin poneti odgovarajuce papire za zavarivaca sa sertifikatom. Tako ce biti i u vasem slucaju. Nebrinite.

Zdravo svima! Do sada sam samo pratla postove a sada je došao trenutak i da se uključim u priču. Naime, da li još uvek moze da se nakon 6 meseci boravka i rada u bilo kojoj zemlji Evropske unije, aplicira iz te zemlje u Nemačkoj ambasadi za radnu vizu u istoj? Molim ko zna provereno kako stoje stvari sa tim? Hvala!!
Da moze i to se zavrsi za par sedmica.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back