Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li postoji neki gradjevinski inzenjer koji ima master diplomu sa Gradjevinskog fakulteta u beogradu?
Pokusavam naci na anabinu priznatost diplome, ali ne nalazim master za bg, dok ns i nis imaju. Za grf beograd samo sam a4 nasao? Da li neko ima iskustva?
Zdravo,
totalno te razumem. Na anabinu nije dokumentovan nivo mastera za beogradski Gradj. Fakultet..mislim za geodeziju jeste ali za ostale smerove se ne spominje. Mislim da će sve to biti okej, jer ipak mimo toga ulazis kao inzenjer.
Pozdrav

Ja sam oznacio da cu da zadrzim... Ako mi je vec jednom odbijen zahtev za vizu(razlog je bio los ugovor) da li samo pisem,, da,, ili morsm obrazlozenje?

- - - - - - - - - -

I da, neka se javi neko ako je isao na termin u 2018.za firmu Swissport :)
Drug kolika ti je satnica bila u ugovoru,i koliko radnih sati minimum?.posto imam ugovor u firmi koja je slicna tvojoj po poslu!
Treba da pravim novi ugovor pa da znam sta ce ih zadovoljiti u ambasadi!

11.02€,al termin mi je u ponedeljak

- - - - - - - - - -

11.02€,al termin mi je u ponedeljak[/QUOTE
Brutto

Pa koliko sam mogao razumeti da su te jednom odbili.Zato pitam.i ja ocekujem termin za mesec mesec ipo.A moram izgleda praviti i novi ugovor posto je ovaj stariji od 6 meseci.Koliko se cekao da te pozovu na termin?Noks 1-2 verovatno!

11.02€,al termin mi je u ponedeljak

- - - - - - - - - -

Pa koliko sam mogao razumeti da su te jednom odbili.Zato pitam.i ja ocekujem termin za mesec mesec ipo.A moram izgleda praviti i novi ugovor posto je ovaj stariji od 6 meseci.Koliko se cekao da te pozovu na termin?Noks 1-2 verovatno!
Odbili su me pre par godina, nisu skoro :) zbo toga sto nisam ima kolilo sati radim sedmicno a koliko mesecno u ugovoru...
Na termin sam cekao od 21.11.2017,dobio 5.11.2018,za 12.11.2018...da noks 1-2

Odbili su me pre par godina, nisu skoro :) zbo toga sto nisam ima kolilo sati radim sedmicno a koliko mesecno u ugovoru...
Na termin sam cekao od 21.11.2017,dobio 5.11.2018,za 12.11.2018...da noks 1-2
Aha!!!!!!Neki su mi rekli i ugovor da ne sme biti stariji od 6 meseci.Pa ako budes imao neke info u vezi svega pisi!Posto mi se blizi termin da mogu reagovati.Sretno na terminu!

Ugovor mora biti mlađi od 6 meseci jer pretpostavka ambasade je da ste još uvek potrebni poslodavcu. Ne znam da li treba odvojeno mesečno ili sedmično. Kod mene je sedmično koliko ima sati i dnevno npr. 7,6 sati dnevno tj. 38 sedmično. Svakako se proverava kasnije kad pošalju papire za Nemačku. Vratite forum nekoliko stranica unazad. Sve stoji do tančina. Pozdrav.

Pozdrav
Može li mi neko odgovoriti pošto ovi iz Ambasade Nemačke očigledno ne odgovaraju na mejlove!:rtfm:
Prijatelj mi je VK kuvar sa dugogodišnjim iskustvom i ima ponudu da odradi sezonu (3-4meseca) u Nemačkoj počev od 15,XII , poslodavac mu daje radni ugovor sa trajanjm od 120 dana ,odnosno koliko traje sezona (15.XII 2018. do 15.II 2019) i on nema nameru da ostaje duže
Da li postoji neka viza koja se daje na manje od 6 meseci i da li je postupak čekanja kraći ?!
UNAPRED HVALA NA ODGOVORU!

koliko sam citao na forumu spominjali su sezonske vize ili vize za sezonske radnike a mislim da sam video na sajtu ambasade nemacke takvu vizu...idi na njihov sajt pa potrazi..oni tamo imaju spisak svih vrsta viza i njihovo objasnjenje

Već 2 dobra poslodavca sam ispustio zbog ovolikog čekanja na vize...baš sam u frci kako da izađem iz ovog vrzinog kola - imaš posao (ugovor), nemaš vizu....a, kad dobiješ vizu, potencijalni poslodavci te već otkačili, jer im treba radnik u roku od 2 meseca max.
Razumem ja Švabe, jer da sam i ja na njihovom mestu, ne bih čekao nekog radnika 8+ meseci, već bih zaposlio nekog ko ima EU papire.
Jednom rečju....LUDILO!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back