Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa kako ces" nabaviti" ovde nostrifikaciju? Nostrif.se dobija tako sto se u nemackoj polaze drzavni ispit pred komisijom ili se odradjuje visemesecna praksa. Licencu imaju samo radnici sa preko pet god.radnog staza.
Ti treba da - nadjes poslodavca, dobijes ugovor, polozos test jezika tj nivo koji ti traze i nabavis ostala dokumenta iz informatora, bez licence, jer ako si pocetnik ne mozes je ni imati( ako imas manje od 2-5 god radnog staza)

Da li mislis na staz u Nemackoj ili Srbiji? Posto ja ovde posedujem licencu i imam 7 godina radnog staza. Pa mi nije jasno da li treba da pribavim njihovu licencu za moju struku.

Ljudiiii, bili ste u pravu. Jutros smo predali pasos i preuzeli upravo, viziraaaan!!!!
Inace, ko nije upucen, radi se o tome da je dokumentacija predata dvadeset i nekog juna, muz imao propusten poziv pre desetak dana, kada je zvao ambasadu pravili se ludi niko nista ne zna, na kraju mu rekli da ga niko nije ni zvao, i on resi da danas ode da vidi o cemu se radi. Nista ga nisu pitali, samo su pitali ko je dosao za viziranje, par njih se javilo, medju njima i moj muz i to je to. Znaci, ko je savetovao da se ode do ambasade bio je u pravu. Mozda nekome koristi ova informacija. Srecno svima!!!!

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

Ljudiiii, bili ste u pravu. Jutros smo predali pasos i preuzeli upravo, viziraaaan!!!!
Inace, ko nije upucen, radi se o tome da je dokumentacija predata dvadeset i nekog juna, muz imao propusten poziv pre desetak dana, kada je zvao ambasadu pravili se ludi niko nista ne zna, na kraju mu rekli da ga niko nije ni zvao, i on resi da danas ode da vidi o cemu se radi. Nista ga nisu pitali, samo su pitali ko je dosao za viziranje, par njih se javilo, medju njima i moj muz i to je to. Znaci, ko je savetovao da se ode do ambasade bio je u pravu. Mozda nekome koristi ova informacija. Srecno svima!!!!

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

CESTITAM!!!!

U Srbiji. Ti si srpski drzavljanin.
Da jesam... Pa nije mi jasno sta treba da se napise? . imam nekih prekrsaja mada su uglavnom u saobracaju...

- - - - - - - - - -

Sind Sie vorbestraft? Da li ste već kažnjavani?  ja da  nein ne
Falls ja, a) in der Bundesrepublik Deutschland:
ukoliko jeste, a) u Saveznoj Republici Nemačkoj:
Wann und wo?
Kada i gde?
Grund der Strafe
razlog kazne
Art und Höhe der Strafe
vrsta i visina kazne
b) im Ausland: b) u inostranstvu:
Wann und wo?
Kada i gde?
Grund der Strafe
razlog kazne
Art und Höhe der Strafe
vrsta i visina kazne

pod B iz informatora kada kazu u inostranstvu verovatno misle na sve zemlje van nemacke.
Znaci misli se na Nemacku ako sam dobro razumeo?

- - - - - - - - - -

Da jesam... Pa nije mi jasno sta treba da se napise? . imam nekih prekrsaja mada su uglavnom u saobracaju...

- - - - - - - - - -

Znaci misli se na Nemacku ako sam dobro razumeo?
Sad sam skontao... U susti misli se bilo gde... Hvala vam na pomoci...

Krivicna dela ostaju u dosijeu, prekrsaji se brisu.

u brate pa ne verujem da citaju dosijee.pogotovo ako ima dela koja su kod njih prekrsajna a kod nas krivicna i obrnuto.nema sta ako je nastupila rehabilitacija sve se brise.uslovne kazne,novcane,dobrotvorni rad itd.e sad ne znam kako stoji ko je u zatvoru bio.ako su uveli i da se to brise verovatno su produzili vreme rehabilitacije.mada mislim da to kod nas jos nije uvedeno

u brate pa ne verujem da citaju dosijee.pogotovo ako ima dela koja su kod njih prekrsajna a kod nas krivicna i obrnuto.nema sta ako je nastupila rehabilitacija sve se brise.uslovne kazne,novcane,dobrotvorni rad itd.e sad ne znam kako stoji ko je u zatvoru bio.ako su uveli i da se to brise verovatno su produzili vreme rehabilitacije.mada mislim da to kod nas jos nije uvedeno

Nece sigurno niko da ti cita dosije ali isto kao sto proveravaju npr vozacke dozvole kada vadis tamo ili ove diplome za jezik koje toliko falsifikuju
tako ako im padne na pamet provere i da li si kaznjavan. Da budem iskren zaista me i cudi da ne traze na terminu uverenja o neosudjivanosti i nekaznjavanju.

Nece sigurno niko da ti cita dosije ali isto kao sto proveravaju npr vozacke dozvole kada vadis tamo ili ove diplome za jezik koje toliko falsifikuju
tako ako im padne na pamet provere i da li si kaznjavan. Da budem iskren zaista me i cudi da ne traze na terminu uverenja o neosudjivanosti i nekaznjavanju.

ma ok ja samo kazem to sto sam ucio na faxu.kao propali pravnik komentarisem.pa ne znam bas kako to mogu da provere.postoji pravilo da bez osnovanog razloga ne bi smeli da takve informacije daju.mislim na sup ili mup kako god.a naravno da sve moze,ko zna mozda i ne traze ako imaju dozvoljen uvid u to preko broja pasosa.ovo je svet kompjutera i interneta.i jeste cudno da to ne traze.aj sto ne traze na termin nego me cudi sto ne traze kad se podize pasos sa vizom

Ljudi, pomagajte.

Registrovao sam se na sajtu nemačke ambasade za zakazivanje termina.
Lepo sam kliknuo na nemačku zastavicu (nemački jezik, ne engleski), popunio podatke i poslao ih, ali mi je stigao mejl u kom piše "Usluga na engleskom jeziku je dostupna samo za šengen vize.
Molimo Vas da pratite nemačku verziju koja je dvojezična nemačko/ srpski."
Kada pokušam opet da se registrujem, piše mi "Diese Angabe muss eindeutig sein. Bei einem anderen Termin wurde sie bereits verwendet." što ukratko znači da su ove informacije već iskorišćene, odnosno da sam se već registrovao.
Ono što mene najviše brine je to što na sajtu piše "Ukoliko se registrujete preko rubrika na engleskom jeziku NEĆETE dobiti termin i više nećete moći ponovo da se registrujete".

Da li neko zna da li postoji mogućnost da se ponovo registrujem nekako? Hvala unapred.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back