Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima tu u pdf predlog zakona,za nas novina efikasniji rad ambasade,jezik,brze priznavanje kvalifikacija i jos poneke reforme.
Najsmesniji su mi ovi likovi po Youtube koji se javljaju iz Nemacke,i po raznim forumima sto se kunu u milu majku da se od 01.01.2019 ukidaju za nas vize,a to u tom zakonu upravo nigde nije ni spomenuto,nego je samo napisano na 8. stranci tog zakona da Ambasade treba da budu azurnije u resavanju viza.

Poštovanje ljudi,

Imam par pitanja, nadam se da će neko moći da mi da odgovor na njih.
Prijavio sam se na sajtu ambasade za vizu bez da kliknem na zastavu Nemačke, kako stoji u uputstvu za zakazivanje. Da li to ima veze, ili je samo usputno upozorenje na koje ne obraćaju pažnju? Popunio sam gde je na engleskom, ali nisam kliktao posebno na englesku zastavu.
Drugo pitanje, ja sam završio Filozofski fakultet na odseku za filozofiju, da li mogu da se prijavim kao kvalifikovani radnik/plava karta?

Pozdrav

Vozacc, a sta vi uopste znate o kineskom skolstvu?! To kako je kod njih i koji njima nivo racunaju mi to ne znamo. Devojka kineskinja je zavrsila nemacki u kini, dakle osnovne cetvorogodisnje studije i na razmeni studenata nije mogla svoje znanje nemackog da poredi sa nasim studentima koji su zavrsili osnovne studije. Nakon toga, mojoj drugarici sa balkana su trazili c2 nivo za upis na master u nemackoj. Kineskinji su trazili b1 nivo za upis nba master u nemackoj.
Proverite to, nemojte samo verovati ili neverovati.
Znam za to i to se u ovom naopakom svetu zove pozitivna diskriminacija. Cak i pragmaticni i prakticni Nemci moraju da rade ovako nesto, to vam je kao ono o gej paradi, niko to ne voli ali ih mediji guraju svuda... dobro necu vise o politici.
Inace, neevropskim narodima a posebno tamo Kinezima izuzetno je tesko da savladaju evropske jezike.

Ne slazemo se. Ali dobro.. Vi gledate to svojom logikom, ja vam pricam ono sto znam da se desilo. Nije ni bitno.
Bez obzira ko je u pravu, treba znati i to da u nekim od tih zemanja, sertifikat jezika, papir se dobija mnoooogo lakse nego kod nas. Kako zakljucite sami. Mito i korupcija postoje svuda u svetu. Ako im neko u ambasadi trazi sertifikat zbog zakona oni ce ga i doneti. A poslodavci mnogo i ne gledaju nivo jezika, bitno je naci radnika koji ima vizu. Oni rade u fazonu " naucices jezik na nasoj teritoriji" . znam po sebi jer sam imala intervju sa nemcem za posao dok sam jos imala a2 nivo i nesto sam se slabo tad snasla i izvinila se zbog mog loseg jezika a on mi je tada rekao " das ist kein Problem" nije problem, mozete ubrzo dobiti ugovor, jezik cete svakako ovde nauciti nego vam zbog vize treba b1.
I na sve gledah intervjue po italiji i spaniji gde pozivaju samo da se dodje, ne prave pitanje oko poznavanja nemackog..

Najsmesniji su mi ovi likovi po Youtube koji se javljaju iz Nemacke,i po raznim forumima sto se kunu u milu majku da se od 01.01.2019 ukidaju za nas vize,a to u tom zakonu upravo nigde nije ni spomenuto,nego je samo napisano na 8. stranci tog zakona da Ambasade treba da budu azurnije u resavanju viza.

Bas tako. Puno dezinformacija dok covek sam ne procita i ne prenese. Konacni datum nisam za 3 meseca video ni cuo koliko pratim (svaki dan) nemacke medije i bundestag. Zato se na fb vrti 5x dnevno.

Poštovani i dragi sapatnici, čekamo radnu za muža (prijava 03. januar, NOKS 3-5, vozač). Imala bih par pitanja: Da li je moguće da se mi prijavimo za termin i pre nego što on dobije svoju vizu (da ne bismo posle čekali 7 meseci)? Nešto nisam viđala da je neko tako radio, ali bih ipak da proverim. Koliko vidim, prilikom prijave za termin ukucavaju se samo lični podaci i brojevi pasoša...Da li je to sve? (Nisam išla do kraja, samo sam pogledala onu prvu stranicu, te nisam sigurna da li ima nešto posle toga ili ne)... I da li se tu, ukucavanjem brojeva pasoša i dece, tako zakazuje termin i za njih (ne mora da se popunjavaju odvojeni formulari)? Ova informacija mi je, inače, potrebna i zato što treba da radimo rezervaciju termina za još jednu porodicu sa decom (jedan član je već u Nemačkoj). Hvala unapred i svima mnogo sreće.
Ovo je nešto što i mene zanima ali vidim da nema potpunog odgovora. Glavno pitanje jeste, da li je moguce prijaviti se za spajanje porodice ukoliko supruznik ceka vizu i dobice je tek za 4-5 meseci? Na ovaj nacin supriznik bi mogao da dodje nakon samo nekoliko meseci odvojenosti jer se registrovao ranije. Molim Vas da neko napise ukoliko ima informaciju da li je ovo moguce?

Prosao sam razna gradilista od Kazahstana do Rusije i Nemacke i mogu vam reci da boljih radnika - u globalu gledano jer uvek ima izuzetaka - nisam video od Srbija, Bosna. I to znaju Svabe budite uvereni da je 1000 puta bolje imati balkanca nego kineza ili arapina. Ne zato sto smo lepi nego zato sto dobro radimo

Ovo je nešto što i mene zanima ali vidim da nema potpunog odgovora. Glavno pitanje jeste, da li je moguce prijaviti se za spajanje porodice ukoliko supruznik ceka vizu i dobice je tek za 4-5 meseci? Na ovaj nacin supriznik bi mogao da dodje nakon samo nekoliko meseci odvojenosti jer se registrovao ranije. Molim Vas da neko napise ukoliko ima informaciju da li je ovo moguce?

Može supružnik da se prijavi ranije, samo vodi računa pošto je jedan od uslova za spajanje 3 platne liste i računaj još mesec dana dok dođeš, dok se snađeš, prijaviš, počneš sa poslom znači teoretski minimum 4 meseca, a realno bi bilo i na 5 da računaš. Ako se sad čeka za spajanje 7-8 meseci onda bi supružnik trebao da aplicira najranije oko mesec ipo dana pre nego što prvi dobije vizu, možda po dobijanju termina. E sad ti računaj koliko ćeš da čekaš i kakvo je stanje u ambasadi pa izvedi neku računicu, samo da ne bude da supružnik dobije termin za spajanje pre treće plate, onda termin propada iz razloga FT1P

Vi se mozete ranije prijaviti na termin, ali glavni problem je da za dobijanje vize za spajanje porodice potrebni su:

1. Prijava na adresu
2. Zadnje 3 obracunske liste
3. Mora da prodje probni rad, dok traje probni radi vrlo tesko odobravaju vizu.

I druge stavke iz informatora za spajanje porodice.

Vi se mozete ranije prijaviti na termin, ali glavni problem je da za dobijanje vize za spajanje porodice potrebni su:

1. Prijava na adresu
2. Zadnje 3 obracunske liste
3. Mora da prodje probni rad, dok traje probni radi vrlo tesko odobravaju vizu.

I druge stavke iz informatora za spajanje porodice.

Tacno tako je i mom muzu receno.Zato smo i cekali da ta prva godina prodje, tj probni rad mu je bio na 6 meseci, ali mu je u Ausländerbehörde receno da mora sacekati i produzenje vize. Naime mom muzu je viza produzena pocetkom juna, a mi smo aplicirali u martu...dakle dva meseca ranije, ali od termina jos nista...plasili smo se da ranije apliciramo, jer sta ako neki od uslova nije bio ispunjen, a tada se cekalo 4/6 nedelja za spajanje porodice.

Pozdrav drustvo,

Ja nisam mogao da cekam vise neizvesnost oko poziva i danas sam poslao mail Auslanderbeforde..
i odgovorili mi za nepuni sat vremena....

"die Bundesagentur für Arbeit hat die Zustimmung zur Arbeitsaufnahme am 10.10.2018 erteilt.

Die deutsche Botschaft in Belgrad hat uns hier nicht im Verfahren beteiligt, das heißt das Visum wird wohl in Kürze von der Botschaft erteilt werden"

kako sam protumacio da sam dobio odobrenje od biroa za zaposljavanje i da sada cekam poziv... ali sta li znaci da ambasada nije ucestvovala u postupku ovde... da li se misli na dopune ili sta?

hvala

Vi se moratr prijaviti na termin kako bi dobili vizu. Kako ste mislili da se prijavite dok cekate za vizu?
Za spajanje porodice morate se vi i deca zasebno prijaviti za termin, ne moze da povede vas i decu na njegov termin. Tako vam pise i na stranici ambasade.
Dok cekamo njegovu radnu vizu, jer su se priblizilo vreme za njegov termin, da se mi prijavimo za termin za spajanje porodice, da ne bismo posle cekali ko zna koliko meseci u tom momentu...Ovako mozemo da ustedimo dva, tri meseca verovatno, ako je izvodljivo.

- - - - - - - - - -

Hvala mnogo, brzo se smenjuju odgovori pa promakne.

Pise da ste dobili zustimmung za pocetak rada 10.10.2018.
Takodje pise da Ambasada iz BG ih nije angazovala oko procesa (kog, pojma nemam jer ne pise), i pise da cete vrlo verovatno uskoro dobiti vizu od Ambasade.

Ovo je iz Auslanderbehorde ?

Da. Njima sam poslao mail i pitao da li je odobeno izdavanje vize i naveo broj sa onog papira iz ambasade DEU.......

Upravo tako sam i ja protumacio... ali sam javio poslodavcu i rece mi da je odobrena viza i da ce me uskoro pozvati iz ambasade...
Pretpostavljam da su i njih kontaktirali...

u svakom slucaju... lakse mi je puno kad znam da je sve ok,,,

Da. Njima sam poslao mail i pitao da li je odobeno izdavanje vize i naveo broj sa onog papira iz ambasade DEU.......

Upravo tako sam i ja protumacio... ali sam javio poslodavcu i rece mi da je odobrena viza i da ce me uskoro pozvati iz ambasade...
Pretpostavljam da su i njih kontaktirali...

u svakom slucaju... lakse mi je puno kad znam da je sve ok,,,

druze koji je to mail.hocu i ja sutra da posaljem.hvala ti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back