Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vozacc: Tvoje ponašanje je korektno, nisi nikog ugrozio ili uvredio, pa tako nema potrebe da ga koriguješ, a ne poznaješ me nimalo da bi znao šta me zadovoljava. Takođe niko od tebe nije tražio da prestaneš da deliš korisne informacije, čak naprotiv. E sad što si se osetio prozvanim i što se braniš napisanim porukama, a preskačeš poentu mojih poruka je verovatno zato što u dubini duše ili malo bliže tvojoj svesti znaš da sam u pravu, ali uvek je teško to sebi priznati. I nema na čemu tu smo da se dopisujemo, pratimo i ubijamo vreme. Tschüss (sam dobro napisao? : ))

- - - - - - - - - -

@mbln, verujem ti potpuno, a to isto sam cula i od ljudi koji su studirali nemacki itd. Jezik je jako tezak, nije kao engleski ili spanski. Evo ja taman pomislim e nesto znam, umecu da se sporazumem i pustim neki nemacki film da vidim koliko razumem... Tuzno, ali slabo sta iskreno. Em brzo pricaju, em su to slozene recenice koje sadrze i pasiv i konjuktiv 1 itd. Zaista, mucno mi je postalo da gledam te filmove. Trudim se na silu da nesto povezem, da razumem ali bas je to slabo.
Ali necu o jeziku, ljute se kad gusimo temu.

@Uve, moze li malo detaljnije?

Pijempan, Uve je bio malo sarkastičan na račun vozacca

- - - - - - - - - -

Kanarinka slažem se 100%

Hajde da se uključim i ja na temu jezika, mada me odavno ne dotiče.;) Pre svega želeo bih da podelim svoje iskustvo sa onima koji uče nemački jezik i ne odnosi se ni na koga na forumu, što znači ni na Vas Kanarinka, slučajno sam odabrao Vaš komentar, jer ste poslednji u nizu čiji tekst sam pročitao. Moja porodica čeka temin, te zbog toga katkad posetim ovu temu na forumu.
Naime, nemački sam učio u osnovnoj, na fakultetu, na Kolarcu par godina i kasnije individualno sa profesorkom. Spremao sam se za ispit na Goethe-u na nivou C2 jer sam konkurisao na mestima gde se pomenuti nivo znanja zahtevao. Dobio sam posao u Nemačkoj, pre nego što sam i stigao da izađem na ispit i to na osnovu tri kruga razgovora sa komisijom koja je pravila selekciju kandidata... Ja sam sve vreme živeo u ubeđenju da sam mnooogo dobar u nemačkom jeziku. Došavši ovamo, shavatio sam da sam živeo u zabludi.:) Naravno da niko nije podsmevao niti omalovažavao moje znanje, ali sam sam primetio da to nije to. I danas posle godinu dana rada i komunikacije sa ljudima koji govore književni nemački, ja i dalje ne mogu da kažem, super govorim nemački.;) Uopšte ne isključujem mogućnost da nisam talenat za jezike...
Zaključak: 1. Može i bez ijedne diplome o znanju jezika da se dodje u Nemačku i dobije posao u državnoj instituciji. 2. Koju god diplomu da imaš, ne znači da "super govoriš nemački". 3. Koliko godina za to je potrebno, javiću vam kroz koju godinu.)

Potpuno se slazem sa svim sto si rekao. Ja sam rodjena u Nemackoj, to je prvi jezik koji sam progovorila, ali kada sam krenula u skolu, majka se vratila samnom i onda sam imala problem sa srpskim. Vremenom, nemacki jezik sam prakticno zaboravila. Uglavnom, imam bracni par pravih nemaca koji su se doselili u Srbiju, pricam ja sa njima, razumem dosta, ispravlja me i od tih nasih razgovora sam vise naucila nego li na kursu, ali jos uvek ne mogu reci da ga ekstra znam, daleko od toga. Ali moja druga prijateljica ciji zet je pre tri meseca otiasao u Nemacku bez ikakvog predznanja jezika hvali se kako zet parla kao nemac. Pa se onda ja upitam pobogu da li sam ja toliko glupa kada ga do sad ja ne govorim tako dobro. Elem, smatram da svako ko zeli da ode u bilo koju stranu zemlju, mora sebe naterati da barem neku osnovu tog jezika savlada, i zbog sebe i zbog toga sto na neki nacim predstavlja i svoj narod. I, da, daleko od toga da prosecnom srbinu, mislim na srednju strucnu spremu i zanatlije, neophodno znanje jezika za politicke rasprave ili o pitanjima iz kvantne fizike, ali osnovno se moze i mora savladati.

Poslednja izmena:
Ja sam cuo ako imas ugovor od poslodavca,lepo sa njim u Nemacku i tamo zavrsavas vizu!E sad da li ce biti jos nekih caka,vidjecemo 11og.
to je vrlo moguce ,to je spomenuto u novom zakonu u nemackim medijam znaci ugovor sa poslodavcem i polozen kurs jezika se spominju kao obavazni i ostaje da se vidi do kraja godine kako ce to sve detaljisati jer su rekli da ce sve precizirati.

Hajde da se uključim i ja na temu jezika, mada me odavno ne dotiče.;) Pre svega želeo bih da podelim svoje iskustvo sa onima koji uče nemački jezik i ne odnosi se ni na koga na forumu, što znači ni na Vas Kanarinka, slučajno sam odabrao Vaš komentar, jer ste poslednji u nizu čiji tekst sam pročitao. Moja porodica čeka temin, te zbog toga katkad posetim ovu temu na forumu.
Naime, nemački sam učio u osnovnoj, na fakultetu, na Kolarcu par godina i kasnije individualno sa profesorkom. Spremao sam se za ispit na Goethe-u na nivou C2 jer sam konkurisao na mestima gde se pomenuti nivo znanja zahtevao. Dobio sam posao u Nemačkoj, pre nego što sam i stigao da izađem na ispit i to na osnovu tri kruga razgovora sa komisijom koja je pravila selekciju kandidata... Ja sam sve vreme živeo u ubeđenju da sam mnooogo dobar u nemačkom jeziku. Došavši ovamo, shavatio sam da sam živeo u zabludi.:) Naravno da niko nije podsmevao niti omalovažavao moje znanje, ali sam sam primetio da to nije to. I danas posle godinu dana rada i komunikacije sa ljudima koji govore književni nemački, ja i dalje ne mogu da kažem, super govorim nemački.;) Uopšte ne isključujem mogućnost da nisam talenat za jezike...
Zaključak: 1. Može i bez ijedne diplome o znanju jezika da se dodje u Nemačku i dobije posao u državnoj instituciji. 2. Koju god diplomu da imaš, ne znači da "super govoriš nemački". 3. Koliko godina za to je potrebno, javiću vam kroz koju godinu.)

Vrlo lepo! Imali ste i srece malo sa jezikom (mislim na osnovnu skolu). Pretpostavljam kada se vec dostigne zvanican C2 nivo da je sledeci stupanj izucavanje filozofskih tema, ovoga puta naravno iskljucivo na nemackom.
Cak posle veoma kratkog vremenskog perioda ucenja jezika je lako iskazati svoje zelje i potrebe. S druge strane, stvoriti neki jasan koncept u glavi pa ga izraziti na prefinjen nacin.... lepo ste rekli, godine-decenije....

Ako na vizi pise da pocinje od petnestog oktobra,kad moram da budem u Nemacku ?Jel moram da budem taj dan tamo ili mogu ranije ili kasnije?Hvala
Vi od 15. Oktobra imate 6 meseci. U tih 6 meseci morate srediti sve papire u Nemackoj, tj prijava na stan, prijava u ured za strance (Ausländeramt), osiguranje, bankovni racun. Vi mozete otici i nakon mesec dana, samo vam se vreme smanjuje.

Ljudi manite se prepucavanja, kukanja i glupih poruka ovaj forum odje treba da sluzi za nesto korisno . Ako hocete da se raspravljate sa nekim pisite mu privatne poruke zatrpaste ovaj forum svakakvim porukama

U pravu si potpuno!!!!!

Na koji period pozivaju za viziranje pasosa???

dve nedelje cekam ... nema ni poziva jos...

pozzzz

PS> a sto se novog zakona tice da ne pametujemo previse nego sacekamo zvanican stav Nemacke pa onda pricajte sta i kako... ovako samo nagadjanja i prazne price...
Ajmo malo da se vratimo realnim stvarima vezano za temu,..
HVALA

U pravu si potpuno!!!!!

Na koji period pozivaju za viziranje pasosa???

dve nedelje cekam ... nema ni poziva jos...

pozzzz

PS> a sto se novog zakona tice da ne pametujemo previse nego sacekamo zvanican stav Nemacke pa onda pricajte sta i kako... ovako samo nagadjanja i prazne price...
Ajmo malo da se vratimo realnim stvarima vezano za temu,..
HVALA
To nisu prazne price to vam je taj zakon koji se ocekivao,ostaju samo sitnice do kraja meseca da se utvrde,

Izgleda da jedino ja ne znam kako da se spremim za taj ispit, jer racunam i na pismenom delu moze da bude bilo sta.. Zato ucim sve knjige do b1 od pocetka do kraja, da naucim svaku rec i svako pravilo, jer drugacije sa pola znanja ne znam kako bih prosla. Racunam da moram da znam za b1 minimum nekih 8000-10000 reci da bih uopste izasla na ispit.

Postoje i online testovi pozicioniranja, koji su takođe dobri. Ako Vas zanima, mogu potražiti i poslati Vam. Takođe imam i neki manji spisak tema za pisanje i konverzaciju.

Pozz svima, pratim forum odavno. Pa reko da se javim. 9.okt 2017 prijavio sam se za termin. Dobio sam ga 6 avg. 2018 i ja i moj kolega u isto vreme Elektricari za istu firmu i isti ugovori u agenciji Evropa popunili formulare i na terminu svi papiri su bili Ok. E sad moj kolega je dobio odobrenje za vizu posle 25 dana, mene jos nisu zvali, ne znam koliko jos dugo bi trebalo da cekam. Sledece sedmice istice 10 nedelja sto im je rok, ali vidim ceka se puno duze, ima li jos neko da ceka od 6 avg odobrenje? I citao sam ovde da ima neki broj u nemackoj koji moze da se pozove da se informise o tome sta se desava u vezi odobrenja, pa ako neko ima taj br molio bih da mi ga ostavite ovdee. Hvala i srecno ostalima..

Postoje i online testovi pozicioniranja, koji su takođe dobri. Ako Vas zanima, mogu potražiti i poslati Vam. Takođe imam i neki manji spisak tema za pisanje i konverzaciju.
Ne bi bilo lose ako mozete poslati i meni :)
Ja sam sad na kursu za A2 ali mi je osnova losa, moram nekako na tome da poradim, pa posto ste Deutchelehrerin, mozete mi dati neki savet, naravno u pp, da ne skrecemo sa teme. :) Hvala unapred.

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back