Na ÖSD-u sve ide do 100 poena i najslabiji sam bio na pisanju 63, a inače polaganje je kao u školi, pregrada između kandidata i nema virenja ni došaptavanja. A profesor kao da mu život zavisi od toga. I zavisi koju temu dobiješ na usmenom pa to snimaju i šalju za Austriju pa rezultati posle 25 dana. Drže nivo valjda a isto sam čuo i za Goethe. Kao da misle da mi idemo za profesore. Hehe
- - - - - - - - - -
Pijempan dijalekt je normalna stvar. Nekog iz Lucerna ne bi razumela sigurno jer imaju drugu reč za utorak! A ja pričao sa službenicima i nadam se budućim šefom i bez problema ih razumeo. Posle okrenuo na engleski da ne bih zamuckivao. Znaju oni odakle dolaziš i ko ima sluha ide to lepo i brzo. I mnogo njih pričaju slengom jer je to u svakodnevnoj upotrebi.
- - - - - - - - - -
Pijempan dijalekt je normalna stvar. Nekog iz Lucerna ne bi razumela sigurno jer imaju drugu reč za utorak! A ja pričao sa službenicima i nadam se budućim šefom i bez problema ih razumeo. Posle okrenuo na engleski da ne bih zamuckivao. Znaju oni odakle dolaziš i ko ima sluha ide to lepo i brzo. I mnogo njih pričaju slengom jer je to u svakodnevnoj upotrebi.
) samo da odem u Nemacku i nadjem profesora kome je Nemacki maternji da me spremi.