Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ona je meni radila dokumenta i rekla da je osiguranje oko 8000

pokušaću da Vam olakšam.idite u kom. banku i otvorite devizni račun.(da li će te položiti depozit ili ste zaposleni moraće te sa njima da porazgovarate) i zatražite master card vezan za Vaš devizni račun. uz mast.card kom banka izdaje u saradnji sa dunav osig.putno osiguranje zaDŽ.na 3 godine.min 50 eur .pokriće35000.,-eur.bio sam na terminu 09.10.i žena na šalteru mi je oberučke prihvatila.u prilogu ću ostaviti izgled karticePogledajte prilog ZDRAVSTVENA KARTICA PUTNA.pdf

Pitanje za vozace i one koji su vec prosli kroz tu situaciju u vezi koda 95.Da li se mora polagati kod 95 u Sloveniji i dostavini sprecavalo na terminu ili se moze polagati u Nemackoj,i kakva su iskustva sa tim u ambasadi?

JA SAM BIO 09.10.2018 I BEZ PROBLEMA SA UZELI SPRIČEVALO SA PREVODOM NA NEMAČKI URAĐENIM U SLOVENIJI(IMAO SAM I POTVRDU POSLODAVCA IZ DE. DA ĆE SE SVA POTREBNA ŠKOLOVANJA OBAVITI U NEMAČKOJ.I TO SU UZELI).U NEMAĆKOJ:KATEGORIJE DOBIJENE PRE 2009.GOD MORAJU SAMO ODSLUŠATI 40 ČASOVA I SA DOBIJENOM POTVRDOM ĆE UPISATI CODE 95 U DOZVOLU.KATEGORIJE DOBIJENE POSLE 2009 MORAJU URADITI KOMPLETAN PROGRAM (PREDAVANJA I ISPIT)

Evo mog iskustva,ziv se izjedam cekajuci svaki dan,koji je neverovatno tezak,poceo sam i manje da spavam od nervoze,kad se probudim po noci nema vise spavanja,KATASTROFA,
Jedva sam docekao dan za termin 20,09,2018,odoh do ambassde sav sretan, predoh papire ocekujuci e sad je sve tu samo jos poziv,Samnom je isao i kolega ,zajedno idemo kod istog gazde isti grad,ja izasao dva minuta i pre njega iz ambasade ,on dobio poziv za viziranje prosli cetvrtak ja nista ,cekam svaki dan,ubi iscekivanje,a mislio sam da je kraj agoniji,
To je moj trenutni status , svaka vasa utesna informacija dobro bi mi dosla ,ako neko ima neki savet kako proveriti status viziranja i zasto je zastoj , molio bih da napise ,hvala svima na forumu,

Kolega,
Ko da gledam sebe.. hahahaha
I ja cekam, s tim sto imam info da mi je odobrena viza u Nemackoj i da ce me uskoro zvati iz ambasade..

godinu dana cekanja... vala dosta je bilo..

Koja je onda svrha polaganja u Sloveniji ako svakako moras polagati u Nemackoj i imas potvrdu od poslodavca da ces polagati u Nemackoj,jel mozda zbog onog probnog rada od 6 meseci ?

ne moraš polagati u sloveniji.treba ti samo potvrda od poslodavca da ćeš code 95 uraditi u DE.ALI NEKE POKRAJINE U DE. PČRIZNAJU SLO.SPRIČEVALO PA ONDA U AMBASADI UZIMAJU OBOJE.

Evo mog iskustva,ziv se izjedam cekajuci svaki dan,koji je neverovatno tezak,poceo sam i manje da spavam od nervoze,kad se probudim po noci nema vise spavanja,KATASTROFA,
Jedva sam docekao dan za termin 20,09,2018,odoh do ambassde sav sretan, predoh papire ocekujuci e sad je sve tu samo jos poziv,Samnom je isao i kolega ,zajedno idemo kod istog gazde isti grad,ja izasao dva minuta i pre njega iz ambasade ,on dobio poziv za viziranje prosli cetvrtak ja nista ,cekam svaki dan,ubi iscekivanje,a mislio sam da je kraj agoniji,
To je moj trenutni status , svaka vasa utesna informacija dobro bi mi dosla ,ako neko ima neki savet kako proveriti status viziranja i zasto je zastoj , molio bih da napise ,hvala svima na forumu,

Ako ti treba uteha evo. Skoro sam pisala ovde na forumu. 25.09.2017 aplicirala za termin
18.06.2018.išla na termin
25.06.2018. dobila mejl za dopunu a rok je bio do 29.08.2018
27.08.2018 predala sam dopunu
17.09.2018 oko 12 h javili da mi je viza odobrena. Odem na viziranje 22.09 .2018 dobijem pasos bez vize ,kažu budite kraj telefona javićemo vam imate gresku neku. Posaljem mejl ambasadi sutradan mi odgovore da je zahtev ponovo poslat u DEjer je neka greska napravljena. Čekam još. Umalo me infarkt nije strefio. Zato ne radujte se dok ne vidite vizu u pasošu. Pozdrav dobri ljudi.

Ako ti treba uteha evo. Skoro sam pisala ovde na forumu. 25.09.2017 aplicirala za termin
18.06.2018.išla na termin
25.06.2018. dobila mejl za dopunu a rok je bio do 29.08.2018
27.08.2018 predala sam dopunu
17.09.2018 oko 12 h javili da mi je viza odobrena. Odem na viziranje 22.09 .2018 dobijem pasos bez vize ,kažu budite kraj telefona javićemo vam imate gresku neku. Posaljem mejl ambasadi sutradan mi odgovore da je zahtev ponovo poslat u DEjer je neka greska napravljena. Čekam još. Umalo me infarkt nije strefio. Zato ne radujte se dok ne vidite vizu u pasošu. Pozdrav dobri ljudi.

To sto su vama uradili je za svaku osudu. Sramota

Pitam konkretno za Bavarsku.Ako npr u Bavarskoj priznaju sprecavalo da li to znaci da se ne mora ponovo polagati kod 95 ili mora ponovo da se polaze kod 95 u Nemackoj?Ne bacaju mi se 600 e nikako.
U Bavarskoj bas ne priznaju, mora se polagati za nemacki (brat mi je tamo vozac, a suprug ceka isto termin za vozaca, ima potvrdu od poslodavca da ce tamo zavrsiti kod).

Nece, tamo mora da odradi. Bili, pitali, proverili, cak nam je i agencija koja organizuje polaganje u Sloveniji prilicno posteno rekla da proverimo u kojim pokrajinama priznaju, u kojim ne (nisu hteli samo da uzmu pare pa da bude posle ko te sisa, nije nas problem), nemojte dzaba trositi pare i vreme na polaganje slovenackog, ako idete u Bavarsku (neke druge priznaju, koliko znam, ali Vam svejedno za ambasadu treba i tada potvrda da cete ga zavrsiti u Nemackoj).

!!!!!!!!!!!!!!
Upravooooo primio poziv iz ambasafe.... odo sutra na viziranje!!!!
Isplatilo se cekanje...
Srecno svima

Svaka cast. Valjda ce zvati jos nekoga

- - - - - - - - - -

!!!!!!!!!!!!!!
Upravooooo primio poziv iz ambasafe.... odo sutra na viziranje!!!!
Isplatilo se cekanje...
Srecno svima

Kada si bio na terminu

pozdrav svima,ja sam imao razgovor sa poslodavcem iz Nemacke,firma transportna iz Feltburg-a,pitali su me za code 95 koji nemam,rekao sam im da mi je plan da ga dobijem u SLO,na sto mi je njihov predstavnik u razgovoru rekao da je to okay,cak sam napomenuo da ako treba mogu ga polagati u HR ili gde vec treba.On je rekao da mi je bolje da vec imam polozen code 95,jer u Nemackoj to traje neko vreme i duzi je proces,mozda i skuplji,ako sam dobro razumeo.Imam kategorije jos iz 1999,sad mene zanima koja je stvarna razlika u dobijanju code 95 u SLO u odnosu na DE? u cemu je tu fazon,jer ako je tako kao sto pisete ovde,mozda je bolje odslusati ta predavanja u DE.Opet kazem da mi je poslodavac iz nekog razloga napomenuo da bi bilo dobro da vec imam cod 95,naravno vrlo dobro zna da sam iz Srbije i da gledam da to zavrsim sto povoljnije i jednostavnije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back