Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1.Ako je to pitanje gde odmah ispod imate da upisujete od kad do kad to vazi sa svaki ulazak u Nemacku pa i turisticki.

2. Ostavljate prazno

3. Gehalt

Ok hvala puno..
ali sta da pisem od kad do kad i gde kad sam usao na Bad reihental i isao do Hamburga pa izasao na Cesku granicu...???
ja sam bio vozio sam i ko sada da se seti koliko i gde i da li je bitno da za taj period imas stoayer kartu??
tnx
jer ako je boravak.. mislim da bi trebalo da bude da si bio na duze prijavljen... pa i turisticki ako ides onda mozes da upises... ali kad putujes kroz celu Nemacku.. sta onda

Hvala

Super izgleda sve ovo, a pitanje je ipak sta ce biti i kako, jer svasta njima moze na pamet pasti. Nek nam je Bog u pomoc'
Nesto zbog svih uplasenih ljudi koji toliko sa nekom slutnjom pominju taj " Novi zakon" , ne mogu da budem optimisticna. Sve imam nekakav osecaj da se nesto lose sprema..

To je zato sto smo Srbi i generalno kao narod se plasimo bilo kakvih promena, slutimo i mislimo da nam uvek rade o glavi.

Ti si u grupi NOKS 3-5. Odnesi ono sto pise na sajtu ambasade za tvoj NOKS , sta ce ambasadi nostrifikacija? Ona se inace radi u Nemackoj. To mozes raditi kasnije kad odes tamo pa da imas vecu platu.
Znaci ti diplomu srednje skole odnesi u sud da ti udare apostille pecat onda kod sudskog tumaca za nemacki jezik da ti prevede i to je to.

Hvala.pa u tom nosku pise da za neka zanimanja tipa majstora zanatlije treba nostrifikacija i sl.

To je ime vecine. Retki su oni koji se ne boje zaista. A i zavisi u kojoj ste oblasto prekvalifikovani, nije za sve isto. Ja sam med.sestra sa zavrsenom redovnom drzavnom skolom, ali bez iskustva u tom poslu.. Na korak od polaganja b1 nivoa jezika, i normalno je da se bojim, nikakve izvmene mi ne bi odgovarale naravno.

Znas kako ti sa svojm strukom treba najvise da se nadas izmeni zakona .

Jer vi cete biti prvi na udaru sto se tice olaksica odlaska u DE.

Sto kaze Vozac mi smo navikli da nas politicke promene plase jer
nase fukare na vlasti uvek su donosile zakone na stetu naroda. Novi haraci I danak u krvi , kuluk, nameti....

A Nemci kad donose zakone oni idu da njihovo drustvo ima najvise koristi od toga. Gledaju da napreduju kao drustvo kao narod. Zato i jesu uredjeni i uspesni kao drzava.

Poslednja izmena:
To je ime vecine. Retki su oni koji se ne boje zaista. A i zavisi u kojoj ste oblasto prekvalifikovani, nije za sve isto. Ja sam med.sestra sa zavrsenom redovnom drzavnom skolom, ali bez iskustva u tom poslu.. Na korak od polaganja b1 nivoa jezika, i normalno je da se bojim, nikakve izvmene mi ne bi odgovarale naravno.

Koliko je meni poznato za medicinske radnike je obavezan taj B1. Ne znam cega se plasite kada vi vec ne ispunjavate uslove bez tog sertifikata. To je realnost.
Znanje ili imate ili nemate. Sto se tice iskustva u poslu budite sigurni da su Nemci dovoljno uvidjajni i strpljivi da vas nauce poslu ako ste vi spremni da ucite.
Od straha niko nema nista pozitivno. Od novog zakona se ocekuju OLAKSICE a ne nove prepreke. Vas posao je vise nego jasan, ispunite prvo sve uslove koji
se trenutno traze od vas pa onda cekajte promene spremni da se prilagodite ako je potrebno.

Marko, nadam se da si u pravu, a vec jesi za to sto kazes da smo kao narod genetski zaplaseni bilo kakvim promenama. Najgora je ta neizvesnost, a naucila sam sebe da uvek mislim na najgoru mogucu situaciju kako se ne bih razocarala puno ako se to zaista i desi. Ulozila sam godinu ipo dana na ucenje jezika i mnogo cega se odrekla pa bi zaista bilo uzasno da mi sve to propadne. A nemcima svasta moze na pamet da padne da izmene taj zakon kako bi smanjili guzve npr i izabrali samo najbolje, kao npr to da ce birati samo one sa iskustvom ili jako visokim znanjem jezika itd. Zbog svega toga sam kao na iglama.
Vozac, ja vec imam ugovor i sve, pricala sam sa nemcima i sporazumevala se koliko mogu, nije to sjajno naravno ni gramaticki uvektacno ali mogu ok da se sporazumem. A b1 polazem za koji dan.. Tako da mislim da sam na korak od ostvarenja, i bilo bi strasno da se tu nesto poremeti.

Organizacija i politika ambasade je kao prvo losa,kao drugo nas narod koji je neinformisan i hoce sve za crvenu da im se resi prave zastoj,80% termina bude odbijeno zbog nespremnosti i neinformisanosti i vecina ide ako pp. . .jos jednom pise lepo na sajtu znanje jezika obavezno
Ugovor o radu sa satnicom,obavljanjem posla i nedeljnim radnim vremenom
Iako ne treba zustimmung,kada se toliko ceka mozete ga sami izvaditi tj zatraziti i skratiti svima nama muke
Samo citajte,sta bi bilo da pise samo na Nemackom?

Screenshot_20180916-103312.jpg

Vozac, slozila bih se sa tobom, logicno je da je tako. Medjutim mnogo se panike siri i po drustvenim mrezama itd., ne moze covek da ostane imun na to. Svi sa strepnjom pominju novi zakon, cak i obustavu zaposljavanja, pa da ce nam ambasada traziti b2 nivo, c1 nivo, nostrifikaciju ovde u Srbiji itd, pa ja opet iako znam da su sve to vecinom gluposti, ne mogu ostati imuna na to.
A termin nisam jos prijavila, jer treba mi jezik, pa kad budem imala to polozeno i druge papire za ambasadu onda cu da prijavim i termin. Mozda bih i prijavila ranije, ali odakle da znam da li ce biti skracenja tog cekanja itd pa da ne rizikujem da mi stigne termin a nemam papire sve.

Vozac, slozila bih se sa tobom, logicno je da je tako. Medjutim mnogo se panike siri i po drustvenim mrezama itd., ne moze covek da ostane imun na to. Svi sa strepnjom pominju novi zakon, cak i obustavu zaposljavanja, pa da ce nam ambasada traziti b2 nivo, c1 nivo, nostrifikaciju ovde u Srbiji itd, pa ja opet iako znam da su sve to vecinom gluposti, ne mogu ostati imuna na to.
A termin nisam jos prijavila, jer treba mi jezik, pa kad budem imala to polozeno i druge papire za ambasadu onda cu da prijavim i termin. Mozda bih i prijavila ranije, ali odakle da znam da li ce biti skracenja tog cekanja itd pa da ne rizikujem da mi stigne termin a nemam papire sve.

Ti sto sire paniku su oni sto najvise ne znaju i sto ne rade na sebi a to je nazalost vecina.
Moj savet vam je prijavite termin odmah, cak i da padnete taj B1 sada iz sledeca 2 puta cete poloziti.
Dok stignete na red imacete bar 5 pokusaja za B1 koji cete vrlo verovatno poloziti iz prve.

Ehh o tome sam i ja razmisljala naravno. Mada ne verujem da cu iz prvog puta poloziti, nije lako, medjutim to na stranu, do vize cu poloziti valjda. Nego nama traze iz pokrajine gde imamo ugovor i Bescheid da nam je diploma regularna itd. Taj bescheid se nekad cekao po dve tri nedelje, a sada zbog guzve i po 5 meseci, negde 6,7,8 meseci pa to mora da mi stigne isto pre vize..
Sve u svemu, tesko je jako, da sam znala koliko i da me ceka ova neizvesnost, ne verujem da bih se upustila u sve ovo, vec bih trazila drugi izlaz. Ali sad nazad ne moze, a napred idem pa sta bude.

Ljudi za vozace ce biti obavezna saobracajna skola. Daj boze da gresim ali i drugar mi kaze on je vec u Nemackoj.

Nemci usvajaju zakod da olaksaju odlazak,a ne da otezaju!Moje misljenje je da nista ljidi nece traziti.Imam prijatelja vozi autobus tamo,sve sto mu je trebalo tamo je zavrsavao!Ljudi ga slali na dodatne obuke,cak su mu i oni nesto od toga platili!Ne znam cemu panika!Pa dosta nam je cekanja vize,ovako mozemo odmah ici cim usvoje zakon,koji ide u oktobru na usvajanje!

Ljudi za vozace ce biti obavezna saobracajna skola. Daj boze da gresim ali i drugar mi kaze on je vec u Nemackoj.

Reci drugu da nema pojma.

Kvalifikacije vozaca su sledece :
- polozena kategorija (radi se u auto skoli)
- Kod95 *(takodje auto skola)
- ADR (u posebnim slucajevima je potreban a ni ovo se ne radi u saobracajnoj)

Pa Nemci zavrsavaju svoje kategorije u auto skolama takodje, prica ti napamet taj drugar, da ga pitas odakle je cuo i za izvor verovatno bi izmislio nesto da ne ispadne jos vise glup.

Poslednja izmena:
Covek vozi uredno tamo!Vec je godinu dana tamo!Ja kazem ono sto je on meni,mada ja nisam vozac i nije moja stvar,samo kazem ono kroz sta je covek prosao!Sta je sustina novog zakona onda?Ako je tako,onda ce biti pojedincima jos teze otici.

C i CE kategorije za vozace iz Srbije su priznate od 1.1.2017 godine.
Ako je prijatelj polagao u Bosni ili CG morao je polagati u Nemackoj opet jer mu kategorije nisu bile priznate posle 6 meseci od dolaska u Nemacku.
To sto on vozi uredno i radi tamo nema veze sa bilo kakvim Saobracajnim skolama, kvalifikacije vozaca se rade na drugim mestima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back