Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zadnji podeljen vozac je 12.02...neocekuj podelu pre 5.04.....strasno je...vozace najmanje sad dele cak i 1-2 ce nas stici...a medicinari pretekli odavno..ja vec 13 meseci i neki dan cekam...kolege moje su prosle godine otisli sve sa vizom za 11 i 11 ipo meseci...ja ako ide ovako za 15 meseci..a tek oni koji su aplicirali aprila,maja....kataklizma..

Vidim da si ti dugo na forum . Katastrofa ja sam 12.04 aplicirao ugovor dobio 15.02 i kako stvari stoje opet cu morati da ga trazim . Svi nas pretekli a kad sam aplicirao bila prica da je pomama za vozacima . Pi

- - - - - - - - - -

20190324_083545.jpg

- - - - - - - - - -

20190324_083531.jpg

- - - - - - - - - -

Skinuta sa FB Vize termini info . Sve u svemu katastrofa

Ne, IT nije izdvojen nego sam napisao posao za koji sam dobio ugovor. Mislim da "Vozac" daje najbolje procene oko termina i poziva. Kod mene je pogodio tacno. Hvala mu za prognozu.

Vidim da si ti dugo na forum . Katastrofa ja sam 12.04 aplicirao ugovor dobio 15.02 i kako stvari stoje opet cu morati da ga trazim . Svi nas pretekli a kad sam aplicirao bila prica da je pomama za vozacima . Pi

- - - - - - - - - -

Pogledajte prilog 539248

- - - - - - - - - -

Pogledajte prilog 539249

- - - - - - - - - -

Skinuta sa FB Vize termini info . Sve u svemu katastrofa

Ja sad pocetkom aprila idem u De. po treci ugovor..

To mi i jeste problem, jer ne piše ništa, na tom polju posle email-a. Ja pretpostavljam da je broj pasoša.

morate se vratiti korak nazad,a levo gore imate nemacku zastavicu kliknite na nju i onda cete imate sve
,...i ne zadrzavajte se dugo na stranici jer ce vas automatski izbaciti,ako mejl ne dodje brzo probajte opet,jer zbog zadrzavanja se desi da uopste ne registruje

Ne može biti , nesto ti je pobrljavilo. Izadji i udji opet. I MORA ti izaći na srpsko/nemackom ili samo nemackom, ne sme na engleskom jer onda nema nista od termin, ne znam zasto to kompikuju sa tim jezicima ali tako ide.

Pozdrav,
procitao sam na pocetku foruma da za NOKS 3-5 je obavezno:
1. poznavanje nemackog na nivou B1
2. radno iskustvo, - mene interesuje koliko radnog iskustva minimalno moram da imam? da li je to vec odredjeno ili to samo zavisi od firme u kojoj zelim da se zaposlim?
...

Hvala.

Pozdrav,

2. radno iskustvo, - mene interesuje koliko radnog iskustva minimalno moram da imam? da li je to vec odredjeno ili to samo zavisi od firme u kojoj zelim da se zaposlim?
...
Idi bre covece dodjavola!!!! Oladi me......sve imam, samo iskustvo ne!
Nemoj bre da citas po forumu sta ti treba - idi lepo na sajt ambasade i iscitaj sve lepo. Nemoj da ste lenji bre ljudi......hocete u visu ligu, gde se vise zapinje i radi.....razmislite malo o tome!

morate se vratiti korak nazad,a levo gore imate nemacku zastavicu kliknite na nju i onda cete imate sve
,...i ne zadrzavajte se dugo na stranici jer ce vas automatski izbaciti,ako mejl ne dodje brzo probajte opet,jer zbog zadrzavanja se desi da uopste ne registruje

Ja nakon popunjavanja nisam bio siguran da li sam popunio sa tim zvezdicama ili ne.. stigao mi je potvrdni mail odmah za moj noks na nemacko/srpskom jeziku..posle sam se setio da su sigurno bile zvezdice pa sam se plasio da mi nece vaziti aplikacija ali kada sam se ovde na forumu raspitivao rekli su mi par njih da ako mi je stigao mail na nemacko/srpskom i pise da je termin za radnu vizu nema sta da brinem i valjda da je to na engleskom za sengen vizu i da bi mi stigao drugaciji potvrdni mail... pa sam ostavio tako kako jeste,inace razmisljao sam da storniram pa da apliciram opet...

Pozdrav,
...

Hvala.
Normalno da sve to treba za Nemacku,ne rastu evrici u Svabiji na drvecu,posao i jezik moraju da se znaju,Nemacka je surova i te kako,to zna samo onaj ko je vec radio tamo,najaci i najboji u poslu opstaju,neznalice i neradnici ne prolaze tamo.

Da li mi neko može pomoći ko je upućen u kompletnu proceduru oko prevoda i priznavanja fakultetske diplome za Nemacku. Tj korak po korak šta je sve potrebno. U pitanju su četvorogodišnje studije. Pozdrav

Ako je medicina ili pravo u pitanju, proces je drugaciji.

Za sve ostalo...
https://www.kmk.org/

A pre toga proverite da li vam je diploma pogodna za nostrifikaciju:
https://anabin.kmk.org/anabin.html

Ukratko, sakupite trazena dokumenta i posaljete u Bonn da se pregledaju. Uplatite taksu i posle 3 meseca dobijete potvrdu. Ceo proces je mene kostao nesto malo preko 300 evra.

Na sajtu sve lepo pise kako se radi, tako da samo pratite uputstva.

Poslednja izmena:
Pozdrav,

...
Idi bre covece dodjavola!!!! Oladi me......sve imam, samo iskustvo ne!
Nemoj bre da citas po forumu sta ti treba - idi lepo na sajt ambasade i iscitaj sve lepo. Nemoj da ste lenji bre ljudi......hocete u visu ligu, gde se vise zapinje i radi.....razmislite malo o tome!

Ovo je jedino sto sam pronasao sto ima veze sa radnim iskustvom:

"9 Qualifikationsnachweise:

Diploma o stečenom srednjem/ srednjem stručnom obrazovanju sa
apostilom na originalu i prevodom na nemački jezik, overenim od strane
sudskog tumača, kao i radna knjižica (ukoliko je posedujete, bez prevoda)."

cak i za jezik ne navode koji nivo je neophodan (bar ja nisam pronasao)

"Znanje nemačkog jezika u principu nije propisano. Međutim, u
postupku provere o potrebi poznavanja jezika za željeno zaposlenje
moguće je da se naknadno zatraži odgovarajući dokaz.
Profesionalni vozači i medicinski radnici imaju poseban informator koji
mogu pročitati."

Dok na ovom forumu pisu da je neophodan nivo B1 i visegodisnje iskustvo, zbog toga sam postavio pitanje jer nisam siguran.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back