Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa evo i ja čekam vizu od 22.06, isto tako imam porodicu koju planiram da vodim, znači li to da bih vec sad mogao da apliciram za spajanje?

U suštini možeš, mada to sve zavisi od vaših planova i od tajminga.

Da sam znao da će biti ovakva situacija sa čekanjem, ne bih ni ja čekao sa registracijom i već bi porodica bila ovde samnom, a ne da sada razmišljamo da li će dete moći da krene u školu na vreme.

Poslednja izmena:
Pre sam voleo petak jer je kraj radne nedelje a sad se svaki petak nerviram cekajuci termin....
Nemoj Mitre kralju da se sekiras,meni je se Svabija smucila,a i tebi ce kad dodjes,medjutim nema nazad moram crnciti vamo do 65 tj. penzije,pa nazad za majku Srbiju ako budem ziv,bice termina,vamo ima posla za svakoga u koju god branzu da hoces, to je najmanji problem.

Nemoj Mitre kralju da se sekiras,meni je se Svabija smucila,a i tebi ce kad dodjes,medjutim nema nazad moram crnciti vamo do 65 tj. penzije,pa nazad za majku Srbiju ako budem ziv,bice termina,vamo ima posla za svakoga u koju god branzu da hoces, to je najmanji problem.
E ako si rekao prijatelju to je prava istina i samo to. Ja sam zakazao termin a ni sam pravo da ti kazem ne znam tacno zasto, dal da bi dokazao nesto sebi i drugima... bio sam vec tamo znam sta pricas. Nije Svabijq za svakoga

E ako si rekao prijatelju to je prava istina i samo to. Ja sam zakazao termin a ni sam pravo da ti kazem ne znam tacno zasto, dal da bi dokazao nesto sebi i drugima... bio sam vec tamo znam sta pricas. Nije Svabijq za svakoga
Ja sam doso pre dve godine u Stuttgart,plata mi je 1900 eura neto,radim svaki dan do 17.00,osim nedelje.Placam stan od 45m2 sam placam sa svim rezijama 900eura,na hranu i ostale potrebe dam 400eura,i et nekako uspe oko 500eura da mi ostane za ostale zivotne potrebe,medjutim hrana im je smece,druzenje i izlasci su subota vece i to je to,Nemci kao Nemci dobar si im bez obzira na veru ako si dobar radnik inace se odmah pretvore u malog Hitlera,al et moram da guram nazad nema,ipak nije ono sto sam ocekivao,brze zarade to vise vamo nema a bilo je nekad.

Ja sam doso pre dve godine u Stuttgart,plata mi je 1900 eura neto,radim svaki dan do 17.00,osim nedelje.Placam stan od 45m2 sam placam sa svim rezijama 900eura,na hranu i ostale potrebe dam 400eura,i et nekako uspe oko 500eura da mi ostane za ostale zivotne potrebe,medjutim hrana im je smece,druzenje i izlasci su subota vece i to je to,Nemci kao Nemci dobar si im bez obzira na veru ako si dobar radnik inace se odmah pretvore u malog Hitlera,al et moram da guram nazad nema,ipak nije ono sto sam ocekivao,brze zarade to vise vamo nema a bilo je nekad.

Šta si po struci?

Nadjes mini job i eto ti jos cistih 450 eurica mesecno

Zna li mozda neko odgovor, kad sam predavao dokumenta u ambasadi nisam ni pomeni niti mi je trazila original diplomu, vec samo original preveden od sudskog tumaca i dve kopije. Mogu li da odbiju zbog toga ili bi evenutlano trazili da im se donese dodatno?

Originali dokumenata se samo daju na uvid i ostaju kod tebe. Tako da ne moraš da brineš.

Polazi ti ovde bolje ti je i prekfalifikuj svoju srednju skolu u zanimanje vozac.Ako neznas jezik dobro nista neces uraditi tamo....

Gde to se moze ovde polagati i kako prekfalifikovati diplomu? Evo ka imam 4 stepen el tehnicke skole. Kako to sve uraditi da tamo bude priznato. Mene zanima za pokrainu Baden. Hvala
Kada sam bio lud pa nisam za kamion odma polagao 2008 nego tek kada sam nasao posao vozaca 2011 :dash:

Poslednja izmena:
Gde to se moze ovde polagati i kako prekfalifikovati diplomu? Evo ka imam 4 stepen el tehnicke skole. Kako to sve uraditi da tamo bude priznato. Mene zanima za pokrainu Baden. Hvala
Kada sam bio lud pa nisam za kamion odma polagao 2008 nego tek kada sam nasao posao vozaca 2011 :dash:
U svakoj auto skoli koja ima kategorije C i E polozis.A razliku predmeta polozis vandredno u svakoj srednjoj skoli gde ima zanimanje vozac.Tu prekfalifikaciju moras da uradis zbog koda 95.

Pitanje za one koji su bili na terminu, kako ste popunili deo u informatoru - Predviđeno mesto boravka u Saveznoj Republici Nemačkoj ?
S obzirom da je veoma nezgodno traziti stan i dati kauciju da ne znam kada cu imati termin... kako su drugi resili ovaj problem?
Da li se od nas ocekuje da unapred imamo reseno pitanje smestaja pre samog termina i dobijanja vize?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back