Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E bravo, stvarno si frajer, jebalo te tvoje iskustvo kad si 0 kao covek. Covek te pita lepo a ti se proseravas.

neznam sto ste nervozni lepo sam odgovorio
pokazao sam pismo od irme depise da sam radio kao vozac gradjevinskih masina 20 godina

- - - - - - - - - -

Primaju oni i bez iskustva znam ja al ajd da pitam namerno nasa posla! Poz

da si gledao po oglasima video bi da je minimum 2 godine iskustva za masiniste

neznam sto ste nervozni lepo sam odgovorio
pokazao sam pismo od irme depise da sam radio kao vozac gradjevinskih masina 20 godina

- - - - - - - - - -

da si gledao po oglasima video bi da je minimum 2 godine iskustva za masiniste

Pa covek te lepo pita koji su uslovi,a ti odmah 20 godina iskustva, to nigde nije uslov da se razumemo. A ja sam vozač po profesiji, spedicija i kiper i jedno i drugo višegodišnje iskustvo i svasta sam vidjao od bagerista, dolazili su ljudi koji su penziju zaradili kao bageristi pa mogu da kazem da ne znaju nista kao ***** a isto tako u zadnjoj firmi na autoputu je decko sa lopate presao na bager i za 6 meseci je mogao da izdrka tog sto je penzuju zaradio na bageru,eno ga i dan danas šije i ladno moze da kaze da radi 5 godina svako bi mu poverovao ,tako da sve zavisi kako kome ide i te godine iskustva nekad ne znace mnogo, rade ljudi kazem po 30 godina pa su tanki. A sad bageriste bez iskustva neverujem da ce primiti jer kad se kaze to "bez iskustva " na bageru to onda znaci da nista ne znas da radis, a neka svabska firma ne verujem da ce nas da prima i da nas uči, sa nekim znanjem se mora otici ali bas bez ikakvog znanja ne moze.

Pa covek te lepo pita koji su uslovi,a ti odmah 20 godina iskustva, to nigde nije uslov da se razumemo. A ja sam vozač po profesiji, spedicija i kiper i jedno i drugo višegodišnje iskustvo i svasta sam vidjao od bagerista, dolazili su ljudi koji su penziju zaradili kao bageristi pa mogu da kazem da ne znaju nista kao ***** a isto tako u zadnjoj firmi na autoputu je decko sa lopate presao na bager i za 6 meseci je mogao da izdrka tog sto je penzuju zaradio na bageru,eno ga i dan danas šije i ladno moze da kaze da radi 5 godina svako bi mu poverovao ,tako da sve zavisi kako kome ide i te godine iskustva nekad ne znace mnogo, rade ljudi kazem po 30 godina pa su tanki. A sad bageriste bez iskustva neverujem da ce primiti jer kad se kaze to "bez iskustva " na bageru to onda znaci da nista ne znas da radis, a neka svabska firma ne verujem da ce nas da prima i da nas uči, sa nekim znanjem se mora otici ali bas bez ikakvog znanja ne moze.

shvatam te sta pises ja sam shvatio pitanje da je kako sam ja dobio ugovor od svaba na osnovu cega.

Takođe me interesuje taj Zustimmung. O tome ništa ne piše u informacijama na sajtu za taj noks sem da postupak izdavanja vize uvek zahteva predhodnu saglasnost nadležne službe za strance u Nemačkoj - da li se na to misli kada se kaže Zustimmung i ako jeste šta mi možemo da uradimo po tom pitanju da ga zbog toga ne odbiju i precizne informacije kako molim?

Trenutno radim na ugovor o detašmanu i dobio sam ponudu od jedne Nemačke firme za posao, pripadam NOKSU 3-5. Dal imate neki savet ili preporuku? Hvala

Moras pokrenuti nostrifikaciju diplome(Anerkennung).Jedino preko toga mozes zavrsiti vizu u Nemackoj ,a da ne cekas termin u ambasadi.U trenutku podnosenja zahteva za vizu moras imati vazecu vizu i boravak u Nemackoj.Jedino i samo tako mozes sa detasmana preci u nemacku firmu .

Pozdrav svima,nov sam na sajtu,interesuje me da li na terminu za vizu mogu imati defizitbescheid iz jedne pokrajine a poslodavca iz druge?konkretno imam defizitbescheid iz hessena a poslodavca iz bavarske,da li mi nece praviti problem za vizu...i da li mogu nakon zaposlenja prebaciti dokumenta u regiji u kojoj je poslodavac iz razloga jer ce termin za vizu ubrzo,pa nemam vremena da cekam novi defizitbescheid

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back