Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za sve vas koji ste na detasmanu
Bitno je da imate vazecu vizu u trenutku podnosenja zahteva za promenu vize.Prijavu boravka.
Radni ugovor i nostrifikovanu diplomu.Sa nostrifikovanom diplomom se izjednacavate sa nemackim radnikom.Elektricari i ostali koji su sa pozitivne liste su u prednosti i put im je dosta olaksan
Onda se u international Fachkraft podnosi zahtev po Anerkennung.Onda oni salju zahtev u Arbeitsamt.Kada oni odobre,i daju Zustimmung,ovi prvi vam odrade vizu.Viza kosta 49 eura.To sve tako prosto zvuci,ali je meni pojelo mnogo zivaca,i nije bilo tako lako doci do tih informacija .Niko ne zeli da vam kaze da to moze.Ali po zakonu moze,mada vam mogu reci da je to njihova dobra volja i da od dobre volje zavisi.Kasnije cu napisati po kom paragrafu se trazi .Samo da pronadjem mail u kome mi sve to pise.

Ne vredi se mlatiti sa nasima,jedan od razloga zasto odlazim je to da se osecam glupavim pored pametnih Srba...svi sve znate,popili ste mozak celog sveta,sede kuci i kuckaju,uhvati se lopate i radi,onaj ko je otisao za 7€ da radi,i ne treba mu vise dati.
Veruj u Svabiji ces isto biti okruzen Srbima i ljudima iz ex yu republika,prvo sto ces primetiti kad izadjes na ulicu da prosetas ja jezik sa ovog podrucja koji dominira jer tu smo vec u ogromnom broju,a to sto rade ti nasi ljudi za 7 eura netto je cista prevara od strane poslodavca iz Srbije jer im se tako moze.

Noks 6-8.
Ima li novijih iskustava koliko obicno vremena prodje od trenutka predaje dokumenata u ambasadi do dobijanja odgovora (vize)? 8-10 nedelja ili bude brze? Ukoliko je odobrena viza mora li se striktno javiti na viziranje u dan koji oni zakazu prilikom poziva ili se moze doci fleksibilno u +-10ak dana. Pitam jer bih vreme dok cekam odgovor iz ambasade iskristio radeci u Grckoj. Pozdrav.

Noks 6-8.
Ima li novijih iskustava koliko obicno vremena prodje od trenutka predaje dokumenata u ambasadi do dobijanja odgovora (vize)? 8-10 nedelja ili bude brze? Ukoliko je odobrena viza mora li se striktno javiti na viziranje u dan koji oni zakazu prilikom poziva ili se moze doci fleksibilno u +-10ak dana. Pitam jer bih vreme dok cekam odgovor iz ambasade iskristio radeci u Grckoj. Pozdrav.
Ambasada javi samo da je viza odobrena. Vi birate koji cete dan doci da udarite vizu u pasos.
Od ponedeljka do cetvrtka pasos mozete predati do 10h na viziranje i od 14:30h mozete da pokupite pasos. Petak je bilo drugo vreme, samo se ne secam koje. Ja sam posle 3 dana otisao po vizu, ne znam da li ima rok do kad se viza mora uzeti.

Noks 6-8.

Od predaje dokumenata do odobravanja, ako je sve ok je trajalo 7-10 dana. To su info iz jula od mojih kolega.

Da li mi neko moze reci, da li je u ambasadu za termin potrebno poneti i potvrdu o nekaznjavanju iz policije, na sajtu ambasade nigde nisam nasao da je to navedeno kao potreban dokument, nisam nikada bio osudjivan, ali cekajuci termin imam prijavu za lake telesne povrede, sto je prekrsaj po sluzbenoj duznost, ali je osteceni nedavno podneo privatno krivicnu prijavu protiv mene, ni jedno rociste ni po sluzbenoj duznosti ni po privatnoj tuzbi nije odrzano niti sam dobio poziv jos,da li zbog toga mogu imati problem oko dobijanja radne vize kao vozac.

Zakazao sam termin 04.03.2018,nadam se dobijanju termina u roku od dva tri meseca.

Prema Informatoru ambasade, za Noks 6-8 (plava karta), napisano je u punktu br.5 koji se tice ugovora, da je za plavu kartu donja granica godisnje bruto plate 52000 eur /40 560eur.
Suma od 40560eur bi trebalo da se odnosi i da je dovoljna za matematicke, inzenjerske, programerske i tehnicke profesije (tkz. MINT) ali najbolje da proverite upitom u ambasadi.

bata MARE samo bundensagentur fur arbeit, oni donose te odluke, to je izvor, nikakva ambasada oni samo primaju papire

Da, ali su u trenutno vazecem Informatoru za Noks 6-8 napisali donju granicu plate koju sam naveo, pretpostavljam da se toga moraju drzati.
Prilazem CROP iz Informatora.
Ugovor-Informator Ambasade.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back