Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drugari hvala vam na odgovoru.

Vratice vas sa saltera na dopunu ako nemate podatak o nedeljnom radnom vremenu.
Ovo je papir koji popunjava sluzbenik tamo u Ambasadi dok vam proverava papire

33447572_1702915936410391_4832822824957640704_o.jpg

Posaljite mail poslodavcu da napise nedeljno radno vreme sa potpisom kao dodatak tog ugovora koji imate, cisto za potrebe ambasade.

Ovako neke sitne greske koje ljudi zanemaruju mogu da vas kostaju po mesec i vise dana cekanja.

- - - - - - - - - -

Drugari da li neko zna kolika ninimalna satnica mora biti u ugovoru noks 1-2,da pokrajina bavarska?Posto se zna desiti da odbiju iz ambasade zbog loseg ugovora!Hvalaa!!!

Ne zavisi od pokrajine, zapravo zavisi od grada u koji idete,

- - - - - - - - - -

A da li moze ugovor da vazi unapred, recimo da me zovu na primer na termin 20.12.2018. a da mi ugovor vazi od 01.01.2019.?

Da, ali ne mnogo unapred. Bundensagentur fur Arbeit proverava u tom trenutku u kom stignu vasi papiri da li su potrebni radnici ili ih ima na cekanju.

Ako moze br neke od agencija,posto nisam iz Bg da se raspitam koliko vremena treba da se pripreme svi papiri

Papire sam pribavljas, ides redom po informatoru sa sajta ambasade, ides stavku po stavku. Treba ti po dva informatora i dva obrasca, to besplatno odstampas sa kompa https://belgrad.diplo.de/rs-sr/service/visa-einreise/-/2077462 .Sve mozes sam, agencija ti zaista nije potrebna. Ja sam, kao i vecina, tako uradila i sve je bilo u redu.

Nema sta peticija, ja sam svestan svega sta se desava.
Evo sad sam usao na forum, pregledao dve strane i spasio coveka od mesec ipo dana minimum stresa i cekanja.
Usao, pobedio i sad idem, ne zadrzavam se puno da ne krene smece da se lepi za mene
Daj pomozi i meni par stvari,blizi mi se termin!
Minimalna dnevnica da me ne odbiju Bavarska Munchen.
Da li mora ugovor biti mladji od 6 meseci?
I catao sam post iznad,pise mi u ugovoru minimum 175 radnih sati mesecno.A ne pise koliko se radi sedmicno sati!A kazu da i to treba!Poslodavac mi salje novi ugovor pa da znam sta da kazem coveku sta da upise!Da me nebi vratili i produzili ovu agoniju!!Hvala vozacc!!!!

Daj pomozi i meni par stvari,blizi mi se termin!
Minimalna dnevnica da me ne odbiju Bavarska Munchen.
Da li mora ugovor biti mladji od 6 meseci?
I catao sam post iznad,pise mi u ugovoru minimum 175 radnih sati mesecno.A ne pise koliko se radi sedmicno sati!A kazu da i to treba!Poslodavac mi salje novi ugovor pa da znam sta da kazem coveku sta da upise!Da me nebi vratili i produzili ovu agoniju!!Hvala vozacc!!!!

mladji ugovor od 6m ili potvrda od poslodavca da te i dalje ceka za posao sa skorasnjim datumom. nedeljno radno vreme, ne mesecno. sto se tice satnice idi na gehalt.de i ukucaj svoje radno mesto pa grad da vidis kako se krecu plate, za minhen su najstroziji u svakom slucaju.
ako te plasi ta satnica neka poslodavac pozove bundensagentur fur arbeit i pita licno da li ta plata odgovara koju ti je dao.

Poslednja izmena:
Nemoguce da bas niko nije upoznat sa ovim.
Imam ja to. Mogu ti poslati sliku emailom.
Taj papir mora da ti brat overi kod Notara u Nemackoj. Kosta oko 40 eu. Bude gotovo za 15 min. Brat nek ti izvadi kopiju ugovora gde stanuje. Da pise koliko ima kvadrata.
Ta dva papira nosis u ambasadu sa kopijama. Oni pogledaju orginale a uzmu kopiju tako je kod mene bilo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back