Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, ali su u trenutno vazecem Informatoru za Noks 6-8 napisali donju granicu plate koju sam naveo, pretpostavljam da se toga moraju drzati.
Prilazem CROP iz Informatora.
Pogledajte prilog 504798

U informatoru je navedena donja granica bruto plate da bi ste aplicirali za plavu kartu (52000€ ili 40560€ za deficitarna zanimanja) a ne minimum plate da bi dobili vizu (koji zavisi od grada, da li idete sa porodicom i sl.).

Dali neko može d ami odgovori na sledeće:

- Očekujem da mi se odobri radna viza kod nemačkog poslodavca sa početkom rada od 01.04.2019

- dali u isto vreme može drugi poslodavac da mi izradi vizu za DETAŠMAN koja bi počela 01.10.2018 i važila devet meseci tj va važenjem do 30.06.2019 (delom se preklapala sa predhodnom vizom) ali za drugu vrstu posla.

Dakle dali je moguće preklapanje Detašmanske vize i radne vize

U napred hvala za informaciju

Prijavila sam se za termin ko medicinsko osoblje dana 18. Dec 2017 Medjutim, imam ugovor sa poslodavcem kao Krankepflegeasistent, takodje imam i erlaubnis Kao Krankenpflegehelferin. Prijavljena sam za termin po Noksu 3-5 medicinski tehnicar. Imam dilemu, da li na termin da donesem dokumentaciju za Noks 1-2 (pomocni poslovi) I kad mislite da ce da mi dodje termin. Hvala vam

Poslednja izmena:
Prijavila sam se za termin ko medicinsko osoblje dana 18. Dec 2017 Medjutim, imam ugovor sa poslodavcem kao Krankepflegeasistent, takodje imam i erlaubnis Kao Krankenpflegehelferin. Prijavljena sam za termin po Noksu 3-5 medicinski tehnicar. Imam dilemu, da li na termin da donesem dokumentaciju za Noks 1-2 (pomocni poslovi) I kad mislite da ce da mi dodje termin. Hvala vam

Spremaj po informatoru za medicinsko osoblje, nikako po 3-5!

Da li imaš Urkunde dobijen?

Pozdrav forumaši. Molim za informaciju i savet.
Registrovala sam se 23.10.2017. sa Zuštimungom za Pflegechilfer , termin bio 19.04.2018. i još nema odgovora. Slala sam mail na adresu ambasade 6.07. kad su mi prosledili onaj odgovor da procedura traje 10-12 nedelja pa i duže. Na sledeći mail od 30.07. nisu odgovorili. Postoji li neko rešenje osim čekanja i da li još neko čeka vizu ovako dugo.
Ja cekam od 8.5 i jos nista isto sam slao mejlove oni odgovorili da cu biti obavesten kada oni dobiju odgovor iz agencije za zaposljavanje. Jednostavno ne znam sta da radim osim da cekam. Zvao sam ambasadu oni me odjebu kao dugo se ceka i te fore.

Hocu da se prijavim za dobijanje termina, pa mi nije jasno sta se upisuje u polje gde je ova prva zvezdica (na prilozenoj slici)???

Hvala svima na odgovorima.

Untitled-1.jpg

Sve napisano kako i jeste.
Ko dolazi iz unutrasnjosti, pasosi za vizu se ostaljaju ujutro ( 8:00 ) a uzimaju u 14:30 pa treba sebi organizovati dan u Beogradu.

Nema razloga nervozu kod kuce u iscekivanju vize,
mogucnosti za ubrzanje procesa su jednake nuli.

Procitajte jos jednom informator da niste sta preskocili, spremite sve sto imate (origina + 2 kopije) i naoruzajte se strpljenjem. :)
Cekao na poziv 3.5 meseca, dobio vizu posle tri dana od podnosenja zahteva, poceo raditi od 01.08

Pz

Cao svima zelim pitati jel ima netko da radi u Mcd..u dizeldorfu sa radnom vizom na aerodromu hvala svima

obzriom da sam aplicirao 15ak dana pre tebe za isti noks a i dalje nisam dobio termin interesuje me, koju si opciju odabrala prilikom apliciranja za termin. Plavu kartu? specijalista? ili ....

Stvarno, pa pogledajte u SPAM folderu? Videla sam da se javio jos neko sa istim noksom a da se 8. juna registrovao. Obicno sam se prijavila za radnu vizu za noks 6-8 visokokvalifikovani-plava karta.

Hvala na odgovorima. Bilo mi je cudno sto je na engleskom, pa je sigurno u njihovom sistemu greska i ne prikazuje da tu treba da se upise broj pasosa.

Da li je bolje i za sebe i za suprugu posebno da podnesem zahtev za termin? Ili samo za jedno od nas? Mislim, svakako planiramo oboje da trazimo poslove, tako da kapiram bolja je varijanta podneti za svakog posebno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back