Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Citam danas na FB da je jedan lik dva puta dobio odbijenizu . U pitanju je noks 3-5 vozac za Bavarsku . Nije pomogla ni zalba dva put Sonje Soro .
Jel onda i mene ceka isto ja imam ugovor od jedne firme iz okoline Minhena ??? Meni je posao ponudila Agencija za zaposljavanje (njihova).
Vozacc znas li ti nesto o tome

A jel znas mozda zbog cega je dobio odbijenicu? posto sam i ja aplicirao za vozace

Dobio je odbijenicu jel kao na njohovo trziste rada ima dovoljno vozaca

- - - - - - - - - -

Za koji grad je aplicirao? Nema veze sto je Bavarska, dajte da vidimo koji deo bavarske je u pitanju. Da li je 3-5 vozac kamiona ili 1-2 vozac B kategorije?

Vozac kamiona je u pitanju a poslacu mu poruku na fb da vidim koji je grad

Vozac ti mi mozes mozda najbolje objasniti a i drugi ko je upucen. :-) Interesuje me ako me odbiju sada za vizu posto je Minhen u pitanju profesionalni vozac do kada nama vazi sporazum sa nemackom o zaposljavanju i hocu moci ponovo da apliciram 2020 kada stupi novi zakon na snagu?

Da. No to sto su odbili onog coveka ne mora da znaci nista za druge, van pameti je to da ima vozaca na trzistu rada.
Prosto da se izrazim dzaba ste se usrali. Postoje i drugi razlozi odbijanja kandidata pod izgovorom necega. Bez straha i panike, ako vas odbiju lako cete se raspitati.

- - - - - - - - - -

Jel moze neko DA Mi objasni Sta znaci to do 15.3 podeljeni termini ? Mislio Sam DA je do 4.2 noks 3-5 vozaci...

Do 4.2.2018 su vozaci stigli sa terminima.
Termini u Ambasadi u Beogradu su podeljeni do 15.3.2019 godine, tj kandidati idu sve do tog datuma da predaju dokumentaciju
i iz tog razloga ne ocekujemo nikakvu podelu bar do nedelju dana do pre tog datuma.

Danas je jedna zena koja zivi u Nemackoj i nabavlja poslove preko objavila kako joj je slican primer kao ovaj danas iz Minhena dobio odbijenicu zbog " ima dovoljno vozaca iz EU " objavila da firma koja trazi radnika mora prvo preko Arbeitsagentur(zavod za zaposljavanje) da otvori konkurs/postavi oglas. Taj konkurs mora da je bar 6 nedelja otvoren i ako ne nadje radnika izdaje Zustimung za aus Drittländer (trece zemlje) . To je informacija koju je gospodja dobila od ZAV Bon-a

Ja sam danas ocekivao bar neko da dobije termin ali nista. Ovi u ambasadi ili ko vec o tome odlucuje stvarno nisu pod vinklu. Ko tu koga laze i maze Boga pitaj ali ovo je van zdrave pameti. A o ovim odbijenicama da nepricam. Dakle idemo dalje cekanje se nastavlja 1god + 1 mesec NOKS 3/5 IT tehnicar cekam na mail.

Ma kakvu vinklu ,ovo je rasulo zivo. Nije mi jasno sto ne dele na primer i po 4-5 meseci u napred da mozemo kao ljudi nesto da isplaniramo, jer ja kao vozac sam na nekom leru non stop jer su dosli do 10 dana do moje prijave,a sutra imam da biram pa bar pet tura za preko na kojima bi ostao po 15-20 dana da se uzme neka kinta al ne smem da prihvatim da se upustim u to jer niti reda ima niti se zna ko koga tu **** više. Bolje da su mi 4-5 meseci ranije javili e termin ti je tad i tad u 8.30 i do tad se snalazim i radim sta mi je volja a ovako sve nesto dezuram jer ti sto dele to oni su obezbedjeni imaju siguran posao dobru platu i boli ih patka za nas njima je ista plata i ako primi danas jedan zahtev i ako primi 20. Kako ono kazu sit gladnom ne veruje

iz druge grupe

Milka Hauer

Odbijenica!! Ukoliko je neko odbijen a u Goran Kaseric slucaju je tako ,zato sto ima dovoljno "prioritetnih vozaca " Nemaca i EU prioritetnih, to je samo zato jer poslodavac nije otvorio oglas preko Arbeitsagenture (zavod za zaposljavanje) .Da bi se ovakva situacija izbegla i Kandidat dobio taj cuveni Zustimmung(saglasnost od Arbeitsagenture) mora da je Konkurs za potrazivanje radnika minimalno 6 nedelja otvoren.Ukoliko u tom periodu Arbeitagentur ne nadje odgovarajuceg radnika mora da izda Zustimmung za radnika aus Drittländer (trecih zemalja,kao sto smo mi).Ovaj odgovor sam danas dobila od ZAV Bonn!!!

Ovo je pravilo kod svih radnih mesta.

Pa ni ne ocekuje se..do 15.3 su podeljeni termini. Najveca sansa je tek u martu, sada ocekivati termin je lutrija.

Dali ovo vazi za Med.radnike? Dali to znaci da necu morati cekati jos 4 meseca do svog termina? Aplicirala sam aprila 2018 3-5 Gesundheits Pflegerin.... Ovo cekanje ,cini mi se kao da se vrti u krug... vozacc ,molim te odg. Sta mislis kada ce deliti April... hvala na odgovoru.

Sta na osnovu cega ne razumem te?
Misli na osnovu cega cete izvrsiti spajanje porodice kad vi jos niste dobili radnu vizu.
I za spajanje porodice su potrebni jos nekoliko uslova, sve vam stoji na informatoru.
Da bi ste mogli izvrsiti spajanje porodice morate imate:
1. Radnu vizu
2. Stan u nemackoj
3. Da vam je probni rad prosao
4. 3 obracunske liste
I jos druge.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back