Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moras pokrenuti nostrifikaciju diplome(Anerkennung).Jedino preko toga mozes zavrsiti vizu u Nemackoj ,a da ne cekas termin u ambasadi.U trenutku podnosenja zahteva za vizu moras imati vazecu vizu i boravak u Nemackoj.Jedino i samo tako mozes sa detasmana preci u nemacku firmu .

To zvuci izvodljivo ali je u sustini jenemoguce,jedan lik je tu vrstu vize pokusao i zavrsio na taj nacin ali je se naplacao potvrda i odbijenica,i nacekao se isto onoliko koliko bi cekao na termin,i to sve zavisi ode regije do regije da li moze,pisano je o tome negde na polvini foruma.

- - - - - - - - - -

Pozdrav svima,
Aplicirao 04.02.2018
Termin. 14.03.2019
Viza odobrena 27.03.2019
Noks 3-5 elektricar
Zena na salteru je bila vrlo ljubazna i maksimalno korektna.
Sretno svima i samo napred.
Jesi pre toga nostrifikovo diplomu elektricara ili si je samo onako doneo na termin.

To zvuci izvodljivo ali je u sustini jenemoguce,jedan lik je tu vrstu vize pokusao i zavrsio na taj nacin ali je se naplacao potvrda i odbijenica,i nacekao se isto onoliko koliko bi cekao na termin,i to sve zavisi ode regije do regije da li moze,pisano je o tome negde na polvini foruma.

- - - - - - - - - -

Jesi pre toga nostrifikovo diplomu elektricara ili si je samo onako doneo na termin.

Nista nisam nostrifikovao, samo prevod overen apostilom i original na uvid.

- - - - - - - - - -

Taj lik sam upravo Ja.Ja nisam imao dovoljno srece da brze zavrsim,ali sam zavrsio.Sigurno je mnogo brze 7 meseci takvog cekanja i borbe,nego 14 meseci preko noksa.Za mnom su krenule jos neke moje kolege i za 3-4 meseci zavrsile proceduru.....

Taj lik sam upravo Ja.Ja nisam imao dovoljno srece da brze zavrsim,ali sam zavrsio.Sigurno je mnogo brze 7 meseci takvog cekanja i borbe,nego 14 meseci preko noksa.Za mnom su krenule jos neke moje kolege i za 3-4 meseci zavrsile proceduru.....
Mozes li detaljno da obijasnis kako si sa detasmana dosao do te vize sto mi svi cekamo,potrebno mi je.

Bogami ti ovde lazes i tvoja mi pomoc ne treba,viza na taj nacin ne moze da se dobije,i postupak ti trajao 7 meseci i to u Nemackoj????????????

Jel to bese tebi treba da pomognem?

- - - - - - - - - -

Mozes li detaljno da obijasnis kako si sa detasmana dosao do te vize sto mi svi cekamo,potrebno mi je.

Nebih posebno na tebe trosio energiju i vreme

Veruj da prvi put cujem da to moze da se odradi jer detasman je sasvim nesto drugo,ti kad odes da radis na detasman mozes 9 meseci da radis i 3 da odmaras u domovini ili 2 godine da radis i 2 da odmaras,sad ovaj lik ovde na forumu tvrdi da je on to sebi za 7 meseci odradio tamo ovo sto mi cekamo,onda ako je tako najbolje svi da se prijavimo na detasman jer imas masu nasih firmi koja vodi nase ljude na taj nacin u Svabiju i onda usput sebi za 7 mesesi a neki i za 3 kako je napisao,sve to odraidimo,ako to moze onda sutra zovem firme a ima ih masa koje rade na detasman,to je onda super.

Veruj da prvi put cujem da to moze da se odradi jer detasman je sasvim nesto drugo,ti kad odes da radis na detasman mozes 9 meseci da radis i 3 da odmaras u domovini ili 2 godine da radis i 2 da odmaras,sad ovaj lik ovde na forumu tvrdi da je on to sebi za 7 meseci odradio tamo ovo sto mi cekamo,onda ako je tako najbolje svi da se prijavimo na detasman jer imas masu nasih firmi koja vodi nase ljude na taj nacin u Svabiju i onda usput sebi za 7 mesesi a neki i za 3 kako je napisao,sve to odraidimo,ako to moze onda sutra zovem firme a ima ih masa koje rade na detasman,to je onda super.

Kao prvo,nije to bas tako lako.Svako ko je radio kao detasmanac zna kako je tezak taj rad i zivot na terenu.Kao drugo, radno vreme na detasmanu je u proseku 250 sati mesecno.Sto znaci da onaj ko ne zna jezik i nije sposoban,tesko ce sve to uspeti.Pogotovo sto mora da izlazi sa posla.Da ne duzim vise
Ovako stoje stvari.Moze da se uradi.Svako ko je u Nemackoj, moze da ode da se raspita u uredu za strance.Nece vam to sami od sebe reci.Mora se naglasiti i reci da se zeli promeniti firma.I da je zahtev po anerkennungu.
Jer svako ko je na detasmanu on vec ima ulaznu vizu.Potrebno je da se vase zanimanje nalazi na deficitarnoj listi i da imate zavrsen anerkennung u Nemackoj .Prijava boravka.U zadnje vreme traze i ugovor o stanu i platne liste.
Problem sa detasmanskom vizom je taj sto se vodi kao ugovor o delu,i promena ugovora se moze uraditi samo i jedino na taj nacin.Tj da se prebaci u Nemacku firmu.
Jako bitno je i to da ako imate nostrifikovanu diplomu,satnica je znatno veca........

Imam pitanje-da li na termin za spajanje porodice idem sama ili u prisustvu supruga? Suprug je u Nemackoj,naravno tamo radi. Predpostavljam da samo ja mogu uci u ambasadu,jer samo ja imam termin,ali da pitam iskusnije :)
Zahtev za spajanje porodice je podneo vas suprug,on radi u Nemačkoj i on traži spajanje porodice.Na termin bi trebalo da ide on i članovi koji su navedeni.E sad da li možete da se pojavite bez njega...Ovo je samo moje razmišljanje,volela bih da cujem komentar da li sam u pravu.

Poslednja izmena:
Zahtev za spajanje porodice je podneo vas suprug,on radi u Nemačkoj i on traži spajanje porodice.Na termin bi trebalo da ide on i članovi koji su navedeni.E sad da li možete da se pojavite bez njega...Ovo je samo moje razmišljanje,volela bih da cujem komentar da li sam u pravu.

zahtev za spajanje podnosi onaj koji se spaja,zasto pisete nebuloze ,ako ne znate?!!!???
odgovor za IVB : idete sami na termin

- - - - - - - - - -

Imam pitanje-da li na termin za spajanje porodice idem sama ili u prisustvu supruga? Suprug je u Nemackoj,naravno tamo radi. Predpostavljam da samo ja mogu uci u ambasadu,jer samo ja imam termin,ali da pitam iskusnije :)

idete sami na termin

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back