Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mladji ugovor od 6m ili potvrda od poslodavca da te i dalje ceka za posao sa skorasnjim datumom. nedeljno radno vreme, ne mesecno. sto se tice satnice idi na gehalt.de i ukucaj svoje radno mesto pa grad da vidis kako se krecu plate, za minhen su najstroziji u svakom slucaju.
ako te plasi ta satnica neka poslodavac pozove bundensagentur fur arbeit i pita licno da li ta plata odgovara koju ti je dao.
Hvala drug!

Pozdrav ljudi! Interesuje me da li neko zna šta preduzeti u sledećoj situaciji - bio sam na terminu 10.8. I od tada nikakva informacija od strane ambasade nije dobijena. Juče sam posetio Auslanderbehörde koji je zadužen za moj region i tamo dobio informaciju da odluku o vizi donosi ambasada, dok su oni tu samo za proveru ugovora i papira, uz arbeitsbüro. Svi papiri su potvrđeni ali je službenica u sistemu videla da je status vize - odbijenica. Šta raditi sada? Noks 6-8 Ausbildung u pitanju. (Ambasada BG)

Imam ja to. Mogu ti poslati sliku emailom.
Taj papir mora da ti brat overi kod Notara u Nemackoj. Kosta oko 40 eu. Bude gotovo za 15 min. Brat nek ti izvadi kopiju ugovora gde stanuje. Da pise koliko ima kvadrata.
Ta dva papira nosis u ambasadu sa kopijama. Oni pogledaju orginale a uzmu kopiju tako je kod mene bilo.

Ajd slikaj pa mi posalji. U pp cu ti poslati mail adresu.

Pozdrav svima,da li ima neko ko zna gde se uopšte donosi odluka o dodeljivanju radne vize ili odbijenice? ja sam pisao i dobio odgovor od imigracionog(ausländerbehörde Duisburg) da su oni obavešteni o zahtevu koji sam podneo ali da nemaju učešća u odlučivanju,i da će mi se javiti ambasada iz beograda kada se završi obrada mog zahteva.Da li možda ambasada u Bgd.donosi odluku?Hvala

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi! Interesuje me da li neko zna šta preduzeti u sledećoj situaciji - bio sam na terminu 10.8. I od tada nikakva informacija od strane ambasade nije dobijena. Juče sam posetio Auslanderbehörde koji je zadužen za moj region i tamo dobio informaciju da odluku o vizi donosi ambasada, dok su oni tu samo za proveru ugovora i papira, uz arbeitsbüro. Svi papiri su potvrđeni ali je službenica u sistemu videla da je status vize - odbijenica. Šta raditi sada? Noks 6-8 Ausbildung u pitanju. (Ambasada BG)

sacekate da vam postom stigne odbijenica i kontaktirate sonju soro na FB. imate njen fb na prethodnim stranicama

Da li neko zna sta mi od dokumenata treba ako cu da stanujem u Nemackoj kod majke, kuca je u njenom vlasnistvu

Samo tvoj pasos i idi sa majkom u ured za strance da te prijavi kod sebe.

- - - - - - - - - -

Imam ugovor koji je potpisan 27.06.2018 gde pise da bi trebao da pocnem da radim od 01.08.2018...od kad ce mi racunati tih 6 meseci? od potpisivanja ili?
Ima neko neku informaciju dokle se stiglo sa terminom za zavarivace sa atestom, noks 3-5. Predao sam zahtev za termin 17.01.2018...

Viza pocinje da ti vazi od dana dobijanja vize u pasos.

Da, i nema veze zato sto je minimum takav. Minhen je ubedljivo najskuplji grad i ne gledaju vam zakonski minimum nego da li vam taj ugovor i satnica odgovara sa prosekom iz vase branse u tom odredjenom podrucju tj gradu.
Moze meni poslodavac napisati 15e bruto dat.Ali jeli to realno za pomocnog radnika?Mozda mi naprave problem zbog velike satnice?

Samo tvoj pasos i idi sa majkom u ured za strance da te prijavi kod sebe.

- - - - - - - - - -

Viza pocinje da ti vazi od dana dobijanja vize u pasos.

Nebih bas rekao da je tako. Vec se pisalo o tome ovde ja mislim negde na sredini, sami koriguhete od kada ce vam vaziti viza, tj. kada vadite osiguranja i datum koji stavite kao pocetak osiguranja taj datum ce vam staviti i kao pocetak vize.

Hvala na odgovoru,potrazicu taj obrazac..ima li za taj izvod neki "rok vazenja" tipa 6 meseci i to,ili je bolje da se taj obrazac uzme negde pred sam termin u ambasadi?

- - - - - - - - - -

"izvod iz trgovinskog registra nemacke"
Kako dobiti ovaj dokument i cemu zapravo on sluzi?
Molim za informacije oko toga. Hvala unapred.
Hvala na odgovoru,potrazicu taj obrazac..ima li za taj izvod neki "rok vazenja" tipa 6 meseci i to,ili je bolje da se taj obrazac uzme negde pred sam termin u ambasadi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back