Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ko donosi odluku da je viza odobrena, ambasada ili biro za strance?

Krajnju odluku donosi Ambasada

- - - - - - - - - -

Molim samo jedna informacija
Zavrsena srednja trgovacka a u ugovoru stoji da cu raditi u hotelu (ugostiteljstvo, serviranje, katering)za koji noks se prijavljujem? Jel za noks 1 2 ? POMOC

da, pomocni radnik. Jer da bi obavljali taj posao zapravo nije potrebna trgovacka skola.

vozacc veoma ste ljubazni
u ugovoru mi stoji da cu raditi u hotelu posao servis dorucak i vecera.
ne pise da je moj posao pomocni radnik, vec da cu raditi servis dorucak, ja imam trgovacku srednju i sada overavam diplomu sa apostil pecatom i prijavljujem se za noks 1 2 , jel tako ili?
PLEASE HITNO
????????

Koliko ja znam servis dorucak moze da radi neko ko je zavrsio za masin bravara, za taj posao nije presudna diploma (kvalifikacija) koje god skole da imate.
To se u ambasadi vodi kao - Zanimanja bez kvalifikacija (do dve godine stručne spreme) 1-2 dakle.

Ako je pak za taj posao NEOPHODNA DIPLOMA ISKLJUCIVO TRGOVACKE srednje skole onda se prijavljujete za 3-5.

Pazite sta radite, za pogresnu prijavu se dobija odbijenica.

Poslednja izmena:
Upravo sam razgovarao sa poslodavcem u Nemačkoj ,odnosno sa osobom zaduženom za zapošljavanje vozača iz Srbije , pošto je ugovr koji sam potpisao stariji od 6 meseci.
Gospodin mi je rekao da nema problema i da će mi poslati novi ugovor ,ali da nema potrebe ako termin u ambasadi dobijem posle 1. 12. da ne predajem dokumenta kako bi pasoš bio kod mene i da li sam spreman da počnem da radim do 10. 1. 2019.To ispada da nam ipak neće trebati vize iz Nemačke Ambasade u Beogradu !
Ima li ko slične informacije?!

Dokle se stiglo sa NOKS 1-2 sa podelom termina,registrovan 28 decembra 2017 kada mislite da ću doći na red za dodelu termina.
Po standardima sa foruma najdalje za mesec dana.Ako opet ne bude nekih izmena.

- - - - - - - - - -

Upravo sam razgovarao sa poslodavcem u Nemačkoj ,odnosno sa osobom zaduženom za zapošljavanje vozača iz Srbije , pošto je ugovr koji sam potpisao stariji od 6 meseci.
Gospodin mi je rekao da nema problema i da će mi poslati novi ugovor ,ali da nema potrebe ako termin u ambasadi dobijem posle 1. 12. da ne predajem dokumenta kako bi pasoš bio kod mene i da li sam spreman da počnem da radim do 10. 1. 2019.To ispada da nam ipak neće trebati vize iz Nemačke Ambasade u Beogradu !
I ja sam sinoc razgovarao sa nekim ljudima koji zive tamo,i svi pricaju o tome.Kazu da je bilo na tvu.pustice jedno izvesno vreme tako pa ce opet stopirati.Ali dok ne vidimo to na sajtu ambasade ostaju samo prazne price!

To su netacne informacije,viza ulazna ce uvek trebati za Nemacku to budi siguran,to pise i u predlogu novog zakona koji je ovde vec ulogovan par puta i koji ce biti usvojen,ne postoji nikakava mogucnost ukidanja vize cak nam od 2021 uvode placanje takse i popunjavanje formulara na netu pri ulasku u EU.

- - - - - - - - - -

Da li gradjani Bosne dobijaju radne vize lakse nego gradjani Srbije?

- - - - - - - - - -

Da li gradjani Bosne dobijaju radne vize lakse nego gradjani Srbije?Radna viza za Nemacku je u pitanju?Odnosno da li je za njih kriterijum nizi od Bg ambasade?
Isto sve,sve isto traze kao i u Bg u istom smo kosu.

To su netacne informacije,viza ulazna ce uvek trebati za Nemacku to budi siguran,to pise i u predlogu novog zakona koji je ovde vec ulogovan par puta i koji ce biti usvojen,ne postoji nikakava mogucnost ukidanja vize cak nam od 2021 uvode placanje takse i popunjavanje formulara na netu pri ulasku u EU.

- - - - - - - - - -

zamisli kako bi pukla nemacka birokratija koja je i ovako u haosu kada bi pohrlile tog istog 1.1.2019 desetine hiljada ljudi iz trecih zemalja

- - - - - - - - - -

U Bosni se duze ceka,kriteriji su malo blazi,jer tamo ne postoje noksovi!Mislim da se ceka duze par meseci viza!

zamisli kako bi pukla nemacka birokratija koja je i ovako u haosu kada bi pohrlile tog istog 1.1.2019 desetine hiljada ljudi iz trecih zemalja

Njima hvali radnika,i to im stvara problem!Niko ne govori o ukidanju viza,vec o brzem postupku dobijanja te iste vize koju mi cekamo previse dugo.Naravno sve su to price,ali najbolje sacekati i vidjeti sta ce se desiti.

Ja ne znam kako to ljudi mogu poverovati da ce biti ukinute vize,kad imaju novi zakon pred sobom fino napisan citko,samo da se prevede direktno iz Bundestaga,ulogovan vise puta ovde,i da po novom zakonu viza je osnovni uslov i poznavanje jezika,i da se nece gledati imali slobodan kandidat iz Eu za to radno mesto i da ce zbog toga ici malo brze za termine u Beogradu,znaci jos su u tom zakonu naglasili da ambasade moraju biti efikasnije,organizovanije radi termina i viza.Sta drugo reci kad nam uvode od 2021 placanje takse za ulazak u EU tj.taj zakon je vec izglasan a od tad ce se primenjivati.

Ja ne znam kako to ljudi mogu poverovati da ce biti ukinute vize,kad imaju novi zakon pred sobom fino napisan citko,samo da se prevede direktno iz Bundestaga,ulogovan vise puta ovde,i da po novom zakonu viza je osnovni uslov i poznavanje jezika,i da se nece gledati imali slobodan kandidat iz Eu za to radno mesto i da ce zbog toga ici malo brze za termine u Beogradu,znaci jos su u tom zakonu naglasili da ambasade moraju biti efikasnije,organizovanije radi termina i viza.Sta drugo reci kad nam uvode od 2021 placanje takse za ulazak u EU tj.taj zakon je vec izglasan a od tad ce se primenjivati.

Cekaju ljudi dugo a ne znaju jezik i onda skacu na sve sto im se ucini primamljivim jer samo im je nada ostala. Tuga :D

Njima hvali radnika,i to im stvara problem!Niko ne govori o ukidanju viza,vec o brzem postupku dobijanja te iste vize koju mi cekamo previse dugo.Naravno sve su to price,ali najbolje sacekati i vidjeti sta ce se desiti.
Uskoro im nece trebati posto su po novom useljenickom zakonu dali zelno svetlo celom svetu da dodje i da radi u Nemacku,tj.sva ona prava sto smo mi imali tj.drzave Zapadnog Balkana sad imaju sve drzave Sveta po novom zakonu,a do tad smo samo mi mogli da radimo a sad mogu svi da pale za Svabiju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back