Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Kad sam prvi put posetio ovu grupu na forumu bilo je svega 50tak starna i pomislio da je to mnogo. Sada posle godinu dana ima skoro 500 stranica, ne mogu da kazem da nema korisnih informacija ali ima i puno mlacnja prazne slame. Kako sada pronaci ono sto je pisano ranije ili pitati po 100ti put jedu istu stvar.
Godina prodje i termin dodje, sad je frka da li sve sto imam od papira je kako treba, da li papire koje sam pripremio pre godinu dana ponovo da vadim.. Lakse je sada sve iz pocetka opet juriti papire i zavrsavati. Ovo cekanje termina i vize je laksi deo cimanja odlaska,
Ko ceka taj i doceka.

Ljudi, treba mi savet ako iko zna. Trebala bih da se registrujem za termin za vizu ali nemam pojma sta da navedem. Muz ce tamo biti od novembra, a ja sam mislila da nadjem neki Ausbildung, ako ima neko neki predlog ili iskustvo sa tim, molim da podeli. Bilo sta bih da ucim, samo da nije Altenpflege ili pflege uopste, ja bi umirala sa svakim pacijentom tamo hahahaah. Inace 10 godina radim kancelarijske poslove, gledala sam Ausbildung za neka takva zanimanja ali ne znam da li mi kao Auslenderi mozemo da se prijavljujemo za to ili samo za deficitarna zanimanja. Hvala puno!

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

Drugari, treba mi pomoć.. Greškom sam se u martu ove godine prijavio za termin po NOKS 3-5, stornirao sam pa se prijavio za NOKS 1-2, međutim ja ne mogu nigde da pronađem mejl da je stari termin (znači po noks 3-5) storniran ali da nije tako ne bih dobio mejl da je uspela registracija noks 1-2, jel tako?? molim za pomoć jer čekam evo još malo pa godinu dana, hvala unapred svima

Drugari, treba mi pomoć.. Greškom sam se u martu ove godine prijavio za termin po NOKS 3-5, stornirao sam pa se prijavio za NOKS 1-2, međutim ja ne mogu nigde da pronađem mejl da je stari termin (znači po noks 3-5) storniran ali da nije tako ne bih dobio mejl da je uspela registracija noks 1-2, jel tako?? molim za pomoć jer čekam evo još malo pa godinu dana, hvala unapred svima

Upravo tako, ne bi mogao da se registruješ za novi termin da nije stari storniran.

izvini trebaju da mi posalju novi ugovor... Koja je tebi satnica u ugovoru? ja sam noks 1-2 pomocni radnik

ma nista.izvini ti ja se polako spremam pa ne mogu bas odmah da odgovorim.vadim sta mi treba za svaki slucaj i sve ostalo sto ide preko reda.zubar pregledi itd.10.20.ali to nisam siguran da ima veze.isto pomocni radnik.treba da ti plata ne bude manja od minimuma.(ukoliko sam placas stan).a to.vozacc izbacivao 2,3 puta link sajta.mislim da je gehalt.de.nisam zapisao.ali imas sigurno u zadnjih 30 tak stranica.ili ako se pojavi zamoli ga da ponovo izbaci,tu imas ukucas pokrajinu i tvoj grad

Pozdrav dobri ljudi, vidim da ste dosta informisani pa imam jedno pitanje.
Radio sam u meku kao student, menadzer je zadovoljan i zvao me opet da idem.
Zanima me da li postoji mogucnost da mi menadzer obezbedi vizu ili neki drugi vazeci dokument sa kojim bih mogao duze od 90 dana, ili je jedino resenje nemacka ambasada u Beogradu i cekanje vise od godinu dana? Bio bih zahvalan svakome ko je dobre volje i zna nesto o ovome,a hoce da pomogne :)

Pozdrav dobri ljudi, vidim da ste dosta informisani pa imam jedno pitanje.
Radio sam u meku kao student, menadzer je zadovoljan i zvao me opet da idem.
Zanima me da li postoji mogucnost da mi menadzer obezbedi vizu ili neki drugi vazeci dokument sa kojim bih mogao duze od 90 dana, ili je jedino resenje nemacka ambasada u Beogradu i cekanje vise od godinu dana? Bio bih zahvalan svakome ko je dobre volje i zna nesto o ovome,a hoce da pomogne :)
Citajuci forum, mislim da moras ipak da ides preko ambasade kada je u pitanju bilo kakvo ostajanje duze od 90 dana. Mozda je moglo tad dok si imao dozvolu boravka tamo kao student, da ti se ta viza pretvori u radnu dozvolu. Nisam bas sigurna, neka me neko ispravi, niko ti jos nista nije odgovorio, a znam koliko znaci bilo kakva informacija, da znas sta dalje. Nadam se da gresim.

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back