Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koji NOKS odn koje zanimanje je u pitanju?

noks 3-5

- - - - - - - - - -

Hvala. Videcu sta da radim. Moram sa poslodavcem da se dogovorim

- - - - - - - - - -

Ako hocete mozete pisati na mail usluge@web.de po pitanju odbijenice, zema pise zalbe sa kojima se u vecini slucajeva dobije pozitivan odgovor od Ambasade Bg...

Hvala. Dogovoricu se sa poslodavcem sta dalje

- - - - - - - - - -

Koja pokrajina i koji posao ke pitanju?

Donja Saksonija. Noks 3-5

Povecali vreme cekanja

Trenutno se za termin radi podnošenja zahteva za dobijanje vize čeka najmanje:

Zanimanja bez kvalifikacija (do dve godine stručne spreme)

12 meseci

Zanimanja sa kvalifikacijom / srednjom stručnom spremom (završena srednja (stručna) škola / viša stručna škola ili visoka škola strukovnih studija u trajanju od 3 ili 4 godine)

8 meseci

Stručnjake sa završenim visokoškolskim obrazovanjem, plava kartica, ugovori o izradi pokretnog materijalnog dobra

6 meseci

Spajanje porodice

7 meseci

Ne odgovaramo na upite u vezi sa vremenom čekanja.

Izvor :

https://belgrad.diplo.de/rs-sr/service/-/2011050

Pasulak, koji posao?

Verovatno je ovo pitanje već postavljano, ali šta raditi kad vidite propušteni poziv od ambasade? Imala sam termin 3. septembra, zvali su me juče (13. septembra) pre 12 jednom. Ja sam ih zvala 4 puta od tada i slala mejl, ali ništa, ni poruke, ni poziva, niti mejla. Pretpostavljam da sam dobila vizu, NOKS 6-8 za naučnike, da li da se samo pojavim u ponedeljak ujutru sa potvrdom da sam platila taksu, osiguranjem i pasošem i odem na viziranje? Ili ipak moram da sačekam da se se smisle da me opet pozovu?

Verovatno je ovo pitanje već postavljano, ali šta raditi kad vidite propušteni poziv od ambasade? Imala sam termin 3. septembra, zvali su me juče (13. septembra) pre 12 jednom. Ja sam ih zvala 4 puta od tada i slala mejl, ali ništa, ni poruke, ni poziva, niti mejla. Pretpostavljam da sam dobila vizu, NOKS 6-8 za naučnike, da li da se samo pojavim u ponedeljak ujutru sa potvrdom da sam platila taksu, osiguranjem i pasošem i odem na viziranje? Ili ipak moram da sačekam da se se smisle da me opet pozovu?

Zovite konzularno odeljenje, 12og nisu radili danas rade.
Ili pitajte radnika ispred ambasade licno

Hvala na odgovoru, zvala sam ih 4 puta i svaki put je bilo “Bićete ponovo kontaktirani, strpite se”. Pa sam im i mejl poslala. Ali me nisu ponovo kontaktirali, a petak je. Da li neko može da mi kaže da li će me pustiti u ponedeljak ujutru u ambasadu, bez da me prethodno pozovu?

Ima neko ko moze da vam kaze. Covek koji radi ispred ambasade.

nalazim se u Nemackoj na programu Aupair. Zavrsila sam fakultet i zelim da se zaposlim u Nemackoj u struci.
Da li radna viza na kojoj pise Aupair i vazi godinu dana moze da se preinaci - produzi u radnu vizu u struci,
kad mi istekne ovaj ugovor,
i kad nadjem posao u struci .
da li za ovo moram da idem u Srbiju preko ambasade, ili to moze da se zavrsi u Nemackoj i gde ?
Ako neko ima iskustva neka odgovori

Prema informacijama koje ja imam-NE MOŽE. Novi poslodavac, novi zahtev za vizu. Imam sličnu situaciju (radim na brodu sa Nemačkom radnom vizom, dobio ugovor od hotela, ali novi termin).

Pa skoro su sa 10 produzili na 12 meseci.jeli moguce da su jos produzili?
Kad je pola Srbije trazilo termin. Mislite da 4 saltera mogu obraditi toliko zahteva za kratko vreme. Nije to do Nemaca.

Ja sam bio na terminu 28.8.2018 sada cekam odgovor.

Ja verujem u Nemacku preciznost i disciplinu. Nisu to sibicari ko nasa administracija.
Verujem da ce Nemci nesto menjati da ce se to ubrzati. Nemci su to nema kod njih jajarenja kao kod nas.

Kazem vam neki dan citam Nemacki Spigl. Kaze ministarstvo inostranih poslova garantuje da ce ubrzo nesto menajti da ubrzaju te termine ali koci njihovo ministarstvo unutrasnji poslova. Njega drzi koalicioni partner nase tetke Angele. On nije odusevljen migracijom. Ali mi moramo da verujemo nasoj tetki Angeli.

Ja porucujem da svi koji su vec otisli u DE i koji ce otici. Prvo da urade kad se presele u DE da u svom stanu okace na zid silku nase tetke Angele. A bilo bio pozeljno da imate jednu malu njezinu sliku u svom novcaniku zato sto nam je svima dala sansu za ono sto ne mozemo dobiti u svojoj domovini.

Kad nas Nemci budu pitali zasto nosamo njezinu sliku. Mi cemo reci. Ne razumete vi to Nemci. Mi smo za nju emotivno vezani.

Kad je pola Srbije trazilo termin. Mislite da 4 saltera mogu obraditi toliko zahteva za kratko vreme. Nije to do Nemaca.

Ja sam bio na terminu 28.8.2018 sada cekam odgovor.

Ja verujem u Nemacku preciznost i disciplinu. Nisu to sibicari ko nasa administracija.
Verujem da ce Nemci nesto menjati da ce se to ubrzati. Nemci su to nema kod njih jajarenja kao kod nas.

Kazem vam neki dan citam Nemacki Spigl. Kaze ministarstvo inostranih poslova garantuje da ce ubrzo nesto menajti da ubrzaju te termine ali koci njihovo ministarstvo unutrasnji poslova. Njega drzi koalicioni partner nase tetke Angele. On nije odusevljen migracijom. Ali mi moramo da verujemo nasoj tetki Angeli.

Ja porucujem da svi koji su vec otisli u DE i koji ce otici. Prvo da urade kad se presele u DE da u svom stanu okace na zid silku nase tetke Angele. A bilo bio pozeljno da imate jednu malu njezinu sliku u svom novcaniku zato sto nam je svima dala sansu za ono sto ne mozemo dobiti u svojoj domovini.

Kad nas Nemci budu pitali zasto nosamo njezinu sliku. Mi cemo reci. Ne razumete vi to Nemci. Mi smo za nju emotivno vezani.

Bravo!!!!

Pravac ambasada!

Zbog jako puno zahteva nema sanse da ubrzaju vize dosadasnjim sistemom. Jedino sto mogu da urade je da se svakom ko ima ugovor i ostala potrebna dokumenta odobri da odma pocne da radi, nesto poput izjednacavanja sa gradjanima EU. Videcemo..
A neko iznad pomenu gospodju Angelu.. Ne prima nas ona sto nas voli, nego sto im trebamo. Nemci su praktican narod, uzimaju i nalaze brza resenja kada im je nesto potrebno. Njihov narod stari, a mladi odlaze u Ameriku, Svedsku, em im treba radna snaga em treba i naseliti toliku zemlju :-)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back